szplin
Vale Tudo Open
wszystkie halibutopodobne powinny być tam już dawno w okopachA jakie macie zdanie Panowie o najemnikach biorących udział w tej wojnie?
View attachment 51113
Zauważylem, że nazywa się ich międzynarodowym legionem teraz.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
wszystkie halibutopodobne powinny być tam już dawno w okopachA jakie macie zdanie Panowie o najemnikach biorących udział w tej wojnie?
View attachment 51113
Mała poprawka - nie odzyskali niepodległości. Dopiero wtedy ten zlepek potomków dzikusów i przestępców z różnych nacji dostał pierwszy raz swoje państwo.
A jakie macie zdanie Panowie o najemnikach biorących udział w tej wojnie?
View attachment 51113
Jestem cynikiem – może więc dlatego trudno mi kupić tę charakterystykę tego człowieka. Człowiek z wielkim sercem, uosobienie dobroci łapie za broń i jedzie hen daleko do obcego kraju walczyć i zabijać?A jakie macie zdanie Panowie o najemnikach biorących udział w tej wojnie?
View attachment 51113
Przeciez juz o tym dyskutowalismy. Amerykanom eskalacja nie jest do niczego potrzebna. Cieszy, ze zauwazasz, ze graja glownie po swojej stronie.Choć przyznam, że to trochę dziwne, jest że w kwestii kacapskich strat ma zupełnie inne dane niż najważniejszy amerykański generał. Bo wg Wolskiego ruskie mają prawie 3.5x razy większe straty niż podawał przewodniczący kolegium połączonych szefów sztabów armii amerykańskiej. Bo przecież Milley też gra po ukrańskiej stronie -- wiadomo że najbardziej po swojej -- ale propagandowo zdecydowanie też po stronie ua.
Pewnie, że grają głównie po swojej stronie, a po jakiej mieliby niby grać? To jakaś nowość miałaby być dla kogoś? Praktycznie każde mądre państwo gra przede wszystkim po swojej, dla dobra swoich obywateli. Łącznie z idolem nowogrodzkiej -- Orbanem.Przeciez juz o tym dyskutowalismy. Amerykanom eskalacja nie jest do niczego potrzebna. Cieszy, ze zauwazasz, ze graja glownie po swojej stronie.
![]()
"The WSJ": Amerykanie przeprogramowali HIMARS-y dla Ukrainy, by ograniczyÄ zasiÄg rakiet
Amerykanie potajemnie przeprogramowali systemy rakietowe HIMARS dla Ukrainy, by nie mogÅy obsÅugiwaÄ rakiet dalekiego zasiÄgu - podaje nieoficjalnie dziennik 'The Wall Street Journal'. Jak wskazuje gazeta, Stany Zjednoczone chcÄ w ten sposób zapobiec rozprzestrzenieniu siÄ wojny.wiadomosci.gazeta.pl
A myslisz, ze te pieniadze pompuja tam z potrzeby serca, a nie w walce o wplywy i rynki zbytu swoich towarow w Europie?Pewnie, że grają głównie po swojej stronie, a po jakiej mieliby niby grać? To jakaś nowość miałaby być dla kogoś? Praktycznie każde mądre państwo gra przede wszystkim po swojej, dla dobra swoich obywateli. Łącznie z idolem nowogrodzkiej -- Orbanem.
Tylko polska i nasz rząd jest tu ewenementem. Światową awangardą. Mówiąc wprost -- zwykłym frajerem.
USA gra po swojej stronie, ale też, gdyby nie oni, to ua w ogóle nic by już nie grała, bo by padła albo dawno została zmuszona do podpisana czegoś upokarzającego. Kto niby utrzymuje ten konflikt na swoich barkach ue? Przede wszystkim jankesi i ich broń, amunicja i kasa. amerykanie wpompowali w banderę kilkadziesiąt miliardów usd od 2014 i dali przyzwolenie, instruktorów, i know how na szkolenie żołnierzy ua. I pomogli im w wielu innych, pomniejszych, kwestiach.
A ty w ogóle zrozumiałeś coś z tego, co napisałem? Cokolwiek?A myslisz, ze te pieniadze pompuja tam z potrzeby serca, a nie w walce o wplywy i rynki zbytu swoich towarow w Europie?
