Konflikt Rosja-Ukraina

Właśnie o to chodzi, że w zdecydowanej większości regionów Ukrainy nie prowadzi się działań zbrojnych, życie toczy się niemal normalnie nawet tam gdzie takie działania prowadzono... a potem wchodzisz tu udając wielce zatroskanego o los tych ludzi, stajesz się głównym jebaką forum, a wypisujesz komunały rodem z prl-u: "uciekają przed bombami", "oczernianie Ukraińców":facepalm:. Liczba cywilów, która ucierpiała na zdrowiu lub straciła życie jest znikoma, oczywiście nawet gdyby jeden człowiek stracił życie jest to o jedną osobę za dużo i wszyscy tutaj są za tym aby pomagać, a większość spośród nich, by pomagać z głową i wszyscy jesteśmy przekonani, że Putin ma krew na rękach, jest zwykłym, pierdolonym zbrodniarzem. W dużej ilości przypadków o wiele lepsza byłaby pomoc tam, a nie łykanie wszystkich, nawet tych, którzy "uciekają" z rejonów gdzie nic się nie stało.

Myślisz że opuszczają swoje ciepłe domy by przeprowadzić się na jakąś halę w Polsce?

Myślisz że opuszczają swoje ciepłe domy by przeprowadzić się na jakąś halę w Polsce?
Szukasz debili, którzy tak myślą? To właź na onet.

Halę w Polsce... Ilu z nich ugościliśmy we własnych mieszkaniach, domach, hotelach... wiesz? Bierzmy wszystkich, którzy mają nieco gorzej niż my, a nas niech biorą Szwedzi, Duńczycy, Anglicy, Szwajcarzy, przecież mają lepiej niż my - nie może to być!

Bracia w chuj kurwa...Serio polska pamięć jest naprawdę masakryczna,teraz się tylko przescigają,który więcej dla ukrów zrobił.Rozumiem,że w gówno socialach się czepiają poprawności politycznej,ale tutaj..:facepalm:
Takie teksty to masakra . Ja komuś nie wstyd takie brednie jak Giza pisać ?
Ja tylko ostrzegałem, że za chwilę kraj nam się na ręby wywali, bo Ukr wciągną nas na samo dno.

Takie teksty to masakra . Ja komuś nie wstyd takie brednie jak Giza pisać ?
Ja tylko ostrzegałem, że za chwilę kraj nam się na ręby wywali, bo Ukr wciągną nas na samo dno.
Łapią popularność na poprawności politycznej,trochę takich atencjuszy mamy co chwytają się tematów na czasie.A dopóki będą julki i karatekowcy łykający to,jak dziwka sperme,to będą korzystać.

Z wykopu:

"Ukraiński Cud nad Wisłą.

Tylko w ciągu 2 tygodni:

1. Wirus już nie jest groźny;
2. Nie robi się testów dla miliona nowych ludzi w kraju;
3. Nie ma nagle kwarantanny;
4. Lekarze nic już nie mówią o kolejnych wariantach i falach;
5. Przepełnione szpitale gdzie umierali niezaszczepieni nagle są puste i gotowe na przyjmowanie uchodźców;
6. Lekarze już nie boją się przyjmowac pacjentów;
7. Biedna polska służba zdrowia nagle ma pieniądze na przyjmowanie miliona nowych osób;
8. Żeby było lepiej - rząd jest tak bogaty, że stać go na różne świadczenia dla tego miliona, które pobierają Polacy;
9. Ludzie zaakceptowali benzynę za 7 zł/litr;
10. Podwyżki gazu o 600-700% już nikogo nie interesują;
11. Rosnąca Inflancja? A co to jest?"

@Karateka@ nie dziwi Cię takie zachowanie rządzących?

Kilkadziesiąt tysięcy testów jeszcze dalej leci.
Kwarantanna, w tamtym tygodniu miałem koleżankę na kwarantannie, więc chyba jeszcze jest.
Lekarze nie bali się przyjmować już od dłuższego czasu. U mnie nie było z tym problemu.

Skąd oni pieniądze chcą wytrzasnąć dla tych wszystkich Ukraińców to ja nie mam pojęcia?

Co do cen paliw/ inflacji. A co można zrobić. Możesz sobie protest zorganizować i tyle.

