Konflikt Rosja-Ukraina

Szkoda, że jesteś jaki jesteś bo gdy rozmawiasz o czymś normalnie, bez prywaty to jest to całkiem rzeczowa i pouczająca rozmowa.

Ale ....

Nie no, ja zawsze muszę mieć ostatnie zdanie.

Widzisz, dochodzimy do pewnego konsensusu. Na potrzeby dyskusji uproscilem i napisałem o powstaniu polskich granic w 45 roku. Zgodnie z prawdą, bo skoro ponad 99% wtedy powstała i trwa do dzis to jest to bezdyskusyjne iż można mówić że w 45 roku powstały polskie granicę.
I tutaj wchodzi Szplin który bierze to powstanie dosłownie i nazywa mnie debilem bo przecież jeszcze 51 rok. No to ja biorę go debilem i mówię że jak dosłownie to były też kolejne lata.

Co do państwowości krótkotrwałej - to bardzo ciekawy temat nawet biorąc pod uwagę znaczenie umowne a nie dosłowne państwowości. Po jakim czasie można mówić że państwo to państwo? Z jednej strony było to państwo z swoją waluta, władzami, we wczesnej fazie powstałą odrębną świadomością narodowa i językiem(chociaż wtedy bardziej- językami, dialektami) z drugiej strony są te ograniczenia o jakich piszesz. Pytanie kiedy by można mówić, że państwo to państwo? Po ilu latach od powstania?
Czy w 94 roku Ukraina była państwem, po 3 latach od odzyskania pozornej niepodległości, czy dopiero w 97?
A Amerykanie ile lat po deklaracji niepodległości byli państwem? Mieli jeszcze mniejsza tradycje narodowościowa niż Ukraińcy w 1918.

Ale to już nie temat na forum, znowu muszę zrobić sobie przerwę bo od tygodnia mnie tu za dużo.
To jest też bardziej do dyskusji w realu(z tą kwestią państwowości) , nawet przy piwie, niż na pisanie na telefonie. Tak więc nigdy już o tym nie pogadamy, chlip chlip
Dla mnie realna państwowość ukrainy zaczęła się tworzyć po 1991, gdy cały świat dał na to przyzwolenie. Przy czym była to koncesjonowana niepodległość udzielona przez moskwę. Ale jednak udzielona. W poprzednim czysto epizodycznym tworze byli w trakcie permanentnego konfliktu z bolszewikami. Powtarzam – dla mnie.

Jestem jaki jestem, mam niełatwy charakter i jestem tego świadom. Jestem też świadom swoich ograniczeń – dlatego też z reguły ograniczam się do tematów, o których jakieś tam pojęcie mam. Nie uważam jednak, że mój charakter jest tu jakimś istotnym czynnikiem w tych „rozmowach”. Przede wszystkim dlatego, że ja nie mam do tej sprawy tak osobistego podejścia jak ty.

Jeżeli myślisz, że swoją osobowością, charakterem i zachowaniem nie prowokujesz określonego trybu rozmowy, to moim zdaniem głęboko się mylisz. Co więcej, wolisz szukać winy bardziej u innych niż u siebie i wypierać swoją odpowiedzialność ze świadomości.

Bo nie jest to kwestia poglądów – z karateką, IL10, spa (w jakimś stopniu też z Lemmym czy Bezimiennym) miewam diametralnie inne zdanie na różne okołukraińskie kwestie. Moja rozmowa z nimi czasem zrobi się bardziej gorąca, ale nigdy nie wchodzi na poziom knajackiej burdy czy dziecinnej pyskówki jak, wielokrotnie, z tobą? Ciekawe dlaczego? No, chyba, że uważasz, że ich wszystkich kasujesz merytoryką, która tak wyprowadza interlokutora z równowagi? Jeżeli tak, to już nie mam nic do dodania.

@tucznik podziwiam za chęć rozwijania myśli o granicach czy identyfikacji narodowej petlurowców. O czymś takim można podyskutować z kims normalnym gdzieś przy piwie a nie z zapalczywym, przemądrzałym ukrofilem za pomocą klawiatury.

