Konflikt Rosja-Ukraina

Ciekawe jak duży byłby skowyt gdyby w Polsce zaczęto zmieniać nazwy ulic na zbrodniarza wojennego który zabił 100 tys. cywili:usunto:

To, że nie musimy stawiać pomników masowym mordercom świadczy o tym, że serio mamy lepsza historię od innych narodów. Czym bardziej na zachód i czym bardziej na wschód tym narody czczą częściej ludobójców. My się nie mamy czego wstydzić.

Rzeczpospolita: Bandera zastępuje Puszkina. W mieście na Ukrainie zmieniają nazwy ulic kojarzących się z Rosją.
Ukrofile zaraz zaczną

Że my nie rozumiemy, że żyjemy przeszłością, że chodzi o pokonanie wspólnego wroga, że u nich już taki klimat no i że Polacy też...

Najzabawniejszym faktem tej calej zabawy jest to ze my mamy powciskane wszedzie ich barwy, motywy, firmy kurwa w każdym logo wsadzaja sobie mini flagi UA, jakby ktos im rowa ogladal to by sobie niektorzy pomalowali go w kolorach flagi UA dla potwierdzenia wsparcia, obdywaja sie jakies kurwa tance na rynkach, spiewy ukrainskie, i inne rozne dziwne cyrki sie odbywaly calkiem niedawno a kiedy patrzymy na druga strone to jest chwalenie zbrodniarzy wojennych ktorzy mordowali ten sam narod opisany wyzej, popieranie nazizmu i jego symboliki i wiele innych dziwnych rzeczy.

Troche to wyglada jakbysmy chcieli na sile oswoić dzikie zwierze ktore i tak Cie gryzie mimo ze dajesz mu jesc i dach, nie wiem moze ja sie chuja tam znam na tym wszystkim ale na logike nawet madrzej mozna byloby to rozegrać, i mowie to o stronie UA nie naszej, bo nasza juz jest po czesci w tej sprawie przegrana.

Najzabawniejszym faktem tej calej zabawy jest to ze my mamy powciskane wszedzie ich barwy, motywy, firmy kurwa w każdym logo wsadzaja sobie mini flagi UA, jakby ktos im rowa ogladal to by sobie niektorzy pomalowali go w kolorach flagi UA dla potwierdzenia wsparcia, obdywaja sie jakies kurwa tance na rynkach, spiewy ukrainskie, i inne rozne dziwne cyrki sie odbywaly calkiem niedawno a kiedy patrzymy na druga strone to jest chwalenie zbrodniarzy wojennych ktorzy mordowali ten sam narod opisany wyzej, popieranie nazizmu i jego symboliki i wiele innych dziwnych rzeczy.

Troche to wyglada jakbysmy chcieli na sile oswoić dzikie zwierze ktore i tak Cie gryzie mimo ze dajesz mu jesc i dach, nie wiem moze ja sie chuja tam znam na tym wszystkim ale na logike nawet madrzej mozna byloby to rozegrać, i mowie to o stronie UA nie naszej, bo nasza juz jest po czesci w tej sprawie przegrana.
Uuuu, ale putinzmem mnie uderzyło

Nie chcę ich tłumaczyć, ale gdzieś widziałem dyskusję na ten temat, w której gość tłumaczył, że oni mają bardzo niską świadomość historyczną. Że na wschodzie w ogóle nie wiedzą kto to był Bandera, a na zachodzie nie mają pojęcia co OUN/UPA wyrabiali z Polakami. Myślę, że nie kumają, że nas to wkurwia.

A symbole nazistowskie na wschodzie to chyba jakiś syndrom sztokholmski, bo ruscy też bardzo lubią się tym obwieszać? Dostali w 1941 taki wpierdol, że szanują do dzisiaj.

Niezależnie od tego, w relacjach międzypaństwowych powinniśmy wyraźnie akcentować, że tego nie akceptujemy. Oczywiście nie robimy tego z uwagi na politykę wewnętrzną, nasza władza uważa, że Polacy są debilami i nie mogą o tym wiedzieć. Stąd ta dziecinna polityka o której piszesz, wstążki, piosenki itd.. To jest zawsze ten sam kejs, obywatel jest zbyt durny żeby traktować go poważnie (vide polityka i komunikacja ws. covid). Efekty zawsze uzyskują odwrotne, ale po chu... mają wyciągać wnioski.

