Konflikt Rosja-Ukraina

@Siwy25_1 co tam teraz się w propagandzie rosyjskiej mówi o tej wizycie?
Żeleński jechał wyprzedać Żydom 1/3 ziemi rolnej Ukraińskiej, przekazać pieniądze z kryptowalut, kupić zapas kokainy? To, że jest to "ucieczka" z frontu to już wiemy. Ale to zbyt debilne by ktoś brał poważnie. Co tam jeszcze macie?
Czterdziestu Demokratów uznało ukraiński batalion Azow za organizację terrorystyczną w 2019 roku:

Czyli setki uznało że nie jest organizacją terrorystyczną ?
:mamed:

1671788789398.png

Zrzut ekranu z 2022-12-23 10-51-02.jpg

@Siwy25_1 co tam teraz się w propagandzie rosyjskiej mówi o tej wizycie?
Żeleński jechał wyprzedać Żydom 1/3 ziemi rolnej Ukraińskiej, przekazać pieniądze z kryptowalut, kupić zapas kokainy? To, że jest to "ucieczka" z frontu to już wiemy. Ale to zbyt debilne by ktoś brał poważnie. Co tam jeszcze macie?

Czyli setki uznało że nie jest organizacją terrorystyczną ?
:mamed:
Spierdalaj żałosny grubasie mówiłem Ci, że mam ciekawsze rzeczy do roboty niż gadanie z Tobą.
Nie oglądam żadnej telewizji tym bardziej ruskiej. W chuju mam ten gówno kraj, chcesz to wierz sobie dalej w świętego Zelenskiego.

:kis:nara.

Spierdalaj żałosny grubasie mówiłem Ci, że mam ciekawsze rzeczy do roboty niż gadanie z Tobą.
Nie oglądam żadnej telewizji tym bardziej ruskiej. W chuju mam ten gówno kraj, chcesz to wierz sobie dalej w świętego Zelenskiego.

:kis:nara.

Tylko, że ty sobie wymyśliłeś iż uważam Żeleńskiego za świętego. Wręcz przeciwnie.
Dalej nie zmieniasz metody i wszystkie rzeczy o jakie mnie oskarżasz są przez ciebie wymyślone. Robisz to nieprowokowany przeze mnie, a gdy sprowokuje- robisz to zawsze. Jak dziecko jesteś przewidywalny :)
Za to ja sobie nie wymyśliłem twoich tekstów rodem z najbardziej tępej propagandy. Nic nie jest czarno białe. Ani Żeleński nie jest święty ani nie jest czystym złem i robi wszystko byle zniszczyć kraj a sobie kupić więcej kokainy, albo oddać Żydom ziemię na Ukrainie xd zdrowiej jest patrzeć bardziej dualistycznie na daną rzecz niż tylko opierać się na jednej treści propagandowej konkretnej strony.

Polecam ci na przyszłość nie zamykać się w jednej bańce informacyjnej i propagandowej, ale trochę więcej weryfikować i wątpić :)

I bardzo dobrze. Jechać z tym kurestwem. Blokować, blokować, blokować. Już raz to działało. I to blokować jak najszybciej by oduczyć na przyszłość tych gangsterskich praktyk ukraińskich pograniczników.
Służby graniczne Ukrainy to chyba największa patologia tego kraju, swoich utopia za garść dolarów.

I bardzo dobrze. Jechać z tym kurestwem. Blokować, blokować, blokować. Już raz to działało. I to blokować jak najszybciej by oduczyć na przyszłość tych gangsterskich praktyk ukraińskich pograniczników.
Służby graniczne Ukrainy to chyba największa patologia tego kraju, swoich utopia za garść dolarów.

