Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kurde, akurat wszedłem gdy to napisałeś i znowu będzie że ciągle siedzę na cohones bo od razu odpisuje :pNie no bez przesady. W odstepie pol roku bylem w hamburdu, bremem, gelsen i essen i w ogole nie widziałem szonów. W Polsce jest ich bardzo dużo. Przynajmniej w Gdańsku i Szczecinie bo tam bywalem.
Można gadać co się chce o Niemcach ale Oni bardzo dobrze rozgrywają teraz sprawy z uchidzcami bo już się nauczyli do czego to prowadzi. (Turasow to jest tam wiecej chyba niz niemcow xd)
Możesz mieć racje ale to są akurat duże miasta niemieckie. Moje porównanie może też być nie na miejscu z tego względu, że w Gdańsku od zawsze było ich dużo i mam swoją teorie, że moze byc to miasto w którym jest ich najwięcej w całej PL.Kurde, akurat wszedłem gdy to napisałeś i znowu będzie że ciągle siedzę na cohones bo od razu odpisuje :p
Czyli Niemcy by kłamali?
Myślę że dane są prawdziwe. Ale zauważ, że:
Niemcy mają chyba 2 x więcej mieszkańców niż Polska. Więc jeżeli tam jest milion Ukraińców, a u nas 3 licząc z tymi którzy są tu od lat, to procentowo jest ich tam tylu jakby w Polsce ich było z pół miliona. Też byś ich mocno nie zauważał.
I podejrzewam że większość w jest w kilku konkretnych ośrodkach gdzie są obozy, bo tam nie jest tak że ludzie w całych Niemczech ich pod swój dach masowo przyjmowali. Pewnie tam, żebyś ich tyłu widział na ulicy co u nas, musiałoby być z 6 mln. A na pewno więcej niż milion.
Albo może tam są ci lepsi Ukraińcy którzy nie chodzą hordami po ulicy ani nie piją na mieście, tylko, jak chciałby słaby, klęczą całe dnie w domu płacząc z smutku i oglądając tylko dramaty i żadnych komedii :p
Ps. My tu gadu gadu a tu Ukraińcy niszczą w głębi Rosji dronami rosyjskie bombowce odpowiedzialne za ostatnie ataki i frastruktury energetycznej Ukrainy.

Korupcja? Mafia? Nic takiego nie było.
Jakby tyle nie znikało to już by byli pod Moskwą, przecież kacapy już nie mają czym strzelać.
![]()
Już Wam opisije jak będzie to wyglądalo i dlaczego znowu to nic nie da. Wszak nie po to tyle czekalo od maja zeby wprowadzić to dopiero teraz. W Hamburgu są już przygotowane dwa statki paliwowe, które będą pływały do Rosji i teraz uwaga. W Rosji będą zmieniały banderę i na legali będą mogły pływać. Potem to juz wiadomo.W końcu mocniejsze uderzenie w rosyjską gospodarkę:
![]()
Potężny cios dla rosyjskiej ropy. Europejskie embargo stało się faktem
Europejskie embargo na import rosyjskiej ropy drogą morską stało się faktem. To kolejny cios wymierzony w zbrodniczy kraj, by ograniczyć jego zyski ze sprzedaży „czarnego złota".energetyka24.com
Już Wam opisije jak będzie to wyglądalo i dlaczego znowu to nic nie da. Wszak nie po to tyle czekalo od maja zeby wprowadzić to dopiero teraz. W Hamburgu są już przygotowane dwa statki paliwowe, które będą pływały do Rosji i teraz uwaga. W Rosji będą zmieniały banderę i na legali będą mogły pływać. Potem to juz wiadomo.
To działa na tej samej zasadzie co na początku byly artykuly o tym, że jachty oligarchów zostały przejete w UK i Finlandi a jak się skończyło każdy widzi.
Cena 60 dolarów za baryłke bardzo dobry pomysł.
ukry potrafia czasem wziac wszystkich doplat wiecej niz niejeden polak zarabia.
To o niektórych z Was :)
uchodzca jest doskonaly, uchodzca jest zdrowy, uchodzca na pewno sie zasymiluje nie bedzie roszczeniowy, pomagac pomagac, oddawac! Nie sluchac trolli, trolli nie sluchac!
Ciekawe jest to ze ludzie albo powielaja "propagande FR" a Ci wielce oświeceni i nie dajacy sie zlapac na te sztuczki mowia o tym w mediach w wiekszosci tak wybielajaco ukrow jakby sami byli z tego krajuuchodzca jest doskonaly, uchodzca jest zdrowy, uchodzca na pewno sie zasymiluje nie bedzie roszczeniowy, pomagac pomagac, oddawac! Nie sluchac trolli, trolli nie sluchac!