Nie chcę ich tłumaczyć, ale gdzieś widziałem dyskusję na ten temat, w której gość tłumaczył, że oni mają bardzo niską świadomość historyczną. Że na wschodzie w ogóle nie wiedzą kto to był Bandera, a na zachodzie nie mają pojęcia co OUN/UPA wyrabiali z Polakami. Myślę, że nie kumają, że nas to wkurwia.
Typowe granie głupa. Na Poljaków działa :beczka:

Tu nie ma się z czego śmiać i pisać "my". Nie "my" tylko część z nas, pożyteczni idioci wytresowani przez media, vide karateka czy halibut. Ci sami, którzy jeszcze nie tak dawno leżeli krzyżem przed covidem, naskakując na każdego, kto nie chciał leżeć, teraz leżą przed Ukraińcami, a my, faktycznie my, foliarze i płaskoziemcy zostaliśmy przechrzczeni na ruskie onuce.

A symbole nazistowskie na wschodzie to chyba jakiś syndrom sztokholmski, bo ruscy też bardzo lubią się tym obwieszać? Dostali w 1941 taki wpierdol, że szanują do dzisiaj.

Niezależnie od tego, w relacjach międzypaństwowych powinniśmy wyraźnie akcentować, że tego nie akceptujemy. Oczywiście nie robimy tego z uwagi na politykę wewnętrzną, nasza władza uważa, że Polacy są debilami i nie mogą o tym wiedzieć. Stąd ta dziecinna polityka o której piszesz, wstążki, piosenki itd.. To jest zawsze ten sam kejs, obywatel jest zbyt durny żeby traktować go poważnie (vide polityka i komunikacja ws. covid). Efekty zawsze uzyskują odwrotne, ale po chu... mają wyciągać wnioski.

W chuja walą. Dobrze wiedzą o Wołyniu ale wypierają to, ignorują lub udają że wierzą w ich historyków propagandystów. Jeszcze przed wojna wielu z nich pewnie serio nie wiedziało, uważało że nasi historycy głoszą nieprawdę by wybielać Polaków. Ale po 24 lutego, masowej imigracji i głośnym temacie Wołynia już nie wierzę w to, że nie wiedzą.
Prędzej Polacy by przyznali że JPII gwałcił małe dzieci niż banderowcy, że UPA zrobiło akcje która porównać można w XX wieku do Rwandy

Last edited:
Polski sebix z koszulka Polski walczącej nie znający historii, ha ha ha, hi hi hi. Banderowiec nie znający historii; to słaba świadomość historyczna.

Nic dziwnego, ze nikt nas nie szanuje i nie traktuję poważnie, my przeciez sami tego nie robimy...

Polski sebix z koszulka Polski walczącej nie znający historii, ha ha ha, hi hi hi. Banderowiec nie znający historii; to słaba świadomość historyczna.

Nic dziwnego, ze nikt nas nie szanuje i nie traktuję poważnie, my przeciez sami tego nie robimy...

Ja tam nie szanuje i sebiksów o mentalności Czarodzieja czy Słabego(i tego grubego sebiksa z forum który wręcz stereotypowo nie zna historii Polski), i typów w rodzaju łysego z Polsatu.

Ale chyba jeszcze mamy jeszcze coś pomiędzy w tym kraju? Xd

Ładnie łykasz te bajki. A dykta na Łyczakowskim to aby chronić przed deszczem.

Coś tam słyszałem na jbzd na dziale wojna, że brakuje sprzętu medycznego ukrainie. W faktach też coś tam pierdolili ale ile w tym prawdy.. :travolta:

Kurcze, w mcdonaldach jako pracownice i sprzątaczki same Ukrainki. W końcu znalazłem te słynne hordy. Bezczelna uśmiechnęła się do mnie czyszcząc mi stolik, zamiast na kolanach płakać i dziękować mi jako Polakowi.