Ten zapalczywy ukrofil ma przynajmniej tyle mózgu by kwestionować informacje, fejki, propagandę po obu stronach konfliktu :) ty byś dobrze wyszedł gdybyś też to robił a nie zamykał się w jednej bańce.
Identyfikacja narodowa Ukraińców, w tym części putlerowców(bo nie każdy utożsamiał się z narodem ukraińskim ) miała miejsce już w XIX wieku. Na długo zanim zaczęły powstawać zalążki takich narodów jak Austriacy czy Macedończycy, tak dygresyjnie. Zresztą, państwowość może istnieć bez identyfikacji narodowej. Znowu przyklad- cesarstwo Austriackie. Było państwo Austriackie a mieszkańcy nie identyfikowali się jako Austriacy.
I dziś są takie państwa.

Ale co tam ukrofil wie. Trzeba przecież miec poglądy jak cegła :)

(Sorry jak coś pondbalem, pijany jestem już )

Najpierw trzeba spalić tam tych wszystkich tęczowycg
Mam ci pokazac filmik z pewnego miasta jak nawet babcie i zule rzucali w tych zwyrodnialcow. Mam nadzieje, ze sie nie pozmienialo, umcs zawsze byl lewacki, kul zawsze prawicowy. Duzo motorowcow skonczylo kul, a na umcs szkole sliny. Pomijajac murzybskie prywatne szkoly.

Mam ci pokazac filmik z pewnego miasta jak nawet babcie i zule rzucali w tych zwyrodnialcow. Mam nadzieje, ze sie nie pozmienialo, umcs zawsze byl lewacki, kul zawsze prawicowy. Duzo motorowcow skonczylo kul, a na umcs szkole sliny. Pomijajac murzybskie prywatne szkoly.
Kul a umcs, ze skrajnosci w skrajnosc. Idziesz na studia a okazuje sie ze zapisales sie na 5 letnie rekolekcję :korwinlaugh:

@tucznik podziwiam za chęć rozwijania myśli o granicach czy identyfikacji narodowej petlurowców. O czymś takim można podyskutować z kims normalnym gdzieś przy piwie a nie z zapalczywym, przemądrzałym ukrofilem za pomocą klawiatury.
Znowu kontuzja, konkretnie mnie połamało w kręgosłupie – choć ostatnio nie szarżowałem z ciężarami – tak mnie łapie max ze dwa razy do roku. Pech chciał, że przed świętami.

Może to moje ostatnie chwile? Jeżeli tak, to uznałem, że zostawię jakiś trwały ślad na tym padole i postawię sobie wirtualny pomnik trwalszy aniżeli ze spiżu. I wdam się w jakieś małostkowe bezowocne dysputy. I ta moja wielkość przetrwa wieki, będąc podziwiana przez miliony użytkowników… No, może aż do następnej awarii serwerów.

Ale tak już bardziej serio to masz rację – z intelektualnego lenistwa nie wziąłem jakieś książki w łapy, by w sposób produktywny spędzić czas. Pusty łeb…

Kul a umcs, ze skrajnosci w skrajnosc. Idziesz na studia a okazuje sie ze zapisales sie na 5 letnie rekolekcję :korwinlaugh:
ee kolezko mowisz o mojej alma mater! umcs tez skonczyles, ale to bylo pozniej. Kul to moja alma mater, wyznaje idee z nia zwiazane.

Chodza sluchy ze rosja planuje powrzechna mobilizacje i zamkniecie granic dla osob do 65 r zycia.

Szojgu wladca reniferow juz cos wspominal o powiekszeniu sie rosyjskiej armii i zwiekszeniu jej liczebnosci az do 1.5 mln ludzi.

Deputowany dumy rosji wypowiedzial sie o naszym dozbrajaniu i podal to jako dowod ze polska przygotowuje sie do wojny z rosja i predzej czy pozniej dojdzie do bezposredniego konfliktu.

