Konflikt Rosja-Ukraina

Zrzut ekranu z 2022-11-12 13-23-29.jpg
:applause:

Ukraincy nie robią rozpierdoli

Po 1- nie widać na filmie za co go gonią. Pewnie był jakiś chojraczek. Po drugie- może był elgiebetem, a tu na forum pochwała się skakać po głowie elgiebetom.

I skąd wiesz, że to ukry? Z filmu to nie wynika. To mogła być nawet policja sądząc po uzbrojeniu. Bez sensu tak wszystko łykać. Albo bojówki lewackie. Czemu założyłeś, że to Ukraińcy? Bo tak napisal anonim w necie? Lol.

Nie wydaje ci się podekrzane, że ukry po polsku krzyczą? I że nie słychać tam ukraińskiego?

Czyli tak. Masz film na którym jakieś bojówki uzbrojone gonią typa. Słychać na filmie tylko język polski. Ale ty uważasz iż byli to Ukraińcy, wbrew logice i faktom, bo tak?

Last edited:
Pewnie był jakiś chojraczek.
Wiadomo.Polak i Rusek chuj,nie to co Ukr.
Po drugie- może był elgiebetem, a tu na forum pochwała się skakać po głowie elgiebetom
Niezła próba,ale postaraj się bardziej.
skąd wiesz, że to ukry?
Gościu mówił,że go Ukraincy gonią.
To mogła być nawet policja sądząc po uzbrojeniu.
Ty kurwa widziałeś w ogóle kiedyś na oczy wyposażenie policyjne?
Bez sensu tak wszystko łykać.
Na (po)łykaniu to się akurat znasz.

:applause:

Ta, i Ukraińcy krzyczą "dawać go kurwa, dawać kurwa" z tak czystym polskim akcentem xd

Podejrzewam, że był z kolegami, zaczął coś pierdolić na manifestacje anarchistów czy innych lewaków, które mają swoje bojówki, bo zobaczył tam ukraińska flagę, i go pogonili. Stąd to jego "Ukraińcy mnie gonią". Lub byli to uczestnicy marszu którzy mieli obok polskich ukraińskie flagi, też ich zwyzywał, i zaczęli go polscy nacjonaliści gonić. A, że był debilem to uznał, że jak ukraińska flaga to muszą to być Ukraińcy. A inni to łykają bez obejrzenia filmu.

No ale bardziej prawdopodobne jest, że Ukraińcy stworzyły bojówki na marsz niepodległości by gonić Polaków, i jeszcze krzycząc po polsku by się zakamuflować xd

Ta, i Ukraińcy krzyczą "dawać go kurwa, dawać kurwa" z tak czystym polskim akcentem xd
Kurwa jest już słowem międzynarodowym,a z tym czystym akcentem to popłynąłeś.
zaczęli go polscy nacjonaliści gonić.
To policja czy nacjonaliści?
Lub byli to uczestnicy marszu którzy mieli obok polskich ukraińskie flagi, też ich zwyzywał,
A dorabiaj sobie ile chcesz teorii,pewnie i tak nie masz nic ciekawszego do roboty.
No ale bardziej prawdopodobne jest, że Ukraińcy stworzyły bojówki na marsz niepodległości by gonić Polaków,
Hordami łażą już od dawna.
Kurwiska by pewnie chciały też brać na zeszyt, bo są przecież banderowcami to im sié należy
Jeden już kombinuje zasiłek bo jest ulaną,leniwą świnią,której się kończy l4.

Kurwa jest już słowem międzynarodowym,a z tym czystym akcentem to popłynąłeś.

To policja czy nacjonaliści?

A dorabiaj sobie ile chcesz teorii,pewnie i tak nie masz nic ciekawszego do roboty.

Hordami łażą już od dawna.

Jeden już kombinuje zasiłek bo jest ulaną,leniwą świnią,której się kończy l4.
"Dawać go" też jest międzynarodowe?
Gdzie ty widzisz te ich mityczne hordy?

I serio uważasz, że na MN chodziły uzbrojone hordy Ukraińców polujących na Polakow, i nikt o nich nie słyszał, nikt się z nimi nie bił, tylko pojawili się raz na filmie, z którego nie wynika, że to byli Ukraińcy, bo nie słychać ukraińskiego ani razu, tylko Polski?
I nie napisałem, że to była policja ale ze MOGLI to być tajniacy sądząc po ilości pal teleskopowych.

Już, koniec wymiany zdań bo się powtarzamy. Ty uważasz, że to byli Ukraińcy i masz argument że gość coś o ukrach krzyczal, ja uważam że to najprawdopodobniej nie byli Ukraińcy i przedstawiłem swoje argumenty.
Już nic więcej nie dodamy.

Znowu zamiast rozmawiać argumentami, to kończysz, jak to cię Awww nazwał, upośledzony typ piszący upośledzone wyzwiska.
Nic się nie umiesz zmienić.

