Halibut 2.0
UFC Bantamweight
Normalnie kabaret Otton z Ciebie, kreciku![]()
Raz napisałeś coś zabawnego i nie głupiego w swej niewyszukanej ironii
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Normalnie kabaret Otton z Ciebie, kreciku![]()
Styknijcie się końcówkami na koniec![]()
To możesz mu chociaż berło wypolerować jednostronnieNie, bo na niego się przeleje mój analfabetyzm ortograficzny a na mnie od niego jego wiedza historyczna. Wolę by było tak jak jest.
To możesz mu chociaż berło wypolerować jednostronnie
Człowieku rybo, ja nie zamierzam z Tobą deliberować do śmierci na temat tych granic. Czy ty rozumiesz, że rozmawiasz ze mną, a nie ze szplinem? Nie zamierzam z Tobą dyskutować na temat ukraińskiej państwowości. Szkoda mi czasu, kłóć się o tym dalej ze Szplinem.
Zadałeś mi dzisiaj konkretne pytanie i na nie odpowiedziałem. Tak, granice Polski zostały ostatecznie ukształtowane w 1951 roku. Reszta to kosmetyka bez znaczącego wpływu społeczno-polityczno-historycznego. Tak mnie na uniwerku w XXI w. uczył na studiach belwederski profesor specjalizujący się w historii najnowszej Polski. Uważasz inaczej? Super. Twoja sprawa. Drobne korekty granic, jak większość tych po 1951, były i będą cały czas robione – nawet w tym roku przy okazji budowy płoty z białorusią. Okazało się, że było wiele błędów przy pomiarach geodezyjnych.
I nie zamierzam wchodzić w semantyczne różnie pomiędzy: „ostatecznym ustaleniem polskich granic” a „ostatnią korektą granic”. Oba te sformułowania używasz zamienne i są dla ciebie tożsame. Nie rozumiesz jaka jest pomiędzy nimi różnica i pewnie nie zrozumiesz.
Nie zamierzam ci się spowiadać z moich jakiś tam lajków, reakcji i emotikonek, które kiedyś tam dałem. Są jakieś granice absurdu i śmieszności
Poziom twojej schizofrenii pokazuje to, że najpierw sam zadajesz mi publicznie pytanie, okraszając to inwektywą, a potem ganisz innych, że mnie wywołują? Naprawdę uważasz, że jesteś normalny?
Fakty: Szplin 5 grudnia br. Napisał w odpowiedzi na twoje twierdzenie, że obecne granice Polski wynikają z ustaleń 1945 roku, cytuję: „Obecne granice naszego kraju zostały ustalone w 1951.” I ja to polubiłem. Bo się z tym zgadzam i to podtrzymuję. Bo taka jest prawda. I pokrywa się z tym, co twierdził niejeden mój wykładowca, że to była ostatnia istotna zmiana, która miała realny wpływ na państwowość naszego kraju, ostatnia duża zmiana, która była ważną ingerencją w życie lokalnych społeczności czy tam naprawdę dużej grupy ludzi.
Zaś ty ileś razy płakałeś, jak dziewczynka, że to polubiłem. Wytykałeś. Tak cię bolał taki bzdet jak like. Potem zacząłeś wyskakiwać z jakimiś śmiesznymi korektami i innymi pierdołami, żeby zachować jakieś resztki honoru. Ale przecież ty go nie masz. Bo gdybyś go miał, to byś posłuchał 78 użytkowników, którzy kazali ci spadać, gdy ich o to poprosiłeś o ocenę swojej aktywności.
Sam się prosiłeś o głosowanie, które przegrałeś 57% do 43%. I ty będziesz o jakichś wyimaginowanych fikołkach mi tu chrzanił.
View attachment 52404
View attachment 52405
Kurwa, nawet nie trzeba szukac nie wiadomo gdzie...
