Konflikt Rosja-Ukraina

Nie no bez przesady. W odstepie pol roku bylem w hamburdu, bremem, gelsen i essen i w ogole nie widziałem szonów. W Polsce jest ich bardzo dużo. Przynajmniej w Gdańsku i Szczecinie bo tam bywalem.
Można gadać co się chce o Niemcach ale Oni bardzo dobrze rozgrywają teraz sprawy z uchidzcami bo już się nauczyli do czego to prowadzi. (Turasow to jest tam wiecej chyba niz niemcow xd)
Kurde, akurat wszedłem gdy to napisałeś i znowu będzie że ciągle siedzę na cohones bo od razu odpisuje :p

Czyli Niemcy by kłamali?

Myślę że dane są prawdziwe. Ale zauważ, że:

Niemcy mają chyba 2 x więcej mieszkańców niż Polska. Więc jeżeli tam jest milion Ukraińców, a u nas 3 licząc z tymi którzy są tu od lat, to procentowo jest ich tam tylu jakby w Polsce ich było z pół miliona. Też byś ich mocno nie zauważał.

I podejrzewam że większość w jest w kilku konkretnych ośrodkach gdzie są obozy, bo tam nie jest tak że ludzie w całych Niemczech ich pod swój dach masowo przyjmowali. Pewnie tam, żebyś ich tyłu widział na ulicy co u nas, musiałoby być z 6 mln. A na pewno więcej niż milion.

Albo może tam są ci lepsi Ukraińcy którzy nie chodzą hordami po ulicy ani nie piją na mieście, tylko, jak chciałby słaby, klęczą całe dnie w domu płacząc z smutku i oglądając tylko dramaty i żadnych komedii :p

Ps. My tu gadu gadu a tu Ukraińcy niszczą w głębi Rosji dronami rosyjskie bombowce odpowiedzialne za ostatnie ataki i frastruktury energetycznej Ukrainy.

Kurde, akurat wszedłem gdy to napisałeś i znowu będzie że ciągle siedzę na cohones bo od razu odpisuje :p

Czyli Niemcy by kłamali?

Myślę że dane są prawdziwe. Ale zauważ, że:

Niemcy mają chyba 2 x więcej mieszkańców niż Polska. Więc jeżeli tam jest milion Ukraińców, a u nas 3 licząc z tymi którzy są tu od lat, to procentowo jest ich tam tylu jakby w Polsce ich było z pół miliona. Też byś ich mocno nie zauważał.

I podejrzewam że większość w jest w kilku konkretnych ośrodkach gdzie są obozy, bo tam nie jest tak że ludzie w całych Niemczech ich pod swój dach masowo przyjmowali. Pewnie tam, żebyś ich tyłu widział na ulicy co u nas, musiałoby być z 6 mln. A na pewno więcej niż milion.

Albo może tam są ci lepsi Ukraińcy którzy nie chodzą hordami po ulicy ani nie piją na mieście, tylko, jak chciałby słaby, klęczą całe dnie w domu płacząc z smutku i oglądając tylko dramaty i żadnych komedii :p

Ps. My tu gadu gadu a tu Ukraińcy niszczą w głębi Rosji dronami rosyjskie bombowce odpowiedzialne za ostatnie ataki i frastruktury energetycznej Ukrainy.
Możesz mieć racje ale to są akurat duże miasta niemieckie. Moje porównanie może też być nie na miejscu z tego względu, że w Gdańsku od zawsze było ich dużo i mam swoją teorie, że moze byc to miasto w którym jest ich najwięcej w całej PL.
Autonomika i strefa stoczniowo-morska w ostatnich latach poszla mocno w góre i dosyć łatwo dostać tutaj prace nawet jeżeli nie masz doświadczenia i to jeszcze taką w której możesz się wspinać po szczeblach jeżeli jesteś pracowity i masz chęci. Dlatego może być to atrakcyjne dla uchodzćów, a że było ich tu już dużo przed konfliktem to poszło to wiedzą o takixh rzeczach.

Korupcja? Mafia? Nic takiego nie było.