Jeśli ktoś liczył, że za naszą granicą będzie wojna, do tego Zachód uderza w gospodarkę Rosji, a u nas będzie jak było, po staremu to gratuluję intelektu.

Zdradzę wam sekret jak jest powódź, to może komuś dom zalać, a jak jest wichura to może komuś gałąź się na łeb spierdolić :lol:

Nasz rząd przegina z hojnością dla Ukrainy, rozdają bonusy na lewo i prawo, wygląda na to, że nie mają planu na tą sytuację i generalnie pogłębiają ten bajzel to jedno. Ale choćby na ch.. stanęli to podwyżki, inflacja i kryzys związane z tą sytuacją są nieuniknione.

Witam forum. Pierwszy raz pisze w tym temacie najebany, wiec sluchajcie.

Zelenskij to żydowski sprzedawczyk i tyle w temacie. Dostał kilka miliardów dolarów od Putina za granie fajnej roli prezydencika. Sprzedał banderowski naród za lata ćpania i jebania latynowskich dziwek do śmierci. Putin zajmuje ukraine i każdemu chuj do tego, w Polsce mamy kryzys, za parę lat znikamy z mapy. Boli mnie brak jakiejkolwiek tożsamości narodowej i partiotyzmu w Polsce.

Jesteśmy straceni, naród Polski sięgnął dna

View attachment 34765

:antonio:

wybitny poziom dziennikarstwa, te same media przekazywały nam dziesiątkującą ludzkość pandemię a teraz wojnę na naszych braci Ukraińców...
Łap to jaka manipulacja
Próbują motłochowi wmówić , że Ukr zabiły Walerija Gierasimowa
robiąc myk z jego i putina fotką
Przy śmierci Witalija Gierasimowa
"W poniedziałek wywiad wojskowy Ukrainy (GUR) poinformował o kolejnej skutecznej akcji wojsk ukraińskich. Pod Charkowem zabity został generał-major Wasilij Gierasimow. 45-letni generał był szefem sztabu i pierwszym zastępcą dowódcy 41. Armii Ogólnowojskowej"

Czaisz generał-major :waldeklaugh:

Ryz i ryby (ryby nie wpierdalają zboża, więc może nie zdrożeją)
Ale wiesz, że jeżeli chodzi o ryby to mamy ograniczony limit połowów przez UE? Na tych samych wodach Rosja nie ma tego limitu :). Wiem bo rybacy u mnie tak jebią z tego powodu na Unie, ze glowa mała

Witam forum. Pierwszy raz pisze w tym temacie najebany, wiec sluchajcie.

Zelenskij to żydowski sprzedawczyk i tyle w temacie. Dostał kilka miliardów dolarów od Putina za granie fajnej roli prezydencika. Sprzedał banderowski naród za lata ćpania i jebania latynowskich dziwek do śmierci. Putin zajmuje ukraine i każdemu chuj do tego, w Polsce mamy kryzys, za parę lat znikamy z mapy. Boli mnie brak jakiejkolwiek tożsamości narodowej i partiotyzmu w Polsce.

Jesteśmy straceni, naród Polski sięgnął dna
Kupuję to!

Jedno ciągnie drugie.
Polska powinna być samowystarczalna ale rolnictwo uzależnione od nawozów, pestycydów i ROPY

A co jak Putin postanowi wyczyscic Polske z faszyzmu i przesunac swoje strefy wplywow troszke bardziej na zachod? Mozemy sie bronic, czy raczej powinnismy mu dac dzialac? Jeszcze niedawno mowil ze nie chce zeby Rosja graniczyla z czlonkiem NATO. Moze dalej nie chce.
Ja pisze o aktywnym udziale w dzialaniach wojennych na terenie Ukrainy albo o udzielani wsparcia, ktore moze zostac przez strone rosyjska zinterpretowane jako agresja. Rozni sie to nieco od sytuacji, w ktorej to Rosja zaatakowalaby Polske...

"Jak powiedział były snajper Wojska Polskiego, taki strzał, choć możliwy, jest bardzo trudny do oddania."

Tyhmää diletanttipuhetta. On vaikea avata sateenvarjoa peräaukossa!