Kurcze, w mcdonaldach jako pracownice i sprzątaczki same Ukrainki. W końcu znalazłem te słynne hordy. Bezczelna uśmiechnęła się do mnie czyszcząc mi stolik, zamiast na kolanach płakać i dziękować mi jako Polakowi.
Ta historia zmienila moj obraz postrzegania tego narodu. Właśnie pobieglem wplacic wszystkie oszczędności ktore uzbieralem w dolarach,euro i zlotowkach pierwszemu przedstawicielowi tegoz narodu wybranego. Niech mu sie wiedzie, zasłużył na to bardziej niz ja, niech wie ze zawsze otrzyma od polaka pelne wsparcie i nieograniczona pomoc. Dziekuje za wskazanie drogi, tego potrzebowalo moje zycie, czuje sie teraz spelniony.

Ta historia zmienila moj obraz postrzegania tego narodu. Właśnie pobieglem wplacic wszystkie oszczędności ktore uzbieralem w dolarach,euro i zlotowkach pierwszemu przedstawicielowi tegoz narodu wybranego. Niech mu sie wiedzie, zasłużył na to bardziej niz ja, niech wie ze zawsze otrzyma od polaka pelne wsparcie i nieograniczona pomoc. Dziekuje za wskazanie drogi, tego potrzebowalo moje zycie, czuje sie teraz spelniony.

Nie no. Wystarczy nie być Jakubem Czarodziejem i nie twierdzić że na każdym rogu ulicy są hordy Ukraińców robiących rozpierdol albo że są podludźmi jeżeli potrafią pić i się śmiać xd

Nie musisz im nic oddawać...

.....rząd zrobi to za Ciebie

Nie no. Wystarczy nie być Jakubem Czarodziejem i nie twierdzić że na każdym rogu ulicy są hordy Ukraińców robiących rozpierdol albo że są podludźmi jeżeli potrafią pić i się śmiać xd

Nie musisz im nic oddawać...

.....rząd zrobi to za Ciebie
Wole oddać samemu, moze mnie akurat zapamieta i kiedys to uratuje mi zycie :awesome:

O kurwa. Właśnie mi przyjaciółka pisze że ta babcia z banku to jej babcia.

Poznałem kobietę, pasuje do niej. Dzika, trochę toksyczna,energiczna kobieta

To merdanie ogonkiem z radości za każdym razem Ukr zrobi w Polsce coś złego :DC:

Jeszcze kilka kradzieży i napadów i może więcej niż 10 osób uwierzy że Ukraińcy nas wybija,zrobią ot tak bez powodu drugi Wołyń i przyjdzie 20 osób na wiec "Stop Ukranizacji Polski"

Wolski rzecze: „Paliwo diesla z olrenu kosztuje 8 złotych, by my tak naprawdę sponsorujemy ukraińcom darmowe paliwo do czołgów. Dostawy od nas materiałów pędnych i smarów są gigantyczne. No ale stało się coś? Są jakieś protesty? Myślę, że większość Polaków tak podświadomie wie, że czasem trzeba wybrać to co niekoniecznie jest dobre ekonomiczne, ale jest słuszne dla Polski”.

Ekspert chyba mocno przecenia podświadomość Polaków. Ciekaw jestem, jaki jest odsetek Polaków, którzy wiedzą, to o czym on mówi? Raczej mizerny, bo nikt się tym wprost nie chwali. I ilu byłoby wściekłych, jakby się o tym dowiedziało.

Ewolucja Wolskiego jest nieco niepokojąca. Na początku starał się być ponad różne polityczne sympatie, ale potem dał się wciągnąć w ideologię. I wtedy najlepiej się go słuchało, bo starał się trzymać tylko faktów, pomijając prywatne sympatie – a tego oczekuję od prawdziwego eksperta. Wiadomo, że mógłby przemycać swoje zapatrywania, ale ta jego obecna ostentacja w tym temacie zrobiła się męcząca.

Na pewno nie pomagają związki z takimi ludźmi jak Zychowicz.

Back