Jakby tyle nie znikało to już by byli pod Moskwą, przecież kacapy już nie mają czym strzelać.
:roberteyeblinking:

Tja, większość broni która trafia na Ukrainę idzie w WIEKSZOSCI gdzie indziej bo twierdzi tak konto rozsiewające rosyjska dezinformację i fejki i to masowo. Tak wiarygodne jak wrzucanie filmu z marca z granicy polsko ukraińskiej i kłamanie, że to film z ostatnich dni.
Gdyby tak było to ruscy nawet spod Kijowa by się nie wycofali, nie mówiąc o ofensywach Ukraińców.

Proszę. Tutaj masz oryginał z którego wynika iż PODEJRZEWAJA że CZESC broni trafia do przestępców.
Nie ma tu nowy o większości.

Last edited:
W końcu mocniejsze uderzenie w rosyjską gospodarkę:
Już Wam opisije jak będzie to wyglądalo i dlaczego znowu to nic nie da. Wszak nie po to tyle czekalo od maja zeby wprowadzić to dopiero teraz. W Hamburgu są już przygotowane dwa statki paliwowe, które będą pływały do Rosji i teraz uwaga. W Rosji będą zmieniały banderę i na legali będą mogły pływać. Potem to juz wiadomo.
To działa na tej samej zasadzie co na początku byly artykuly o tym, że jachty oligarchów zostały przejete w UK i Finlandi a jak się skończyło każdy widzi.
Cena 60 dolarów za baryłke bardzo dobry pomysł.

Już Wam opisije jak będzie to wyglądalo i dlaczego znowu to nic nie da. Wszak nie po to tyle czekalo od maja zeby wprowadzić to dopiero teraz. W Hamburgu są już przygotowane dwa statki paliwowe, które będą pływały do Rosji i teraz uwaga. W Rosji będą zmieniały banderę i na legali będą mogły pływać. Potem to juz wiadomo.
To działa na tej samej zasadzie co na początku byly artykuly o tym, że jachty oligarchów zostały przejete w UK i Finlandi a jak się skończyło każdy widzi.
Cena 60 dolarów za baryłke bardzo dobry pomysł.

Teraz czekać na kraje OPEC, co zrobią. Jeśli Rosja od razu, jak zapowiada, odetnie kraje zachodnie od swojej ropy, to przez kilka miesięcy arabusy będą nam sprzedawać po zawyżonych cenach, i obniża dopiero wtedy gdy Rosjanie będą już mieli klientelę w Azji, którą straci OPEC.

Jeżeli zaś Rosja będzie sprzedawać na razie Europie za 60$ to OPEC będzie w dupie i od razu będą musieli obniżyć ceny, USA górą.

No ale to wygląda zbyt pięknie. Gdzieś może być haczyk.

To o niektórych z Was :)

Nie oglądałem i chyba nie zamierzam bo Marek strasznie trywializuje i spłyca wszystko.

Co nie zmienia faktu, że tu na forum ludzie bardziej łykają oczywiste fejki(tylko dzisiaj, co obnażyłem) w bardziej durny sposób niż moherowy beret słowa ojca Tadeusza albo wyborca PiS wiadomosci TVP. Jeden typ wrzuca ewidentnego fejka typy która dodatkowo jest plaskoziemskim propagandysta, głosi że Polska zaatakuje Ukrainę,a inni z forum biorą to na poważnie.

Jeżeli takie oczywiste fejki łykają niezależnie myślący, "włączający myślenie" to co gdy sieje się bardziej wiarygodna dezinformację?

Ciekawe jest to ze ludzie albo powielaja "propagande FR" a Ci wielce oświeceni i nie dajacy sie zlapac na te sztuczki mowia o tym w mediach w wiekszosci tak wybielajaco ukrow jakby sami byli z tego kraju :jjsmile: uchodzca jest doskonaly, uchodzca jest zdrowy, uchodzca na pewno sie zasymiluje nie bedzie roszczeniowy, pomagac pomagac, oddawac! Nie sluchac trolli, trolli nie sluchac!

Jak tak patrzec na to z boku to jeszcze bardziej takie zachowanie nastawia mnie przeciwko ukrom z mnóstwa powodow. I teraz pytanie kto dziala na szkode ? Nonsensowna propaganda fr gdzie czasem z kilometra widac ze to fake czy skurwesynska wciskana na sile falszywa milosc a wrecz czasem nawet nawine pelne zaufanie do braci ze wschodu?