Chodzę po Krakowie i patrzę na te banderowskie kobiety. Zero żalu, zero smutku po "ojczyźnie". One dobrze wiedzą że wyjdą za Mireczka lub Hansa, narodwość utraciła swoją wartość, w obliczu śmierci i ubóstwa kobieta jest większym Szatanem niż mężczyzna. My Polscy mężczyźni i Patryjoci powinniśmy być świadectwem naszego Narodu i wartości Państwowych, niestety patrząc na dzisiejszy świat wiem jedno, wszyscy spierdolą z naszej Ojczyzny. Nikt nie będzie bronił tradycyji i Dumy Polski

Last edited:
Ciekawostka co do zatrudniania Ukraińców:
U mnie w firmie są poważne problemy jeśli chodzi o zatrudnienie, no brakuje nam ludzi wchuj. Spotykamy się z prezesem i mu to wytykamy (wiadomo, że kłopot z zatrudnieniem jest wynikiem słabych pensji i braku konkurencyjności, ale nieważne).
No o on nam mówi, że chcieli zatrudniać Ukraińców, ale dyrektor produkcji postawił zaporowe warunki dla Ukraińców i taki pracownik z Ukrainy, co wg dyrektora jest nam potrzebny to jest nieopłacalny.
Na pytanie jakie to są te zaporowe warunki prezes powiedział mi, że znajomość polskiego. Tzn żeby umiał mówić pisać i czytać. I takich Ukraińców nie opłaca się zatrudniać.
Dodam tylko, że u mnie pracownik musi przeczytać informacje z karty roboczej, zastosować się do uwag tam zawartych i potem wypełnić kartę i raport. No rzeczywiście pisanie i czytanie po polsku to warunek wybujały...

Zełeński wygłosił poruszające przemówienie przed Izbą Gmin. tymczasem Brytyjczycy są zaniepokojeni, że Irlandia przyjmuje uchodźców z Ukrainy bez wiz. Informatorzy dziennika Daily Telegraph mówią, że rząd obawia się, że to zagrożenie dla brytyjskiego bezpieczeństwa.
Według anonimowych rozmówców, rząd Borisa Johnsona jest zaniepokojony tym, że Irlandczycy otworzyli szeroko drzwi dla Ukraińców. W efekcie - jak tłumaczą informatorzy Daily Telegraph - do republiki przybywają teraz ludzie bez kontroli. Potem mogliby swobodnie przedostać się do Irlandii Północnej i dalej, do reszty Królestwa. "Widzieliśmy to już wcześniej" - przekonuje rozmówca gazety. Argumentuje, że migranci z Albanii mieli w przeszłości dotrzeć do Dublina. Następne przystanki, Belfast i Liverpool, gdzie migranci mieli założyć gang narkotykowy.

Republika Irlandii przyjęła ponad 2000 uchodźców. Zjednoczone Królestwo - około 300. Brytyjski rząd deklaruje, że chce usprawnić procedury, ale opiera się przed zniesieniem wiz.
----
U nas ponad milion z pobieżną kontrolą i luzik na maxa w powyższych kwestiach :)

Zełeński wygłosił poruszające przemówienie przed Izbą Gmin. tymczasem Brytyjczycy są zaniepokojeni, że Irlandia przyjmuje uchodźców z Ukrainy bez wiz. Informatorzy dziennika Daily Telegraph mówią, że rząd obawia się, że to zagrożenie dla brytyjskiego bezpieczeństwa.
Według anonimowych rozmówców, rząd Borisa Johnsona jest zaniepokojony tym, że Irlandczycy otworzyli szeroko drzwi dla Ukraińców. W efekcie - jak tłumaczą informatorzy Daily Telegraph - do republiki przybywają teraz ludzie bez kontroli. Potem mogliby swobodnie przedostać się do Irlandii Północnej i dalej, do reszty Królestwa. "Widzieliśmy to już wcześniej" - przekonuje rozmówca gazety. Argumentuje, że migranci z Albanii mieli w przeszłości dotrzeć do Dublina. Następne przystanki, Belfast i Liverpool, gdzie migranci mieli założyć gang narkotykowy.

Republika Irlandii przyjęła ponad 2000 uchodźców. Zjednoczone Królestwo - około 300. Brytyjski rząd deklaruje, że chce usprawnić procedury, ale opiera się przed zniesieniem wiz.
----
U nas ponad milion z pobieżną kontrolą i luzik na maxa w powyższych kwestiach :)
I oni panikują przy 2000?

Back