View attachment 52406
@Halibut 2.0 a czy znasz przynajmniej jednego ukrainca? ja znam kilku i roba syf mega. Podaj mi przyklad polaka. Ukraince to przeciez dno dnow, to sowieci.
Kazdy kto spotkal ukrainca wie, ze to niewyksztalcone bydlo. Moja krowa muczy inteligetniej od ukrainca.Znam kilkunastu Ukraińców, kilku bardzo dobrze. A co?
I na co mam ci podać przykład Polaka? Polska robiącego syf? No chyba nie jesteś jakiś upośledzony by twierdzić że nie ma Polaków robiących syf xd
Przeciez porownanie polaka do ukrainca to grzech smiertelny, jak ty chcesz dostac rozgzgrzeszenie? ty Boga sie nie boisz?Znam kilkunastu Ukraińców, kilku bardzo dobrze. A co?
I na co mam ci podać przykład Polaka? Polska robiącego syf? No chyba nie jesteś jakiś upośledzony by twierdzić że nie ma Polaków robiących syf xd
Ty kończyłeś jakieś studia? Bo ja kilka tak. W dziedzinach humanistycznych nie zawsze sztywnych kryteriów dotyczących wielu kwestii. Często panuje jakiś tam ogólny, niepisany, konsensus dotyczący pewnych kwestii. Jakbyś studiował to pewnie miałbyś o tym pojęcie.Jakie jest kryterium by uznać że zmiana granic w 51 roku to była zmiana granic, a kolejne nimi nie były?
Jest jakieś naukowe kryterium ilości kilometrów które to definiują?
No i jeżeli aż tak idziesz w przeszłość, to czemu nie wyłuszczyłeś całego kontekstu?
A więc że zaczęło się od tego iż napisałem że w 45 powstały obecne granicę Polski. Chyba logiczne, że miałem na myśli ogólne, największe ustalenie granic a nie kolejne korekty. Tak jak dla ciebie jest logiczne że Szplin miał na myśli najbardziej znaczącą korektę a nie po prostu zmianę granic(chociaż musisz przyznać że mniej niż 1% z 51 roku w stosunku do 45 to nic) .
Właściwie to już mi nie odpisuje bo powtarzany się.
Chociaż chciałbym poznać twoje fikołki na jego kłamstwo o tym że między 1918 a 1921 nie było państwa Ukraińskiego.
Lecz już nie będę cię prowokował :)
nie konczyl nic, jakas tam filmowke probowal w katowicach chyba, ale tez nie skonczyl no i historie :DTy kończyłeś jakieś studia? Bo ja kilka tak. W dziedzinach humanistycznych nie zawsze sztywnych kryteriów dotyczących wielu kwestii. Często panuje jakiś tam ogólny, niepisany, konsensus dotyczący pewnych kwestii. Jakbyś studiował to pewnie miałbyś o tym pojęcie.
Co nie znaczy, że nie ma głosów odrębnych. I możesz się trzymać tego 1945. I też będzie to prawidłowe. Ale dla wielu historyków będzie to data dla laików, żeby nie mieszać im za bardzo w łbach.
Co do Ukrainy, to moje zdanie jest takie, że jeżeli myślisz, że w tak krótkim okresie udałoby się ukształtować realną państwowość jakiegoś kraju, to moim zdaniem masz nikłe pojęcie o procesach historycznych. Tym bardziej, że mowa tu była o kraju, który nie miał żadnej tradycji odrębnej państwowości i wszystko – w tym instytucje, zwyczaje – musiał budować od zera. Bo zakładamy, że nie chcieli powielać ruskich wzorców. I jakie 1918-1921? Rząd Ukraińskiej Republiki Ludowej zaczął spadać na emigrację pod naciskiem bolszewików jeszcze w 1919 roku, całkowity wypad zrobił w 1920 roku. Kacapska swołocz przejęła ostatecznie Kijów też jeszcze w 1920 roku. Podejrzewam, że wielu Ukraińców nie wiedziało nawet w tamtym okresie, że miało w ogóle państwo. I zakładając, że w ogóle się za ukraińców uważali.