Jak dla mnie zdecydowanie to drugie. :fjedzia:

Ciekawe jest to ze ludzie albo powielaja "propagande FR" a Ci wielce oświeceni i nie dajacy sie zlapac na te sztuczki mowia o tym w mediach w wiekszosci tak wybielajaco ukrow jakby sami byli z tego kraju :jjsmile: uchodzca jest doskonaly, uchodzca jest zdrowy, uchodzca na pewno sie zasymiluje nie bedzie roszczeniowy, pomagac pomagac, oddawac! Nie sluchac trolli, trolli nie sluchac!

Jak tak patrzec na to z boku to jeszcze bardziej takie zachowanie nastawia mnie przeciwko ukrom z mnóstwa powodow. I teraz pytanie kto dziala na szkode ? Nonsensowna propaganda fr gdzie czasem z kilometra widac ze to fake czy skurwesynska wciskana na sile falszywa milosc a wrecz czasem nawet nawine pelne zaufanie do braci ze wschodu?

Tylko że tu na forum nie znajdziesz takich ludzi, może na jakimś Polsacie. A tych drugich od ruskiej propagandy tak :p

A co działa na szkodę bardziej to ciężko ocenić. Z jednej strony jedni grają na to by wywołać zamieszki na tle etnicznym, paraliż przez to państwa. Z drugiej strony drudzy chcą wszystko upychać w sejmie mając kolejny płaszczyk ochronny.

O których?:⁠-⁠).

Przynajmniej o Szplinach i Tucznikach :p

Ważne że są z nami eksperci znający historie i język ukraiński lepiej od Polskiego.
:roberteyeblinking: #1945 PDK

O kurwa.Debile łykające najbardziej chamską propagandę jaka ostatnio powstała chociażby to,że ukry walczą za cały swiat i są potrzebni w Polsce czego profitów z tego nie widać,bo póki co oni nas w dupe a my im loda zarzucają innym bycie pelikanami :waldeklaugh:
To o niektórych z Was :)

Problem z takimi jak Ty jest taki,że każdy kto skrytykuje ukra jest od razu uznawany za propagandziste ruskiego.

Ważne że są z nami eksperci znający historie i język ukraiński lepiej od Polskiego.
:roberteyeblinking: #1945 PDK

Jak widać tak. Są tu ludzie którzy muszą się na tym dobrze znać skoro ocenili iż Ukraiński język lingwistycznie jest tym samym co rosyjski, i wypowiadają się na temat kwestii narodowości ukraińskiej. A jednocześnie zaprzeczają, że obecne granice Polski wynikają z ustaleń 1945 roku, wykazując się brakiem znajomości historii najnowszej naszej ojczyzny :)

Jak wcześniej o tym pisałem, że to już się dzieje, lub jest kwestią czasu, to zdarzał się jakiś młotek który od razu to negował. A powoływałem się wtedy na przykład na komunikaty Europolu/Interpolu.

Przypomina się bardzo dobry, acz nieco niedoceniony film: "War of Lord" z Nickiem Cagem o Yurim Olrovie, ukraińskim międzynarodowym handlarzu bronią na wielką skalę.

Wolski o stratach ukrainskich, odpowiedni fragment jest juz ustawiony:

w sumie to lubię Wolskiego. Nawet pomimo tego, że siedzi w kącie jakiegoś korytarza na gamingowym krześle ;-) Choć przyznam, że to trochę dziwne, jest że w kwestii kacapskich strat ma zupełnie inne dane niż najważniejszy amerykański generał. Bo wg Wolskiego ruskie mają prawie 3.5x razy większe straty niż podawał przewodniczący kolegium połączonych szefów sztabów armii amerykańskiej. Bo przecież Milley też gra po ukrańskiej stronie -- wiadomo że najbardziej po swojej -- ale propagandowo zdecydowanie też po stronie ua.

