Halibut 2.0
UFC Bantamweight
Ja bym chciał zobaczyć tę masę artykułów o postrzeganiu Wołynia na Ukrainie. Tylko nie z Gazety Wyborczej lub Gazietij Wybrczijej
O gloryfikacji, w takim razie, słabo szukałeś![]()
Masz coś? Konkretnie, o gloryfikacji Wolynia
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ja bym chciał zobaczyć tę masę artykułów o postrzeganiu Wołynia na Ukrainie. Tylko nie z Gazety Wyborczej lub Gazietij Wybrczijej
O gloryfikacji, w takim razie, słabo szukałeś![]()
a Ty? Konkretnie, o niegloryfikacji Wołynia?Masz coś? Konkretnie, o gloryfikacji Wolynia

No i jeden z tego 1,5-2 % polskich debili reprezentuje ukraińskich skrajnych nacjonalistów na tym forum.
W każdym państwie jest statystycznie 1,5-2 % debili. Dodaj to tego skrajnych nacjonalistów i masz ten wynik ' zbliżony do procenta '
@Miskatonic
A Ty masz jakieś artykuły o niegloryfikacji pedofilii wśród mieszkańców Krosna? Nie? Czyli nie możesz twierdzić, że nie gloryfikują tam pedofili?![]()

Nie trzeba bawic sie w niedpowiedzenia. Mozna smialo oznaczac. Tu sami swoiSzkoda, że na cohones jest tylu skrajnych nacjonalistów wychwalających nawet quasinazistów słowackich.
W dodatku notorycznie łapanych na kłamstwach.

A jeszcze tylko dodam, że kwestia nie jest tylko "niegloryfikacji" tylko tutaj podałeś konkretne założenia typu: "nie zdarza się", "jeżeli już (...) to wypierają", "najczęściej", "potępiają", " z tym ich usprawiedliwianiem", " rzadziej bez".nie zdarza się zbyt wiele przypadków, o ile w ogóle, by Ukrainiec gloryfikował Wołyń, a jeżeli już o nim mowa to albo go w ogóle wypierają(najczęściej) albo potępiają(ale z tym ich usprawiedliwianiem, rzadziej bez )
na przykład Petro Poticznyj z Kanady i Jarosław Pełeńśkyj ze Stanów Zjednoczonych piszą w swoich pracach o wzajemnych polsko-ukraińskich rzeziach. Głoszone teorie stanowią swego rodzaju dezinformację mającą na celu „wybielenie” OUN i UPA i uniknięcie odpowiedzialności za zbrodnie popełnione na Wołyniu, a które dotknęły nie tylko ludność polską, ale także ukraińską. – Władysław Filar, Tragedia Wołynia – przebieg, skutki, źródła w: Czesław Partacz, Bogusław Polak, Waldemar Handke (red.), Wołyń i Małopolska Wschodnia 1943-1944, Koszalin-Leszno 2004, ISBN 83-921389-0-2, s. 10.
83] Ihor Iljuszyn, UPA i AK. Konflikt w Zachodniej Ukrainie (1939–1945), Wydawca: Związek Ukraińców w Polsce, Warszawa 2009, ISBN 978-83-928483-0-1, s. 10, 15, 20-21, 23, 28, 37.
Andrzej Leon Sowa, recenzja książek: Polśko-ukrajinśki stosunki w 1942–1947 rokach u dokumentach OUN ta UPA, Wołodymyr Wiatrowycz oraz Wołodymyr Wiatrowycz (red.), Druha polśko-ukrajinśka wijna 1942–1947, [w:] „Pamięć i Sprawiedliwość”, nr 21, s. 459.
PRZYPISYZamknij
[39] Ivan Katchanovski, Terrorists or National Heroes? Politics of the OUN and the UPA in Ukraine, s.
View attachment 46685
View attachment 46684
Ciekawe, że nigdy od moich oponentów nie wymagasz by udowodnili swoje wysrywy na temat Ukraińców. Hipokryzja?

i z tego wynika to co pisałeś wcześniej? a te wszystkie książki co podałeś to co z nimi?
Ponoć to chińskie arcydzieło do dojenia dolarów i ogłupiania kapitalistówTen kto wymyślił tego tik sroka zasługuje na ciężką klasyczna chłostę. Takiego rakogennego syfu w historii jeszcze nie było.
To żadna tajemnica, Chińczycy.Ten kto wymyślił tego tik sroka

Ale co z nich wynika? To, że są o "stosunku do Wołynia" to jeszcze nie wszystko. Przeczytałeś je i wiesz, że jest tam zbadane i udowodnione w jakich proporcjach Ukraińcy niegloryfikują, zaprzeczają, usprawiedliwiają czy potępiają itd.? Czy tylko wygooglowałeś tytuły na temat i mi je tu wrzuciłeś żebym się odpierdolił?Ksiazki i artykuly o stosunku Ukraińców do Wołynia to według Ciebie za mało.