To był jedynie symboliczny historyczny epizod.
.Ale to jedynie dygresja. Wiem, że się nie zgadzasz. Nie ciągnij tego, szanując mój i swój czas.
Maturę kupił na Ukrainie,ale ze studiami zabrakło szczęscia..nie konczyl nic, jakas tam filmowke probowal w katowicach chyba, ale tez nie skonczyl no i historie :D
Ty kończyłeś jakieś studia? Bo ja kilka tak. W dziedzinach humanistycznych nie zawsze sztywnych kryteriów dotyczących wielu kwestii. Często panuje jakiś tam ogólny, niepisany, konsensus dotyczący pewnych kwestii. Jakbyś studiował to pewnie miałbyś o tym pojęcie.
Co nie znaczy, że nie ma głosów odrębnych. I możesz się trzymać tego 1945. I też będzie to prawidłowe. Ale dla wielu historyków będzie to data dla laików, żeby nie mieszać im za bardzo w łbach.
Co do Ukrainy, to moje zdanie jest takie, że jeżeli myślisz, że w tak krótkim okresie udałoby się ukształtować realną państwowość jakiegoś kraju, to moim zdaniem masz nikłe pojęcie o procesach historycznych. Tym bardziej, że mowa tu była o kraju, który nie miał żadnej tradycji odrębnej państwowości i wszystko – w tym instytucje, zwyczaje – musiał budować od zera. Bo zakładamy, że nie chcieli powielać ruskich wzorców. I jakie 1918-1921? Rząd Ukraińskiej Republiki Ludowej zaczął spadać na emigrację pod naciskiem bolszewików jeszcze w 1919 roku, całkowity wypad zrobił w 1920 roku. Kacapska swołocz przejęła ostatecznie Kijów też jeszcze w 1920 roku. Podejrzewam, że wielu Ukraińców nie wiedziało nawet w tamtym okresie, że miało w ogóle państwo. I zakładając, że w ogóle się za ukraińców uważali.
To był jedynie symboliczny historyczny epizod.
.Ale to jedynie dygresja. Wiem, że się nie zgadzasz. Nie ciągnij tego, szanując mój i swój czas.
Zelenski duchem Kijowa?w tym długi czas blisko frontu

Zelenski duchem Kijowa?![]()
Ale Ty Sralibut odpierdalasz dziecinadę. Szkoda mi ludzi, którzy wchodzą z Tobą w debatę.Nie, Żeleński to ten który słoikami rozwalał drony. Kiszonymi Ruskie a konserwowymi iranskie
Ale Ty Sralibut odpierdalasz dziecinadę. Szkoda mi ludzi, którzy wchodzą z Tobą w debatę.
krociutko tam! Smigales do kozackich klubow, a teraz w tym poznaniu to co uczycie sie liscie zapodawac?:)Zacytuje przemowe Ottona III zapisana przez Gala anonima moze to wam przemowi do rozsądku
"NIE ROZPIERDALAJCIE TEMATU KŁÓTNIAMI NIE NA TEMAT BO WAM SPUSZCZE WPIERDOL" ~~ Otton III
krociutko tam! Smigales do kozackich klubow, a teraz w tym poznaniu to co uczycie sie liscie zapodawac?:)
Uczymy sie miłości do blizniego swego i tolerancji, jak to w poznaniukrociutko tam! Smigales do kozackich klubow, a teraz w tym poznaniu to co uczycie sie liscie zapodawac?:)

w pewnym rejonie kraju to sie nauczymy wpierdolu :DUczymy sie miłości do blizniego swego i tolerancji, jak to w poznaniu![]()
nie wiem. kim jest marcin,aczkolwiek lubie sie droczyc, pzdrMarcin, nabijasz posty do HP?