No wlasnie nie. Nie mozesz sie nadziwic, jak straty ruskow moga byc tak ogromne skoro jakis tam general z usa napisal, ze sa wyrownane.A ty w ogóle zrozumiałeś coś z tego, co napisałem? Cokolwiek?
Uświadom mnie jeszcze, że święty Mikołaj nie istnieje i że dzieci nie przynosi bocian.
Podobno sad najwyzszy w upadlinie oglosil ze symbole SS nie sa zakazane w upadlinie i nie sa nazistowskiejezeli to prawda to ukrofile musza przygotować dodatkowa wazeline
Ktos slyszal cos podobnegoi moze to sprostowac?
Jeśli to prawda to wcale mnie to nie dziwi. Jeśli to fałsz jest on wielce prawdopodobny.Podobno sad najwyzszy w upadlinie oglosil ze symbole SS nie sa zakazane w upadlinie i nie sa nazistowskiejezeli to prawda to ukrofile musza przygotować dodatkowa wazeline

Tyle ze symbol SS galizen to jeden chuj co jakby nosili dwie blyskawice lub czaszke z piszczelami czy swastyke.Coś mi mignelo o tym symbolu ss galizien:
View attachment 51137
Nie robiłem weryfikacji ale podejrzewam że z tym symbolem może byc to prawda. Ale symbole typowo ss raczej wątpię, byłoby już głośno.
Nie no, robisz tak cudaczne, rzekome, paralele, że naprawdę nie wiem, jak to skomentować ;-)No wlasnie nie. Nie mozesz sie nadziwic, jak straty ruskow moga byc tak ogromne skoro jakis tam general z usa napisal, ze sa wyrownane.
Tyle ze symbol SS galizen to jeden chuj co jakby nosili dwie bluskawice lub czaszke z piszczelami czy swastyke.
Galizen bylo jednym z najgorszych bo kurwy z upadliny chcialy sie podlizac niemieckiemu panu i mordowali najbardziej bo nas nienawidzili, w sumie nic sie nie zmienilo. Teraz graja dobra mine do zlej gry bo ktos musi pomagac.
Smieszne ze ludzie jeszcze chca miec wspolnego z tym narodem skoro tu ciagle braluje jakiejkolwiek pokory i ciagle pokazuja ze nie traktuja nas powaznie, ciagle maja jakies zażyłości lub nieścisłości historyczne z nami.
Dlatego ze nas nienawidza i ten symbol jest im bliższy :) nigdy sie nie lubilismy juz od powstan Chmielnickiego, gdzie musze im przyznać ze Polska zjebala bo jak zwykle szlachta jak i dzis nasz rzad nie mogl sie nachapac i nie chcial dac swobod ukraincom. Gdybysmy sie wtedy dogadali cala nasza historia moze potoczylaby sie inaczej, nie byloby wojen z tatarami i turkami a co najwazniejsze moze nie przybylaby potem Katarzyna i nie wchlonelaby wszystkich na raz.To jest porąbane. Bo mogliby jako symbol walki o wolność wybrać rok 1918 kiedy udanie wywalczyli niepodległość. Na krótko, ale jednak. I przecież byłoby ok gdyby kultywowali zarówno walki z Rosjanami jak i Polakami wtedy, tego Polacy by im nie mieli za źle jak nazizmu i upa.
Może dlatego że tradycja UPA była bardziej niedawno?

Dlatego ze nas nienawidza i ten symbol jest im bliższy :) nigdy sie nie lubilismy juz od powstan Chmielnickiego, gdzie musze im przyznać ze Polska zjebala bo jak zwykle szlachta jak i dzis nasz rzad nie mogl sie nachapac i nie chcial dac swobod ukraincom. Gdybysmy sie wtedy dogadali cala nasza historia moze potoczylaby sie inaczej, nie byloby wojen z tatarami i turkami a co najwazniejsze moze nie przybylaby potem Katarzyna i nie wchlonelaby wszystkich na raz.
Zawsze czuli sie podnóżkiem i dlatego tak chetnie szli nas mordowac jak aby byla okazja.