Wedlug twojej światłej logiki nazywanie ulic nazwiskiem Bandery, rok 2022 jego imieniem, wieszanie flag nie jest żadną gloryfikacją ruchu związanego z tymi co robili "Wołyń"To teraz czekam na informacje o gloryfikacji.
Nie ma? Więc można twierdzić iż ta gloryfikacja nie występuje w ilości którą warto brać pod uwagę. Czyż nie? Skoro nie ma o tym żadnych informacji?
istnie pokrętna logika. Wybitny i wyrafinowany umysł.O nie, zaraz jeszcze Niemców zaczniesz wychwalać, czo to Jeuro robi z człowiekiemWedlug twojej światłej logiki nazywanie ulic nazwiskiem Bandery, rok 2022 jego imieniem, wieszanie flag nie jest żadną gloryfikacją ruchu związanego z tymi co robili "Wołyń"
istnie pokrętna logika. Wybitny i wyrafinowany umysł.
A masz czelność ludzi tu od nacjonalistów wyzywać xD
I dobrze bo tacy przynajmniej swój naród stawiają na pierwszym miejscu.
Chociaż dla mnie to żadna ujma wręcz komplement dziękuję za uznanie.
Pojawiam się i znikam łaaaaaaaa
Ps. Poznałem dzisiaj sporo kacapów i w porównaniu do twoich wspaniałych i niesamowitych szoszonów to mogę Ci powiedzieć, że masz dosyć mocno zakrzywiony obraz twojego kochanego narodu. W skrócie bydło na polu się lepiej zachowuje i prezentuje.

Patrz co ruble ze mną zrobiłyO nie, zaraz jeszcze Niemców zaczniesz wychwalać, czo to Jeuro robi z człowiekiem![]()
Ale co z nich wynika? To, że są o "stosunku do Wołynia" to jeszcze nie wszystko. Przeczytałeś je i wiesz, że jest tam zbadane i udowodnione w jakich proporcjach Ukraińcy niegloryfikują, zaprzeczają, usprawiedliwiają czy potępiają itd.? Czy tylko wygooglowałeś tytuły na temat i mi je tu wrzuciłeś żebym się odpierdolił?![]()
Wedlug twojej światłej logiki nazywanie ulic nazwiskiem Bandery, rok 2022 jego imieniem, wieszanie flag nie jest żadną gloryfikacją ruchu związanego z tymi co robili "Wołyń"
istnie pokrętna logika. Wybitny i wyrafinowany umysł.
A masz czelność ludzi tu od nacjonalistów wyzywać xD
I dobrze bo tacy przynajmniej swój naród stawiają na pierwszym miejscu.
Chociaż dla mnie to żadna ujma wręcz komplement dziękuję za uznanie.
Pojawiam się i znikam łaaaaaaaa
Ps. Poznałem dzisiaj sporo kacapów i w porównaniu do twoich wspaniałych i niesamowitych szoszonów to mogę Ci powiedzieć, że masz dosyć mocno zakrzywiony obraz twojego kochanego narodu. W skrócie bydło na polu się lepiej zachowuje i prezentuje.
Wyluzuj, nie musimy w to brnąć dalej. Mi od początku nie o Wołyń chodzi, tylko o to, że jak się czegoś oczekuje od jednej strony to wypadałoby zrobić to samo, a nie kazać wierzyć sobie na słowoAle jeszcze się zapytam: Vitas stwierdził, że istnieje na Ukrainie gloryfikacja Rzezi Wołyńskiej. Czy to nie od niego powinieneś wymagać by udowodnił tę tezę, a nie od kogoś kto jej przeczy argumentując brakiem dowodów na ten temat?

Tak było przed wojną. Teraz podwójne stawki zgarniam
Gość wyzywa ludzi od hipokrytów, kłamców, podważa wszystko co nie klei się z niego punktem widzenia, a teraz wrzuca jakieś przypisy do książek, które zapewne wygooglował naprędce i fragmenty alla z wikipedii. X kurwa D
clownie
Idź już spać clownie.
Idź spać parówo pierdolona, śmieciu jebany?