Jak tak patrzec na to z boku to jeszcze bardziej takie zachowanie nastawia mnie przeciwko ukrom z mnóstwa powodow. I teraz pytanie kto dziala na szkode ? Nonsensowna propaganda fr gdzie czasem z kilometra widac ze to fake czy skurwesynska wciskana na sile falszywa milosc a wrecz czasem nawet nawine pelne zaufanie do braci ze wschodu?
Jak dla mnie zdecydowanie to drugie.![]()
O których?:-).
Pewnie jakieś pizdy niezaszczepioneO których?:-)
A możliwe, ogólnie nie oglądam materiałow od Karateki bo śmierdzii ruską prowokacją:-)Pewnie jakieś pizdy niezaszczepione
Ważne że są z nami eksperci znający historie i język ukraiński lepiej od Polskiego.Ciekawe jest to ze ludzie albo powielaja "propagande FR" a Ci wielce oświeceni i nie dajacy sie zlapac na te sztuczki mowia o tym w mediach w wiekszosci tak wybielajaco ukrow jakby sami byli z tego krajuuchodzca jest doskonaly, uchodzca jest zdrowy, uchodzca na pewno sie zasymiluje nie bedzie roszczeniowy, pomagac pomagac, oddawac! Nie sluchac trolli, trolli nie sluchac!
Jak tak patrzec na to z boku to jeszcze bardziej takie zachowanie nastawia mnie przeciwko ukrom z mnóstwa powodow. I teraz pytanie kto dziala na szkode ? Nonsensowna propaganda fr gdzie czasem z kilometra widac ze to fake czy skurwesynska wciskana na sile falszywa milosc a wrecz czasem nawet nawine pelne zaufanie do braci ze wschodu?
Jak dla mnie zdecydowanie to drugie.![]()
#1945 PDK
Ważne że są z nami eksperci znający historie i język ukraiński lepiej od Polskiego.
#1945 PDK
Wolski o stratach ukrainskich, odpowiedni fragment jest juz ustawiony:
Po co próbować dyskutować z ludźmi, którzy mają swój świat. Ich nikt i nic nie przekona. Halibuta już chyba wszyscy olali, więc pisze sam ze sobą, karetka od końca lutego cyklicznie wrzuca pierdolety(jak ten o ropie) mające świadczyć, że Kacapy na kolanach, tylko rzeczywistość zgoła odmienna.Problem z takimi jak Ty jest taki,że każdy kto skrytykuje ukra jest od razu uznawany za propagandziste ruskiego.
A gdybyście myśleli, że ukrofil jest znawcą polskiej historii, to wyprowadzę was z błędu, to jest tylko przemądrzały debil liżący ukraińskie jaja. Obecne granice naszego kraju zostały ustalone w 1951. Ale Polska nigdy nie umarła! Chwała bohaterom, szoszonom śmierć!
Po co próbować dyskutować z ludźmi, którzy mają swój świat. Ich nikt i nic nie przekona. Halibuta już chyba wszyscy olali, więc pisze sam ze sobą, karetka od końca lutego cyklicznie wrzuca pierdolety(jak ten o ropie) mające świadczyć, że Kacapy na kolanach, tylko rzeczywistość zgoła odmienna.
Orlov miał styki jak go murzyński szaman nacpał i dwie czarne go zrobiły, że jakiegoś hiva mógł złapać. Teraz by miał większe styki by u siebie coś pyknąć.Jak wcześniej o tym pisałem, że to już się dzieje, lub jest kwestią czasu, to zdarzał się jakiś młotek który od razu to negował. A powoływałem się wtedy na przykład na komunikaty Europolu/Interpolu.
Przypomina się bardzo dobry, acz nieco niedoceniony film: "War of Lord" z Nickiem Cagem o Yurim Olrovie, ukraińskim międzynarodowym handlarzu bronią na wielką skalę.
w sumie to lubię Wolskiego. Nawet pomimo tego, że siedzi w kącie jakiegoś korytarza na gamingowym krześle ;-) Choć przyznam, że to trochę dziwne, jest że w kwestii kacapskich strat ma zupełnie inne dane niż najważniejszy amerykański generał. Bo wg Wolskiego ruskie mają prawie 3.5x razy większe straty niż podawał przewodniczący kolegium połączonych szefów sztabów armii amerykańskiej. Bo przecież Milley też gra po ukrańskiej stronie -- wiadomo że najbardziej po swojej -- ale propagandowo zdecydowanie też po stronie ua.
Więc Milley to jedna z ostatnich osób, która mogłaby zaniżać straty radzieckich sołdatów a dane powinien mieć "troszkę" lepsze niż nasz swojski spec nadający z zacisza swojej chałupki. Bo skąd on głównie może mieć dane na przykład z tego, co się dzieje na froncie? Na przykład z takiego ISW, które z kolei bazuje też m. in. na tym co pentagon podrzuci.