Tak tak to wina słuzb nie władzy
tak tak brawo ty:awesome:

Tak tak to wina słuzb nie władzy
tak tak brawo ty:awesome:

Oczywiście że także wina władz. Czemu wymyślasz rzeczy których nie napisałem? Zwłaszcza że ten system elektroniczny musiał być klepniety przez władze. A więc dają przyzwolenie na takie działanie.
Lecz jeżeli mieszkasz blisko granicy to wiesz, że służby graniczne Ukrainy tworzą państwo w państwie. Pokazała to wojna- na pewno władzom nie zależało by granicznicy przy eksodusie z początku wojny ruchali swoich obywateli. A to robili. Też władzom Ukrainy nie zależało by poborowych za łapówki przepuszczali. A to robili. Służby graniczne Ukrainy moim zdaniem tworzą przestępcze państwo w państwie, na które w wielu aspektach nieudolny i skorumpowany rząd nie ma wpływu. Oni stworzyli sobie system lapowkarski, przemytniczy z którego muszą iść wielkie łapówki dla skorumpowanego rządu. Zresztą Polacy mieszkający przy granicy ci to potwierdza bo na tym systemie sobie domy pobudowali z przemytu :p

@Halibut 2.0 ale ja poważnie się o Ciebie martwię, tak więc rozwiej moje podejrzenia, chcę mieć spokojne Święta

Nie no, zwykła zaczepka ale już wiem że Ty jesteś na innym poziomie niż reszta i się nie dasz.

Co do tego z tymi demokratamia to już było wrzucane wiele razy. Ciężko to skomentować bo takie ustalanie organizacji terrorystycznych to zazwyczaj kwestia polityki i politycznych przekonań i ciężko zweryfikować na ile dana taka opinia jest obiektywna, dlatego nie ma co się tutaj produkować. Sam osobiście się przychylam do opinii że we wczesnej fazie tego co się działo po 2014 roku ta komórka miała cechy organizacji terrorystycznej. A raczej zbrodniczej, bo to nie zawsze tożsame.

Nie no, zwykła zaczepka ale już wiem że Ty jesteś na innym poziomie niż reszta i się nie dasz.

Co do tego z tymi demokratamia to już było wrzucane wiele razy. Ciężko to skomentować bo takie ustalanie organizacji terrorystycznych to zazwyczaj kwestia polityki i politycznych przekonań i ciężko zweryfikować na ile dana taka opinia jest obiektywna, dlatego nie ma co się tutaj produkować. Sam osobiście się przychylam do opinii że we wczesnej fazie tego co się działo po 2014 roku ta komórka miała cechy organizacji terrorystycznej. A raczej zbrodniczej, bo to nie zawsze tożsame.
Gramy z Klocuniem w tej samej lidze, tobie się wydaje, my wiele wiemy, ty łykasz propagandę.

takie ustalanie organizacji terrorystycznych to zazwyczaj kwestia polityki i politycznych przekonań i ciężko zweryfikować na ile dana taka opinia jest obiektywna, dlatego nie ma co się tutaj produkować
Mylisz się. ONZ jest wyposażone w odpowiednie narzędzia weryfikacji i odnośnie batalionu Azov odnotowano łamanie praw człowieka i przypadki tortur. Strzelec, który dokonał masakry na 51 osobach w Nowej Zelandii (Christchurch) przyznał, że trenował z Batalionem Azow na Ukrainie i rutynowo nosił związany z nimi neonazistowski symbol. Działalność Azov'a jest tak dobrze znana, że w 2018 roku Kongres USA uchwalił ustawę, w której jest zapis: "żaden z funduszy udostępnionych na mocy tej ustawy nie może zostać wykorzystany na dostarczanie broni, szkolenie lub inną pomoc dla Batalion Azow." Takie ustawy nie powstają na bazie "opinii" politycznych jak utrzymujesz i jak mniemam to swoje przekonanie opierasz o jakieś swoje dziwne wyobrażenia, które mają pasować do narracji, którą tu uskuteczniasz, faktów jednak nie zmienisz.
we wczesnej fazie tego co się działo po 2014 roku ta komórka miała cechy organizacji terrorystycznej
Znowu fałsz. Gdyby chodziło tylko o wczesną fazę Kongres nie uchwaliłby tej ustawy w 2018 roku, o której wyżej.