Więc Milley to jedna z ostatnich osób, która mogłaby zaniżać straty radzieckich sołdatów a dane powinien mieć "troszkę" lepsze niż nasz swojski spec nadający z zacisza swojej chałupki. Bo skąd on głównie może mieć dane na przykład z tego, co się dzieje na froncie? Na przykład z takiego ISW, które z kolei bazuje też m. in. na tym co pentagon podrzuci.

Problem z takimi jak Ty jest taki,że każdy kto skrytykuje ukra jest od razu uznawany za propagandziste ruskiego.
Po co próbować dyskutować z ludźmi, którzy mają swój świat. Ich nikt i nic nie przekona. Halibuta już chyba wszyscy olali, więc pisze sam ze sobą, karetka od końca lutego cyklicznie wrzuca pierdolety(jak ten o ropie) mające świadczyć, że Kacapy na kolanach, tylko rzeczywistość zgoła odmienna.

A gdybyście myśleli, że ukrofil jest znawcą polskiej historii, to wyprowadzę was z błędu, to jest tylko przemądrzały debil liżący ukraińskie jaja. Obecne granice naszego kraju zostały ustalone w 1951. Ale Polska nigdy nie umarła! Chwała bohaterom, szoszonom śmierć!

Według Siwego uważasz że Polska powstała w 1951 roku, człeku wrzucający fejki plaskoziemców.

Po co próbować dyskutować z ludźmi, którzy mają swój świat. Ich nikt i nic nie przekona. Halibuta już chyba wszyscy olali, więc pisze sam ze sobą, karetka od końca lutego cyklicznie wrzuca pierdolety(jak ten o ropie) mające świadczyć, że Kacapy na kolanach, tylko rzeczywistość zgoła odmienna.

Piszesz Vitasowi pod komentarzem w którym komentuje moje wpisy, o tym, że każdy zlewa moje wpisy xd i to kolejnym upośledzonym wpisem bez odniesienia się do tematu jaki był poruszony. Podobnie jak Siwy.

Kolejny raz zostali userzy złapani na łykaniu kłamstw, rozpowszechnianiu fejków dosłownie plaskoziemcow, i udajecie że to nie miało miejsca xd

Czy to nie przypadkiem którzy ignorują fakty, jak Ty czy Szplin i ludzie którzy wiedzą że wrzucał fejki i dezinformację, ale ignorują to, nie działają tak jakby mieli swój świat i nich do nich nie docierało?

U mnie takich przykładów nie znajdziesz, dlatego taki zarzut jest niemerytorycznych pierdoleniem.

Czy kłamstwa o tym iż twierdzę że kacapy juz są na kolanach, też są tylko twoim pierdoleniem.

Last edited:
Jak wcześniej o tym pisałem, że to już się dzieje, lub jest kwestią czasu, to zdarzał się jakiś młotek który od razu to negował. A powoływałem się wtedy na przykład na komunikaty Europolu/Interpolu.

Przypomina się bardzo dobry, acz nieco niedoceniony film: "War of Lord" z Nickiem Cagem o Yurim Olrovie, ukraińskim międzynarodowym handlarzu bronią na wielką skalę.

w sumie to lubię Wolskiego. Nawet pomimo tego, że siedzi w kącie jakiegoś korytarza na gamingowym krześle ;-) Choć przyznam, że to trochę dziwne, jest że w kwestii kacapskich strat ma zupełnie inne dane niż najważniejszy amerykański generał. Bo wg Wolskiego ruskie mają prawie 3.5x razy większe straty niż podawał przewodniczący kolegium połączonych szefów sztabów armii amerykańskiej. Bo przecież Milley też gra po ukrańskiej stronie -- wiadomo że najbardziej po swojej -- ale propagandowo zdecydowanie też po stronie ua.

Więc Milley to jedna z ostatnich osób, która mogłaby zaniżać straty radzieckich sołdatów a dane powinien mieć "troszkę" lepsze niż nasz swojski spec nadający z zacisza swojej chałupki. Bo skąd on głównie może mieć dane na przykład z tego, co się dzieje na froncie? Na przykład z takiego ISW, które z kolei bazuje też m. in. na tym co pentagon podrzuci.
Orlov miał styki jak go murzyński szaman nacpał i dwie czarne go zrobiły, że jakiegoś hiva mógł złapać. Teraz by miał większe styki by u siebie coś pyknąć.

Back