Konflikt Rosja-Ukraina

:iamdone:
Najlepsze, że ta wojna się skończy i wtedy wszyscy będą szczekać inaczej hehe.
Dobrze, że ruscy nie wymyślili insuliny i innych rzeczy bo by kurwa Nam zajebali cukrzyków wszystkich...

Benzyny też nie wymyślili. Co to za dziwny chochoł z tymi wynalezkami. Kompletnie z dupy

Jeśli bycie za rozwojem nauki, technologii i promowanie wolnego handlu jest lewicowe to mogę być lewicowy
Chodziło mi o se porównanie, które nie ma absolutnie nic ze sobą wspólnego ale wiem, że ciężko Ci to pojąć. Nie chce być niemiły ale przez ostatni rok wypisałeś tutaj tyle głupot, że ja nawet nie licze na jakąś sensowną konwersacje czy argumenty z Twojej strone. Nie oceniam, żyj sobie swojej bańce.

Sami na siebie bomby rzucali żeby móc pojeździć polską komunikacją miejską. Wygrali życie kombinatorzy
No, tam jest tak przejebane, że głowa mała. Części trupów rozkładających się na ulicach, bo jadalne fragmenty skonsumowane, zgliszcza i dym, a czerwonoarmiści kradną, gwałcą i mordują niedobitki zjadając dzieci, np. taki Chersoń z wczoraj, piekło na ziemi! Ostrzegam, te obrazy wzbudzają koszmary i powodują stały ubytek na zdrowiu psychicznym, wchodzisz i odpalasz film na własną odpowiedzialność:

No, tam jest tak przejebane, że głowa mała. Części trupów rozkładających się na ulicach, bo jadalne fragmenty skonsumowane, zgliszcza i dym, a czerwonoarmiści kradną, gwałcą i mordują niedobitki zjadając dzieci, np. taki Chersoń z wczoraj, piekło na ziemi! Ostrzegam, te obrazy wzbudzają koszmary i powodują stały ubytek na zdrowiu psychicznym, wchodzisz i odpalasz film na własną odpowiedzialność:

Ale Ty wiesz jak ogromna jest Ukraina i że walki nie odbywają się wszędzie?

Ale Ty wiesz jak ogromna jest Ukraina i że walki nie odbywają się wszędzie?
Właśnie o to chodzi, że w zdecydowanej większości regionów Ukrainy nie prowadzi się działań zbrojnych, życie toczy się niemal normalnie nawet tam gdzie takie działania prowadzono... a potem wchodzisz tu udając wielce zatroskanego o los tych ludzi, stajesz się głównym jebaką forum, a wypisujesz komunały rodem z prl-u: "uciekają przed bombami", "oczernianie Ukraińców":facepalm:. Liczba cywilów, która ucierpiała na zdrowiu lub straciła życie jest znikoma, oczywiście nawet gdyby jeden człowiek stracił życie jest to o jedną osobę za dużo i wszyscy tutaj są za tym aby pomagać, a większość spośród nich, by pomagać z głową i wszyscy jesteśmy przekonani, że Putin ma krew na rękach, jest zwykłym, pierdolonym zbrodniarzem. W dużej ilości przypadków o wiele lepsza byłaby pomoc tam, a nie łykanie wszystkich, nawet tych, którzy "uciekają" z rejonów gdzie nic się nie stało.

Ktoś się może orientuje jak wygląda sytuacja na Ukrainie jeżeli chodzi o wojsko i obywateli, którzy zamieszkują poza granicami np w Polsce. Czy mają obowiązek wrócić i bronić kraju czy nie jest to obowiązkiem? Chodzi mi o mężczyzn nadających się do służby.

Ta sino żółta flaga powiewająca w WSI24 i emocjonalne głosy prezenterek o tym jak to Ukraińcy są naszymi braćmi! oraz wspaniałym narodem, bohaterskim, aniołami niemal, już tak wyprały mózgi, że rzeczywistość już nie dociera. :jarolaugh:
Daleko nie trzeba szukać, Redakcja tego portalu dała mi bana z dopiskiem "Ukraińcy to nasi bracia i nasz obowiązek to im pomagać nawet kosztem naszych obywateli"

1646753511311.png

:antonio:

wybitny poziom dziennikarstwa, te same media przekazywały nam dziesiątkującą ludzkość pandemię a teraz wojnę na naszych braci Ukraińców...

Jak obstawiasz, który z redakcji to mógł napisać ?
Może kolektywnie ?
Nie wiem, nie znam ludzi z redakcji, jedyne co wiem na pewno, że żaden z nich nie pochodzi z Podkarpacia ani Zamojszczyzny, bo nikt kto stąd pochodzi nie nazwie ich "braćmi".

Ktoś się może orientuje jak wygląda sytuacja na Ukrainie jeżeli chodzi o wojsko i obywateli, którzy zamieszkują poza granicami np w Polsce. Czy mają obowiązek wrócić i bronić kraju czy nie jest to obowiązkiem? Chodzi mi o mężczyzn nadających się do służby.
Jeśli była ogłoszona mobilizacja to np taki pracujący w Polsce powinien wrócić. Jeśli natomiast koleś w wojsku nie był, nie ma przydziału mobilizacyjnego to raczej nie ma takiego obowiązku. Oni tam niby zabronili opuszczać kraj mężczyzną w przedziale 18-60 więc do nas teoretycznie poza kobietami i dziecmi przyjeżdżają dziadki I mężczyźni z odpowiednikiem kategorii chyba E w naszym wojsku.

Daleko nie trzeba szukać, Redakcja tego portalu dała mi bana z dopiskiem "Ukraińcy to nasi bracia i nasz obowiązek to im pomagać nawet kosztem naszych obywateli"
Bracia w chuj kurwa...Serio polska pamięć jest naprawdę masakryczna,teraz się tylko przescigają,który więcej dla ukrów zrobił.Rozumiem,że w gówno socialach się czepiają poprawności politycznej,ale tutaj..:facepalm:

Nawet był taki artykuł na Onecie I pisali tam, że nasze państwa nie mają w tej kwestii żadnych umów, więc nasi nie muszą ich wydalc z kraju.

Nie tylko my, Ukraińcy, ale my – Polacy i Ukraińcy, musimy zatrzymywać rosyjską agresję i tę bezsensowną wojnę(...)

Back