Gdzie ty widzisz te ich mityczne hordy?
Nawet w moich stronach latają w grupach.
I serio uważasz, że na MN chodziły uzbrojone hordy Ukraińców polujących na Polakow, i nikt o nich nie słyszał, nikt się z nimi nie bił, tylko pojawili się raz na filmie, z którego nie wynika, że to byli Ukraińcy, bo nie słychać ukraińskiego ani razu, tylko Polski?
Nie powiedziałem,że to zorganizowana grupa.Raczej zwykle sebki upadlinskie,których nie brakuje.
Znowu zamiast rozmawiać argumentami, to kończysz, jak to cię Awww nazwał, upośledzony typ piszący upośledzone wyzwiska.
Ryba,ty potrafisz napisać słowo "prąd" z błędem.Nie pisz nic o upośledzeniu bo się ośmieszasz.
Nic się nie umiesz zmienić.
Sam mnie zaczepiasz.
Zresztą miałeś stąd wypierdolić
#72do58

Nawet w moich stronach latają w grupach.

Nie powiedziałem,że to zorganizowana grupa.Raczej zwykle sebki upadlinskie,których nie brakuje.

Ryba,ty potrafisz napisać słowo "prąd" z błędem.Nie pisz nic o upośledzeniu bo się ośmieszasz.

Sam mnie zaczepiasz.
Zresztą miałeś stąd wypierdolić
#72do58

Komentuje treści wrzucone. Ty uciekasz się do zmiany tematu na przytyki personalne niezwiązane z omawiana kwestia.

Ok, grupa facetów w kominiarkach i z pałkami teleskopowymi to nie zorganizowana grupa.
To zwykle sebiki ukraińskie przypadkiem idące całą grupa razem w kominiarkach i z bronią. Przypadkiem mówiący tylko po polsku. To logiczne. Tak logiczne, że nie dopuszczasz myśli o innej możliwości.

Komentuje treści wrzucone.
W chuju mam twój komentarz.Jak zwykle się przywalasz do treści,które nie zgadzają się z twoim światopoglądem.
Ok, grupa facetów w kominiarkach i z pałkami teleskopowymi to nie zorganizowana grupa.
Jedno sobie iść z kolegami na takie wydarzenie,a co innego należeć do bojówki.Poczytaj sobie definicje to może zrozumiesz.
Ty uciekasz się do zmiany tematu na przytyki personalne niezwiązane z omawiana kwestia.
Gdybyś nie strugał eksperta od wszystkiego okazującego każdemu swoją wyższość to bym się w to nie bawił.A tak każdy widzi jak jest.

W chuju mam twój komentarz.Jak zwykle się przywalasz do treści,które nie zgadzają się z twoim światopoglądem.

Jedno sobie iść z kolegami na takie wydarzenie,a co innego należeć do bojówki.Poczytaj sobie definicje to może zrozumiesz.

Gdybyś nie strugał eksperta od wszystkiego okazującego każdemu swoją wyższość to bym się w to nie bawił.A tak każdy widzi jak jest.
No to była to grupa przypadkowych Ukraińców, która przypadkowo mówi po polsku i zachowuje się i ma wiele elemtow zorganizowanej bojówki, ale tylko przypadkiem. Bo tak. Nie można podejrzewać że to może być bojówka i dlatego wyglądają jak bojówka. Nie można. A czemu? Bo nie.

Ale tu kompletnie nie piszemy o światopoglądzie ale o tym co widzimy na filmie. Ok, następnym razem zacznę nazywać cię debilem, obciagaczem itd, leniwym grubasemjeżeli to w twoim mniemaniu nie jest wywyższanie się, zwłaszcza gdy nie ma się argumentów lub chce się z innego powodu uciec od przedmiotu dyskusji.

Eot bo znów próbujesz robić tu śmietnik.
Napisałem swój komentarz, dałem argumenty. Ty dałeś swoje i na tym powinno się zakończyć. Po co znowu ta tyrada niezwiązana z tematem? Zawsze robisz to samo. Zaraz wbije kumpel i koń i też zaczną pisać o mnie, zamiast argumenty do komentowanego wpisu.

Last edited:
Moderacja!
Żelazny dzban założył temat :usunto:

Kolejny konflikt który wywołały hamburgery.
Jedni się prują na kacapów, drudzy stawiają pomniki Ukraińco xD
:jarolaugh:
Obama chociaż pokojowego Nobla dodał za wywóz ropy i opium szerzenie demokracji. Komediant póki co tylko Oskara :jarolaugh:

A u nas tez sukcesy! cena gazu w skali roku +100% :jarolaugh:

Ten redaktor to niezły dzban

Jakie teraz będą mieć argumenty propagatorzy teorii jakoby USA i zachód "już za chwile odetnie dostawy do UA"?