Jakby rzeczywiście mieli powiększyć armie i powolywac tych ludzi to ciekawe w co by ich wyposażyli, w widly ? Czy znowu wania by mial magazynek a dima karabin.

Chodza sluchy ze rosja planuje powrzechna mobilizacje i zamkniecie granic dla osob do 65 r zycia.

Szojgu wladca reniferow juz cos wspominal o powiekszeniu sie rosyjskiej armii i zwiekszeniu jej liczebnosci az do 1.5 mln ludzi.

Deputowany dumy rosji wypowiedzial sie o naszym dozbrajaniu i podal to jako dowod ze polska przygotowuje sie do wojny z rosja i predzej czy pozniej dojdzie do bezposredniego konfliktu.

Jakby rzeczywiście mieli powiększyć armie i powolywac tych ludzi to ciekawe w co by ich wyposażyli, w widly ? Czy znowu wania by mial magazynek a dima karabin.

Ruscy jeszcze nie zauważyli że czym większe działa wysuwają przeciwko Ukrainie tym większe działa wysuwa USA przeciwko Rosji. A USA ma więcej szczebel w tej drabinie niż Rosja.

Ale tak już bardziej serio to masz rację – z intelektualnego lenistwa nie wziąłem jakieś książki w łapy, by w sposób produktywny spędzić czas. Pusty łeb…
No widzisz, poczytałbyś, umysł dokarmił i zauważyłbyś trzeźwych synaps zgrzytaniem gdzie tam przed "ś" jakieś "j" by mogło stanąć :wink: żeby bardziej humanistycznie wyglądało i robola prostego w oczy nie bodło.
Czy mam Cię wyjaśnić?! :lol:

A co mi tam, jak pić to szalec. Będzie hit "a Polacy też". Czyste prowo, przyznaje. Ale liczę że zamiast wyzwisk wyniknie z tego ciekawa dyskusja. Myślę że to bardzo ciekawe spojrzenie.

Jak myślicie, na Ukrainie jest więcej zjebow od symboliki nazistowskiej czy w Polsce od symboliki sierpa i młota, Marksa i Lenia, czerwonej gwiazdy?
Wiemy że w Polsce mają korzenie sierpa i młota czołowi politycy. Czy na Ukrainie są politycy z korzeniami od swastyki?

Czy można mówić że Polacy kultywują zbrodnicza ideologię przynajmniej równa nazizmowi?
Są partie które świętują samego Stalina. Nawet na Ukrainie chyba nikt nie gloryfikuje Hitlera.

Last edited:
A co mi tam, jak pić to szalec. Będzie hit "a Polacy też". Czyste prowo, przyznaje. Ale liczę że zamiast wyzwisk wyniknie z tego ciekawa dyskusja. Myślę że to bardzo ciekawe spojrzenie.

Jak myślicie, na Ukrainie jest więcej zjebow od symboliki nazistowskiej czy w Polsce od symboliki sierpa i młota, Marksa i Lenia, czerwonej gwiazdy?
Wiemy że w Polsce mają korzenie sierpa i młota czołowi politycy. Czy na Ukrainie są politycy z korzeniami od swastyki?

Czy można mówić że Polacy kultywują zbrodnicza ideologię przynajmniej równa nazizmowi?
Są partie które świętują samego Stalina. Nawet na Ukrainie chyba nikt nie gloryfikuje Hitlera.
Mozna jak najbardziej, jeszcze troche kryzysu i zrobimy im drugi holomodor z racji naszego zamilowania do ZSRR i stalina, zamykam dyskusje :einsteinsmoke:

Mozna jak najbardziej, jeszcze troche kryzysu i zrobimy im drugi holomodor z racji naszego zamilowania do ZSRR i stalina, zamykam dyskusje :einsteinsmoke:

Ale mnie interesują rzeczowe argumenty.
Rozumiem że używasz argumentu zbrodni ukraińskich które korelują z symbolika przez wielu z nich używana?
Zgadzam się z tym argumentem.
Pytanie czy wtedy, gdyby Polacy używali dziś tak często symboliki nazistowskiej jak Ukraińcy, to nie powinno być za to szykanowani, tak jak Ukraińcy, bo nie dokonywali zbrodni na masową skalę? Czy też powinni być jechani os nazistów?