"Czy Ameryka szkoli neonazistów na Ukrainie?":

Mylisz się. ONZ jest wyposażone w odpowiednie narzędzia weryfikacji i odnośnie batalionu Azov odnotowano łamanie praw człowieka i przypadki tortur. Strzelec, który dokonał masakry na 51 osobach w Nowej Zelandii (Christchurch) przyznał, że trenował z Batalionem Azow na Ukrainie i rutynowo nosił związany z nimi neonazistowski symbol. Działalność Azov'a jest tak dobrze znana, że w 2018 roku Kongres USA uchwalił ustawę, w której jest zapis: "żaden z funduszy udostępnionych na mocy tej ustawy nie może zostać wykorzystany na dostarczanie broni, szkolenie lub inną pomoc dla Batalion Azow." Takie ustawy nie powstają na bazie "opinii" politycznych jak utrzymujesz i jak mniemam to swoje przekonanie opierasz o jakieś swoje dziwne wyobrażenia, które mają pasować do narracji, którą tu uskuteczniasz, faktów jednak nie zmienisz.

Znowu fałsz. Gdyby chodziło tylko o wczesną fazę Kongres nie uchwaliłby tej ustawy w 2018 roku, o której wyżej.

"Czy Ameryka szkoli neonazistów na Ukrainie?":

Tak, ale czy ONZ uznało że łamano prawa człowieka i były przypadki tortur czy uznało że Azow to organizacja terrorystyczna? Bo przypadki łamania praw człowieka i tortur także są znane wśród armii USA a nie jest to tożsame z uznaniem armii USA za terrorystyczną. Tzn niektórzy tak ja nazywają, nawet tu na tym forum i oczywiście też mają rację gdyż to serio jest dość subiektywne.

Tak, ale czy ONZ uznało że łamano prawa człowieka i były przypadki tortur czy uznało że Azow to organizacja terrorystyczna? Bo przypadki łamania praw człowieka i tortur także są znane wśród armii USA a nie jest to tożsame z uznaniem armii USA za terrorystyczną. Tzn niektórzy tak ja nazywają, nawet tu na tym forum i oczywiście też mają rację gdyż to serio jest dość subiektywne.
Amerykański armia jest armią terrorystyczną, były przypadki tortur i min po tym uznali ich za organizację terrorystyczną jeśli chodzi o Azow, a każda formacja militarna biorąca udział w konflikcie niewiadomego pochodzenia, na obcym terenie, jest uznawana za organizację terrorystyczną, więc po Afganistanie i Iraku można nazywać ich terrorystami, wprowadzili w życie arabów, często nieświadomych sytuacji swoisty terror.

Amerykański armia jest armią terrorystyczną, były przypadki tortur i min po tym uznali ich za organizację terrorystyczną jeśli chodzi o Azow, a każda formacja militarna biorąca udział w konflikcie niewiadomego pochodzenia, na obcym terenie, jest uznawana za organizację terrorystyczną, więc po Afganistanie i Iraku można nazywać ich terrorystami, wprowadzili w życie arabów, często nieświadomych sytuacji swoisty terror.

Amerykanie przecież od lat 80 tworzą organizacje ofuchalnie terrorystyczne, np. Al Kaida.
Szkoda tylko że nie zawsze Amerykanom to wychodzi na dobre.

Amerykanie przecież od lat 80 tworzą organizacje ofuchalnie terrorystyczne, np. Al Kaida.
Szkoda tylko że nie zawsze Amerykanom to wychodzi na dobre.
Nie będę rozmawiał o działaniach amerykańskiej armii ponieważ każdy ma prawo ocenić to w swój subiektywny sposób.
Z mojej perspektywy Amerykanie rozkręcają wojny o kapustę, w tym przypadku jest podobnie, czytaj: +20 laboratoriów od broni chemicznej USA na terytorium Ukrainy których nie było, do czasu ich odkrycia.
Koniec z mojej strony, na grudzień wystarczy, w styczniu znów cię sprawdzę.

Back