Demokraci dalej mają władzę(koronnym argumentem było to, że jak wygrają republikanie to pomoc się skończy. Zupełnie ignorując iż sami republikanie niemal w całkowicie zgodnie deklarowali że będą kontynuować silna pomoc),
Poparcie dla pomocy UA się nie zmniejsza radykalnie wśród Amerykanów(i znowu- zupełnie ignorując fakt, że to nie ma dla decyzji rządu znaczenia. Był Irak i Afganistan gdzie poparcie było totalnie małe, ginęli Amerykanie, koszta były większe i w przeciwieństwie do pomocy UA- nie było dużych zysków dla USA), a po kolejnych sukcesach Ukraińców pewnie się zwiększy.
Ukraińcy pokazują, że skutecznie wykorzystują dostawy z zachodu, więc argument o rzekomych "30% defraudowanego sprzętu" też nikogo poważnego obchodzić nie będą.

Ciekawe czy teraz, przy kolejnych zwiększonych dostawach ta propaganda i naiwne jej powielanie się zmniejszy?

Last edited:
... Odbudowa i reformy będą boleśniejsze niż się większości wydaje. Ponad 40% infrastruktury krytycznej jest zniszczone. W jednym z oficjalnych sondaży wyszło, że 88% Ukraińców uważa, że ich państwo za 10 lat będzie silnym, dobrze rozwijającym się państwem, członkiem UE. Jeżeli oni są tam takimi fantastami, to obawiam się, że może nastąpić szybkie zniechęcenie do reform i ponowna oligarchizacja państwa. Czyli de facto powrót do status quo sprzed konfliktu i skorumpowanego, upadłego tworu państwowego. Zakładając, optymistycznie, że system obecnie się wyzerował.
No to będzie ogromne wyzwanie. Wielkie oczekiwania ludzi, którzy przelewali krew, stracili bliskich itd., a po drugie stronie słabe państwo, brak kasy, procedur, złodziejstwo, oligarchowie. Rosja nie przestanie nagle mieszać w ukraińskim kociołku, będzie ich destabilizować, kompromitowac, żeby trzymać UA jak najdalej od struktur zachodu.

No to będzie ogromne wyzwanie. Wielkie oczekiwania ludzi, którzy przelewali krew, stracili bliskich itd., a po drugie stronie słabe państwo, brak kasy, procedur, złodziejstwo, oligarchowie. Rosja nie przestanie nagle mieszać w ukraińskim kociołku, będzie ich destabilizować, kompromitowac, żeby trzymać UA jak najdalej od struktur zachodu.

Nie zdziwilbym się gdyby wpływy rosyjskie po wojnie na UA były mniejsze niż w Polsce czy Niemczech. Już od dawna widać sygnały wielkich czystek wszelkich opcji prorosyjskich, w służbach pewnie też było i jest ostro. To, ze służby ukraińskie wprowadzały od dawna w błąd służby rosyjskie wskazuje na to, że już przed wojna agenci ruscy nie mieli tam dużych wpływów.

Nie zdziwilbym się gdyby wpływy rosyjskie po wojnie na UA były mniejsze niż w Polsce czy Niemczech. Już od dawna widać sygnały wielkich czystek wszelkich opcji prorosyjskich, w służbach pewnie też było i jest ostro. To, ze służby ukraińskie wprowadzały od dawna w błąd służby rosyjskie wskazuje na to, że już przed wojna agenci ruscy nie mieli tam dużych wpływów.
To raczej niemożliwe, Ukraińcy nie są w stanie wykryć całej agentury wpływu itp., te kraje były i są za bardzo powiązane. Tam nawet rodziny są mieszane.
Chciałbym żeby UA stała się normalnym państwem bo to bedzie dobre dla nas, mają duży rynek, siłę roboczą itd.. Ale to będzie skrajnie trudne, nasze reformy Balcerowicza to bułka z masłem w porównaniu do tego co ich czeka.

Jestem troche zdziwiony jak malo miejsca poswieca sie wywiadowi z doradca Zelenskiego Arestowyczem. Pare interesujacych kwestii.

- Polska to siostra Ukrainy i nie wolna sie z nia nigdy powaznie poklocic.

- Polska zobowiazala sie nie blokowac kultu Bandery na Ukrainie i przestac grac Wolyniem.

- Ukraina bedzie rozdawac karty i bedzie liderem tej czesci Europy, a nie Polska.

Moim zdaniem grubo. Nie tak to mialo wygladac

Jestem troche zdziwiony jak malo miejsca poswieca sie wywiadowi z doradca Zelenskiego Arestowyczem. Pare interesujacych kwestii.

- Polska to siostra Ukrainy i nie wolna sie z nia nigdy powaznie poklocic.

- Polska zobowiazala sie nie blokowac kultu Bandery na Ukrainie i przestac grac Wolyniem.

- Ukraina bedzie rozdawac karty i bedzie liderem tej czesci Europy, a nie Polska.

Moim zdaniem grubo. Nie tak to mialo wygladac

Przepraszam, a jak?

Back