No widzisz, poczytałbyś, umysł dokarmił i zauważyłbyś trzeźwych synaps zgrzytaniem gdzie tam przed "ś" jakieś "j" by mogło stanąć :wink: żeby bardziej humanistycznie wyglądało i robola prostego w oczy nie bodło.
Czy mam Cię wyjaśnić?! :lol:
Oj, nie, panie szplin! Mi już wyjaśniania starczy przynajmniej do nowego roku! pokornie chylę czoła i znikam, nie chcąc nikomu wadzić...

Ale mnie interesują rzeczowe argumenty.
Rozumiem że używasz argumentu zbrodni ukraińskich które korelują z symbolika przez wielu z nich używana?
Zgadzam się z tym argumentem.
Pytanie czy wtedy, gdyby Polacy używali dziś tak często symboliki nazistowskiej jak Ukraińcy, to nie powinno być za to szykanowani, tak jak Ukraińcy, bo nie dokonywali zbrodni na masową skalę? Czy też powinni być jechani os nazistów?
Juz wyjaśniam, napisałem to dla jaj.

Nie rozumiem i nie widze sensu w tworzeniu dyskusji na podstawie "a gdyby..." w dodatku stawiajac tam tezy oderwane lekko od rzeczywistości lub naciagane tylko i wylacznie pod dyktando rozpoczynajacego dyskusje. Tezy majace na celu jedynie sprowokowanie rozmówców.

Również robię sobie przerwe od dyskusji w tym temacie, starczy mi przepalonego czasu w tym roku. A nie widze w tym zadnego sensu by dyskutować znowu o tym samym i odbijac pilke a bo tamci nie wiedza, a bo oni tacy, a my tacy.

Moze jestem za prostym chlopem oderwanym od pluga ale dla mnie fakty sa faktami, i nie widze sensu usprawiedliwiania strony pokrzywdzonej w jakims konflikcie argumentami ze ktos po drugiej stronie globu czy ich sasiad to tak robil a inni to jeszcze inaczej. Po prostu bez sensu, wiem ze tematyka jest ta sama i nie zbaczamy z tematu dyskusji ale to jak rozmowa z tym jednym dziwnym znajomym ktoremu opowiadasz ze musisz zmienic opony a on Ci wyskakuje z tekstem ze kiedys wujek od babki strony mial wypadek na skuterze. Z jednej strony mozesz ciagnac ta dyskusje a z drugiej po prostu czujesz ze tracisz czas? Ze nie do konca sie rozumiecie?

Takze bajo, milo bylo. Spokojnych swiat na tym froncie :awesome:

Też się odmeldowuję. Życzę, panom, udanej rozmowy. Ja udaję się na dół oglądać z rodziną Godfather CODA. Death of Michael Corleone (nową wersję trzeciej części, Coppola ją wysmażył w 2020 – przemontował itd.) Cała trylogia dostępna na netfliksie w jakości obrazu niestety jedynie zadowalającej. Wczoraj i przedwczoraj zaliczona part 1 i part 2. Wreszcie zrobię dziś ze swoim życiem coś pożytecznego. Arriveredrci.

No samorządy to jest jedna wielka korupcja i wyciągarka pieniędzy. Plus oczywiście pralnia bo prawie wszędzie samorząd i lokalna policja jest ściśle powiązana z lokalną gangsterka. Gangsterzy, burdele i pralnie gangsterów to najniższy szczebel polityki.
W mieście którego nazwy nie wymienię a o którym zdarzało mi się wspominać są radni którzy mają udziały w lokalnym burdelu w lesie. I to łatwo doszedł do tego kumpel który praktykował w lokalnej gazetce i chciał zrobić materialik o tym burdelu(chociaż mi się wydaje że chciał poruchac dziwki i mieć moralne usprawiedliwienie ) . Jak się naczelny o tym dowiedział to oczywiście przyblokował, i sam mu opowiedział, że dlatego iż ten burdel jest ściśle powiązany z władzami.