Ich polityka nawet teraz nie jest sklonna by dawac jakies ustepstwa polsce czy przyznac sie do bledow historycznych, dlaczego? Myslisz ze dlatego bo paru poslow czy komik tak mysli? Nie bo spoleczenstwo by sie wkurwilo a duch walki jest potrzebny, to wlasnie ukry wielbia bandere, nazizm i przepychanki kto jest wyzej w hierarchii lach czy oni. Rzad ukrow czy oligarchowie maja to w pompie najprawdopodobniej.
Dlatego powtorze jeszcze raz, nie wiem czy trzeba byc masochista czy miec jakies ciagoty do nadstawiania policzka czy martyrologii by dalej bronic takiego zachowania, wspierać ich jako narod bo nie twierdze ze kazdy sasza chodzi z dziara SS na piersi, ale jak widze ze ktos jedzie kurwa nie nieswoja wojne, bic sie o surowce na dzikich stepach donbasu za jakis ukrow ktorzy siedza u nas i bawia sie na rynkach kazdego polskiego miasta, i ginie to rece mi opadaja do kolan gdy sobie przypomnę co robili ukraincy przed lutym i jaka polityke prowadzili, i co robia nawet teraz. I nie chodzi nawet o tego chlopka jednego tylko o caloksztalt tej sytuacji w naszym kraju w stosunku do nich, gdzie byl czas ze jak wyszedles z chaty to nie bylo szansy ze nie zobaczysz flagi ukrainy lub wydarzenia zwiazanego z ukraina.
Dziwnie okazuja wdzięczność
Podobno sad najwyzszy w upadlinie oglosil ze symbole SS nie sa zakazane w upadlinie i nie sa nazistowskiejezeli to prawda to ukrofile musza przygotować dodatkowa wazeline
Jeśli w taki sposób to rozpatrujemy - mało jest niepodległych Państw w Europie, jeśli w ogóle jakieś są.Mała poprawka - nie odzyskali niepodległości. Dopiero wtedy ten zlepek potomków dzikusów i przestępców z różnych nacji dostał pierwszy raz swoje państwo.
Inne państwa europejskie (poza moskiewskim) mają długą tradycjęJeśli w taki sposób to rozpatrujemy - mało jest niepodległych Państw w Europie, jeśli w ogóle jakieś są.
Inne państwa europejskie (poza moskiewskim) mają długą tradycję
Nie mówimy o tradycji, a o niepodległości (przynajmniej oficjalnej)Inne państwa europejskie (poza moskiewskim) mają długą tradycję
Nieprecyzyjnie się tam wyraziłem. Nie chodziło mi stricte o niepodległość w znaczeniu politycznym a o podstawy państwowości. Szoszoni takich podstaw nie posiadają. Zdecydowanie bliżej Białorusinom i Moskalom do dziedzictwa Rusi Kijowskiej niż tamtemu ulepkowi stepowemu.Nie mówimy o tradycji, a o niepodległości (przynajmniej oficjalnej)
Nieprecyzyjnie się tam wyraziłem. Nie chodziło mi stricte o niepodległość w znaczeniu politycznym a o podstawy państwowości. Szoszoni takich podstaw nie posiadają. Zdecydowanie bliżej Białorusinom i Moskalom do dziedzictwa Rusi Kijowskiej niż tamtemu ulepkowi stepowemu.
Bialorus to ten sam typ co ukraina, sztuczne panstwo powstale w wyniku podziału po 1 wojnie swiatowej, jesli juz o to Ci chodzi. Chyba nikt nie pisal ze jest jakos inaczej. A koledze chodzilo chyna ze te tereny to byla bodajze rus kiedys ktora byla pod ksiestwem litewskim lub pod ruskimi na zmianePewnie nie będziesz umiał wyjaśnić czemu Ukraińcy, których etniczny podział od Rusinów wykształcił się w tym samym czasie co Białorusinów, nie mają podstaw do państwowości, mimo tradycji walki(raz udanej) o niepodległość, a Białorusini mają te podstawy bardziej? Oraz na podstawie jakich argumentów, prac stwierdzasz iż Białorusini czy Moskale mają większe prawo do tradycji Rusi?
Może ktoś mądry wspomóc kolegę.