No samorządy to jest jedna wielka korupcja i wyciągarka pieniędzy. Plus oczywiście pralnia bo prawie wszędzie samorząd i lokalna policja jest ściśle powiązana z lokalną gangsterka. Gangsterzy, burdele i pralnie gangsterów to najniższy szczebel polityki.
W mieście którego nazwy nie wymienię a o którym zdarzało mi się wspominać są radni którzy mają udziały w lokalnym burdelu w lesie. I to łatwo doszedł do tego kumpel który praktykował w lokalnej gazetce i chciał zrobić materialik o tym burdelu(chociaż mi się wydaje że chciał poruchac dziwki i mieć moralne usprawiedliwienie ) . Jak się naczelny o tym dowiedział to oczywiście przyblokował, i sam mu opowiedział, że dlatego iż ten burdel jest ściśle powiązany z władzami.
Wiesz, każde Twin Peaks ma swoje tajemnice.
Nie no znajmy oczywiście skale. Polska zbliża się do poziomu krajów południowoamerykańskich pod względem korupcji,
południe Europy -można śmiać się z Włochów, Grecji, Hiszpanii ale mimo wszystko Włosi mają dużo lepszy wymiar sprawiedliwości i policję (która coraz częściej odwiedza Polskę

)
ale mimo wszystko do Wschodu trochę brakuje. Już nie wspominając o podstawach praworządności takich jak np.pozbawianie obywatelstwa...
Ale oczywiście nie tyle brakuje ile wielu się wydaje.
Przykłady?
Sam rynek medialny to jakiś żart: była Rzeczpospolita i wyborcza. Nowy właściciel Rzeczpospolitej i nagle wchodzi Węglarczyk z wyborczej robiąc czystki. Kuźwa parę tytułów a wszędzie to samo... Gdzie kontrola władzy przez media zarówno ogólnokrajowe jak i lokalne?
Mieć własne media i przegrać z PiSem w 2015 roku to jest kuźwa wyczyn stulecia...
Prokuratura i skarbówka to jest świątynia korupcji, masa ludzi z moralnością najemnika, a fenomenem jest, że jak zacznie się proces w sprawach karnych to naprawdę jest cud jeśli będzie uniewinnienie. Mamy jeden z najniższych procentów uniewinnień w całej UE.
Nagrane rozmowy z polskimi miliarderami z politykami, albo słynna prowokacja dziennikarską z sędzia z Amber Gold o wyborcze sędziów do procesu, inwestycje rządowe ala Autostrada Wielkopolska i lanie betonu gdzie popadnie bo kasa z dotacji unijnych nie może się skończyć...
Swego czasu w Knurowie miasto wystawiło na sprzedaż jakaś mała nieruchomość. Jakiś garaż czy coś warty z 30 tys zł.
Na reklamy w mediach ogólnopolskich, na ogłoszenia w wyborczej urząd wydał 60 tys zł. I co? I chuj. Ale to na Ukrainie jest tylko korupcja, w Polsce niet, wszystko pięknie, uczciwi i za takie przekręty zaraz wsadzaja, jak to twierdzi Siwy czy Vitas.
Ja jestem zdania, że każda gazeta pod koniec roku powinna dołączyć do wydania raport z informacjami:
- ile procent budżetu stanowią zyski z reklam spółek skarbu państwa i urzedów
- za jaki procent prenumeraty płaci podatnik.
Nagle okazałoby się, że dziennikarze równie dobrze mogliby latać w koszulkach z logami sponsorów jak piłkarze...
aż poszukałem ile to prenumeraty wyborczej wykupił Uniwersytet Toruński: nie kilkaset sztuk, nie kila tysięcy, nawet nie kilkanaście tys....
O tym, że Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu nawiązał współpracę z ”Gazetą Wyborczą”, poinformowano w poniedziałek 23 października. Ponieważ umowa dotyczyła ponad 29 tys. studentów i pracowników uczelni,
opinie.wp.pl
Plus jeszcze kasiora z reklam od polskich uniwersytetów: kurczę no słabo oceniam Adama Michnika, ale myślę, że nawet on czuje się nieswojo w towarzystwie takich ludzi Środa i Hartmann ale skoro kasa leci to można publikować ich felietony...
Mało? Prezydent Krakowa zabawił w media lokalne. Hello Kraków: ile kasy dostali a ile mają wyświetleń?
Mój ulubiony prezydent Wrocławia: myślałem, że Adamowicza nic nie przebije a tutaj
Już nie mówiąc o tym, że nie wierze, że istnieje w Polsce jakiś większy deweloper, który nigdy nie wręczył łapówki samorządowcom...
Najśmieszniejszy był jednak temat premii dla piłkarzy: ludzie 30 mln zł? Jakby podliczyć całą kasę, którą wydaje się na kluby piłkarskie w Polsce to w przeciągu 3 miesięcy uzbiera się więcej kasy, aby mistrz Polski przegrał z mistrzem Luksemburga...
Tak jakby jak kraść to małymi kwotami, ale regularnie, bo inaczej to wrzask.
@Halibut 2.0 czemu zawsze kazda sytuacje probujesz porównywać do polakow, polski? Twoje "bo polacy tez!" Juz staje sie powoli memem na tym forum.
Kazdy ma swiadomosc raczej ze i u nas jest korupcja jak i w usa czy w australii.
Ale tu chodzi o skale i chyba sie zgodzisz ze co do skali to taki twor jak ukriana zostawia nas w tyle daleko w pizdu.
Tam prawo jazdy kupujesz za jajka, ukry kupowali matury na 100% z kazdego przedmiotu i jechali do polski, szkoda ze potem co drugi butow sobie zawiazac nie umial. To co odpierdalali tam oligarchowie i rzad to juz wyzsza polka. Ten kraj znany jest z tego ze jest skorumpowany a za dolary to Ci matke czy corke sprzedadza.
To sa fakty ktore przewijaja sie z opowiesci nawet mieszkancow tego regionu jak i po prostu mozna bylo takie rzeczy znalezc. Dlaczego probujesz na sile ich bronic stawiajac kontrargumenty w stylu polacy tez, pytam zupelnie serio.
To jakas forma trolowania, prowokacji niektórych użytkowników? Jak tak to szapo ba
On akurat lubi trolować
Ja mogę powiedzieć od siebie, że oczywiście jakoś mimowolnie porównuje imigracje polską w DE i w UK do tej ukraińskiej w Polsce.
Pierwsze skojarzenie to wyczuwam, że polscy narodowcy kopiują styl wypowiadania się "męczennika" UK, ich brytyjskiego idola zaproszonego na Marsz Niepodległości: często tłumacząc chyba translatorem...
Widać często no krytykę już tak na poziomie tego plakatu Konfederacji: przyjdzie Ukrainiec zabierze wam pracę z które już Dziambor krytykował, a Mentzen łagodzi ton.
Pewnie dlatego wielu ludzi przy takiej prostackiej kampanii Konfederacji zaczynają sie kontry ,,a Polacy w UK po których jeździli policyjni łowcy głów" czy "polscy bezdomni w Berlinie i wizerunek Polaka w Niemczech, który się zmienił dopiero chyba dzięki temu, że Afgańczycy zaczęli odpierdalać i zapełniać więzienia".
A że taki pin pong to trochę jak strzyżenie świni: dużo wełny mało kwiku -życie...
Studentów zagraniczych zaczęły ściągać uczelnie aby dostać więcej dotacji unijnych, ale już Młodzież Wszechpolska wyjechała z tekstem, że przez Ukraińców Polacy nie dostają się na studia publikując screeny tabelek rekrutacyjnych które śmierdzą edycja w paint