Wiesz, każde Twin Peaks ma swoje tajemnice.

Nie no znajmy oczywiście skale. Polska zbliża się do poziomu krajów południowoamerykańskich pod względem korupcji,
południe Europy -można śmiać się z Włochów, Grecji, Hiszpanii ale mimo wszystko Włosi mają dużo lepszy wymiar sprawiedliwości i policję (która coraz częściej odwiedza Polskę :roberteyeblinking:)
ale mimo wszystko do Wschodu trochę brakuje. Już nie wspominając o podstawach praworządności takich jak np.pozbawianie obywatelstwa...

Ale oczywiście nie tyle brakuje ile wielu się wydaje.
Przykłady?
Sam rynek medialny to jakiś żart: była Rzeczpospolita i wyborcza. Nowy właściciel Rzeczpospolitej i nagle wchodzi Węglarczyk z wyborczej robiąc czystki. Kuźwa parę tytułów a wszędzie to samo... Gdzie kontrola władzy przez media zarówno ogólnokrajowe jak i lokalne?
Mieć własne media i przegrać z PiSem w 2015 roku to jest kuźwa wyczyn stulecia...

Prokuratura i skarbówka to jest świątynia korupcji, masa ludzi z moralnością najemnika, a fenomenem jest, że jak zacznie się proces w sprawach karnych to naprawdę jest cud jeśli będzie uniewinnienie. Mamy jeden z najniższych procentów uniewinnień w całej UE.

Nagrane rozmowy z polskimi miliarderami z politykami, albo słynna prowokacja dziennikarską z sędzia z Amber Gold o wyborcze sędziów do procesu, inwestycje rządowe ala Autostrada Wielkopolska i lanie betonu gdzie popadnie bo kasa z dotacji unijnych nie może się skończyć...

Swego czasu w Knurowie miasto wystawiło na sprzedaż jakaś mała nieruchomość. Jakiś garaż czy coś warty z 30 tys zł.
Na reklamy w mediach ogólnopolskich, na ogłoszenia w wyborczej urząd wydał 60 tys zł. I co? I chuj. Ale to na Ukrainie jest tylko korupcja, w Polsce niet, wszystko pięknie, uczciwi i za takie przekręty zaraz wsadzaja, jak to twierdzi Siwy czy Vitas.
Ja jestem zdania, że każda gazeta pod koniec roku powinna dołączyć do wydania raport z informacjami:
- ile procent budżetu stanowią zyski z reklam spółek skarbu państwa i urzedów
- za jaki procent prenumeraty płaci podatnik.
Nagle okazałoby się, że dziennikarze równie dobrze mogliby latać w koszulkach z logami sponsorów jak piłkarze...

aż poszukałem ile to prenumeraty wyborczej wykupił Uniwersytet Toruński: nie kilkaset sztuk, nie kila tysięcy, nawet nie kilkanaście tys....
Plus jeszcze kasiora z reklam od polskich uniwersytetów: kurczę no słabo oceniam Adama Michnika, ale myślę, że nawet on czuje się nieswojo w towarzystwie takich ludzi Środa i Hartmann ale skoro kasa leci to można publikować ich felietony...

Mało? Prezydent Krakowa zabawił w media lokalne. Hello Kraków: ile kasy dostali a ile mają wyświetleń?

Mój ulubiony prezydent Wrocławia: myślałem, że Adamowicza nic nie przebije a tutaj

Już nie mówiąc o tym, że nie wierze, że istnieje w Polsce jakiś większy deweloper, który nigdy nie wręczył łapówki samorządowcom...

Najśmieszniejszy był jednak temat premii dla piłkarzy: ludzie 30 mln zł? Jakby podliczyć całą kasę, którą wydaje się na kluby piłkarskie w Polsce to w przeciągu 3 miesięcy uzbiera się więcej kasy, aby mistrz Polski przegrał z mistrzem Luksemburga...
Tak jakby jak kraść to małymi kwotami, ale regularnie, bo inaczej to wrzask.

@Halibut 2.0 czemu zawsze kazda sytuacje probujesz porównywać do polakow, polski? Twoje "bo polacy tez!" Juz staje sie powoli memem na tym forum.

Kazdy ma swiadomosc raczej ze i u nas jest korupcja jak i w usa czy w australii. Ale tu chodzi o skale i chyba sie zgodzisz ze co do skali to taki twor jak ukriana zostawia nas w tyle daleko w pizdu.

Tam prawo jazdy kupujesz za jajka, ukry kupowali matury na 100% z kazdego przedmiotu i jechali do polski, szkoda ze potem co drugi butow sobie zawiazac nie umial. To co odpierdalali tam oligarchowie i rzad to juz wyzsza polka. Ten kraj znany jest z tego ze jest skorumpowany a za dolary to Ci matke czy corke sprzedadza.

To sa fakty ktore przewijaja sie z opowiesci nawet mieszkancow tego regionu jak i po prostu mozna bylo takie rzeczy znalezc. Dlaczego probujesz na sile ich bronic stawiajac kontrargumenty w stylu polacy tez, pytam zupelnie serio.

To jakas forma trolowania, prowokacji niektórych użytkowników? Jak tak to szapo ba :korwinlaugh:
On akurat lubi trolować :korwinlaugh:

Ja mogę powiedzieć od siebie, że oczywiście jakoś mimowolnie porównuje imigracje polską w DE i w UK do tej ukraińskiej w Polsce.
Pierwsze skojarzenie to wyczuwam, że polscy narodowcy kopiują styl wypowiadania się "męczennika" UK, ich brytyjskiego idola zaproszonego na Marsz Niepodległości: często tłumacząc chyba translatorem...
1671664429611.png

Widać często no krytykę już tak na poziomie tego plakatu Konfederacji: przyjdzie Ukrainiec zabierze wam pracę z które już Dziambor krytykował, a Mentzen łagodzi ton.

Pewnie dlatego wielu ludzi przy takiej prostackiej kampanii Konfederacji zaczynają sie kontry ,,a Polacy w UK po których jeździli policyjni łowcy głów" czy "polscy bezdomni w Berlinie i wizerunek Polaka w Niemczech, który się zmienił dopiero chyba dzięki temu, że Afgańczycy zaczęli odpierdalać i zapełniać więzienia".

A że taki pin pong to trochę jak strzyżenie świni: dużo wełny mało kwiku -życie...

Studentów zagraniczych zaczęły ściągać uczelnie aby dostać więcej dotacji unijnych, ale już Młodzież Wszechpolska wyjechała z tekstem, że przez Ukraińców Polacy nie dostają się na studia publikując screeny tabelek rekrutacyjnych które śmierdzą edycja w paint :iamdone:

Też się odmeldowuję. Życzę, panom, udanej rozmowy. Ja udaję się na dół oglądać z rodziną Godfather CODA. Death of Michael Corleone (nową wersję trzeciej części, Coppola ją wysmażył w 2020 – przemontował itd.) Cała trylogia dostępna na netfliksie w jakości obrazu niestety jedynie zadowalającej. Wczoraj i przedwczoraj zaliczona part 1 i part 2. Wreszcie zrobię dziś ze swoim życiem coś pożytecznego. Arriveredrci.

Ja zacząłem stosować zasadę dwóch odpowiedzi, bo boje się, że wciągnę się znowu jak z 10 lat temu i będą dyskusje na kilkanaście stron. Też czasami dla beki broniłem tezy z którymi sam się nie zgadzam, sprawdzając czy w polityce bym sobie poradził :korwinlaugh: Boże jak ktoś jeszcze pamięta insomnie: Boże ile tam na trzaskałem postów, ale to było nie fair wykorzystywać doświadczenie w kłócenie się (zdobyte na szwabskim call center) na forach internetowych :iamdone:

W polskich warunkach zamienić wybory na wojne? :childcry: Kurczę jak ta wojna ładnie przykrywa inne problemy.

1671664929469.png

Nie porównuj rozciągniętej na lata imigracji 2 mln Polaków do 67-milionowej Wielkiej Brytanii z emigracją ponad 7 mln Ukraińców do 37-milionowego kraju. Jakby nie liczyć prawie 20% narodu w zaledwie 10 miesięcy. Jeśli nie widzisz różnicy, to proponuję coś na otrzeźwienie, albo bez urazy, pierdolnąć sobie baranka.
Zresztą owe 2 mln i tak są mocno naciągane na wyrost.

Last edited:
Nie porównuj rozciągniętej na lata imigracji 2 mln Polaków do 67-milionowej Wielkiej Brytanii z emigracją ponad 7 mln Ukraińców do 37-milionowego kraju. Jakby nie liczyć prawie 20% narodu w zaledwie 10 miesięcy. Jeśli nie widzisz różnicy, to proponuję coś na otrzeźwienie, albo bez urazy, pierdolnąć sobie baranka.
Zresztą owe 2 mln i tak są mocno naciągane na wyrost.

Skąd wy bierzecie te liczby z dupy, Czarodzieje? Te 7 mln Ukraińców? Czemu nie 15 mln? Nie wiem, jesteście jacyś upośledzeni i liczycie każda osobę która przekroczyła granicę ukraińsko Polska od lat jako ta która raz tu wjeżdża i już nigdy nie opuszcza naszych granic? wyobrażacid sobie że w drugą stronę nie ma wyjazdu z Polski, ani na Ukrainę, ani do Niemiec? Więc skąd ponad milion uchodźców z Ukrainy w Niemczech? Przez Szwecję tam dotarli? Xd

Last edited:
@Dzihados to co, 301 dzień, zamykamy i zabieramy nacpanemu mitomanowi który myśli i wygląda jakby pozjadal wszystkie rozumy rozrywkę?

Z tym gościem nikt nie wygra dyskusji, bo on miał na myśli że nie miał na myśli i chuj, więc po co taka persona żyje, po co taki człowiek żyje, wyrwałbym chwasta.

@Dzihados to co, 301 dzień, zamykamy i zabieramy nacpanemu mitomanowi który myśli i wygląda jakby pozjadal wszystkie rozumy rozrywkę?

Z tym gościem nikt nie wygra dyskusji, bo on miał na myśli że nie miał na myśli i chuj, więc po co taka persona żyje, po co taki człowiek żyje, wyrwałbym chwasta.

Nie lepiej wyrwać plaskoziemcow, takich jak Ty?
Tacy ludzie to dopiero szkodniki :)

Nie lepiej wyrwać plaskoziemcow, takich jak Ty?
Tacy ludzie to dopiero szkodniki :)
Plaskokogo? Zrozum baranie że ja jestem oderwany od tego internetowego syfu i nie do końca rozumiem co masz na myśli, dzieciaku socjalmediow

Jesteś przyjebany, załosny i samotny, pisać dalej? Napiszę, nigdy w życiu nie spotkałem kurwy która pragnie więcej atencji niż ty.
Tam coś w dzieciństwie zaniedbane grubo musiało być.
Tradycyjnie, co miesiąc sprawdzam czy coś się u ciebie zmieniło, jeśli nie to cię wyzywam i na ciebie pluje, taki rytuał.

No chyba że ty uważasz inaczej i masz na myśli to że to nie jest tradycja ani rytuał no to udowodnij mi to. Powiedz mi to w twarz że mój mąż jest majciarzem !
Ale ty nic takiego nie napisałeś? No i chuj! Napisałem to za ciebie! Ha! Wyjaśniony.

Back