Konflikt Rosja-Ukraina

Gówno. Mozna pisać o datach, ale nie ma to sensu. Jeżeli dla ciebie rozpierdalanie czołgiem każdego napotkanego prywatnego samochodu jest uzasadnione, bo był filmik że ukraińce tak przewożą sprzęt, to jesteś amebą.
Ty zatem musisz być pantofelkiem, bo raz, że wyżej popisałeś się debilizmem, dwa - obecnie jeszcze większym, bo nigdzie nawet nie zasugerowałem, że rozpierdalanie każdego napotkanego prywatnego samochodu jest uzasadnione. Zasugerowałem jedynie, że ruscy mogli potraktować ten samochód jako zagrożenie - vide filmik z przewożeniem nlaw-ów

Ruskie onuce pokażcie swoją prawdziwą twarz!

IMG_20220308_223716.jpg

Ty zatem musisz być pantofelkiem, bo raz, że wyżej popisałeś się debilizmem, dwa - obecnie jeszcze większym, bo nigdzie nawet nie zasugerowałem, że rozpierdalanie każdego napotkanego prywatnego samochodu jest uzasadnione. Zasugerowałem jedynie, że ruscy mogli potraktować ten samochód jako zagrożenie - vide filmik z przewożeniem nlaw-ów

Jedyne, co potraktował z zagrożeniem, to twój mózg wolną myśl.

Z pewnością wielu z Was widziało dzisiaj filmik jak to ruski wóz bojowy (chyba szpica konwoju) niszczy ukraiński samochód cywilny. Kolejny film z tego wydarzenia - Ukraińcy pokazują dwie martwe, starsze osoby w środku zniszczonego auta. Kto nie widział - dołączam w spojlerze:

Wcześniej dodany 6h temu, na tym samym kanale, widzimy taki oto filmik:

Pytanie: czy ruscy sobie ot tak zamordowali tych ludzi, czy może zaatakowali cywilny samochód wiedząc co może być nim przewożone i przez kogo? #oczernianieukraińców

Odpowiedź:
Nie wiadomo, możemy tylko powiedzieć, że ruskich tam nie powinno być, a są, bo Putin to chuj, a pacyfistycznie do Świata nastawieni amerykanie chcieli pokojowo wciągnąć wcześniej Ukrainę do Nato, by również w obronie i pokojowo jeszcze bardziej zbliżyć się do Rosji instalując kolejną bazę.

Można tak powiedzieć, również dlatego, że między innymi oni przyczynili się do wciąż trwającej wojny w Jemenie.

Zidiocenie na punkcie internetowej atencji dosięgło nawet wojskowych i ludzi, których można nazwać partyzantami. Pierwsi wszem i wobec ogłaszają, że odstrzelili kacapskiego generała, bo kacapy gadają przez komórki na nieszyfrowanych ukraińskich simach. Czyli jakby nie patrzeć już ich ostrzegli, by więcej tego nie robili. Sprawa z naszymi MiGami, to też jakiś kabaret. Sprawy, które powinny być tajne roztrząsane są w mediach. Partyzantka nie lepsza. Lansik na przewożeniu broni przeciwpancernej w prywatnych samochodach, a potem zdziwienie, że kacapy walą z armaty do bryczek bogu ducha winnych ludzi. Jak mają nie walić, jeśli kolejni durnie na kolejnych filmikach pokazują, co może spotkać kacapa w wozie pancernym jeśli przepuści prywatny samochód.

Ruskie onuce pokażcie swoją prawdziwą twarz!
Pin on III RP czyli Szechter i spółka

Komoruski - Ministerstwo śmiesznych obrazków - KWEJK.pl
Jedyne, co potraktował z zagrożeniem, to twój mózg wolną myśl.
Zaszyj się w mysią cipę, bo dosrywasz tak, że Ci gówno na wardze zostaje. Jasnowidz z cohones kurwa z ego wynalazku braci Montgolfier.
-------------
@Karateka@ - oczernianie:
Image

Last edited:
Teraz babcie, dziadki i kobiety z gromadką dzieci.

Co ty pierdolisz, karateka cymbał mówi że to tania siła robocza, a nie na utrzymanie!
Przecież w telewizji mówili że w Polsce na farmach brakuje rąk do pracy, czego kurwa nie rozumiesz? Dziad dostanie widły i będzie snopa toczył po polu a baba będzie krowy doić i wszystko będzie pięknie, a dzieci z domów dziecka to przejdą naszą edukację i dzięki temu nie zostaną w przyszłości banderowcami!

Ave tęczowi myśliciele! :mjsmile:

Ps: wojna trwa kilkanaście dni, a ci już dają obywatelstwa na 3 lata. Bo przecież te 18miesiecy z opcją przedłużenia to mydlenie oczu, pesele już mają, hajs na podnoszenie kwalifikacji czy chuj wie co od polskiego państwa, jakby to nie zabrzmiało no to nieźle nasi wchodzą im w dupe, pewnie dlatego że jak już przyjdzie ten hajs z unii, to wtedy każdy z tych polityków zapierdoli coś do własnej kieszeni z eurosów a ty Januszu zostaniesz z ivanem na swoim kwadracie i z dumą, że w świecie się znów śmieją z naiwniaków Polaków.

Tak czytam te niektóre wypowiedzi i nie kumam. Czego Wy właciwie chcecie, żeby Putin dostał w pizdę, czy nie? Żeby Ukraincy wygrali ale lekko?
Pierwszy raz od wieków ktoś się bije z ruskim zamiast nas, a tu odchodzi dzielenie włosa na czworo. Żeby nie te 30 lat zmian, to my byśmy teraz siedzieli w okopach.

Trzeba im pomóc właśnie dlatego żeby to nasze dzieci nie musiały ginąć.

Zobaczysz jak Ukraina będzie, po wojnie, walczyła o powrót emigrantów do kraju, te dzieci, które pójdą do naszych szkół, mogą w przyszłości wypełnić lukę wynikającą ze starzenia się naszego społeczeństwa.

Poza tym, jak nastepnym razem opaleni imigrancji staną u naszych granic, to powiemy Europie: " no kur..., przestańcie, my wzięliśmy 2 mln z Ukrainy, tych specjalistów weźcie do siebie."

1- spór na przyszłość gotowy, o dzieci które zadomowią się w naszym kraju, a Ukraińcy będą chcieli żeby dzieci z domów dziecka, już trochę zżyte z Polską wróciły odbudowywać ojczyznę i w trosce o jej przyszłość? (Chłopów jednak od zajebania zniknie z ukraińskich rejestrów a państwo na samych Kobietach się nie odbuduje) więc będzie spór bo w naszym interesie będzie żeby oni zostali, a w ich żeby wróciły, oczywiście wtedy znów unia nam dojebie jakieś kary, od faszystów czy innych komunistów nas nawyzywa i tyle będzie ze wdzięczności za naszą teraźniejszą pomoc i wzrost naszej pozycji w świecie.

2- powiemy Europie "no przestańcie, wzięliśmy 2 miliony"
Usłyszymy " many millions, OIRO!"
I Vateusz będzie chlebem i solą Latynosów na granicy witał.

Lansik na przewożeniu broni przeciwpancernej w prywatnych samochodach, a potem zdziwienie, że kacapy walą z armaty do bryczek bogu ducha winnych ludzi. Jak mają nie walić, jeśli kolejni durnie na kolejnych filmikach pokazują, co może spotkać kacapa w wozie pancernym jeśli przepuści prywatny samochód.
Nie tylko lansik z przewożenia ale realne akcje przy pomocy samochodów cywilnych jak na załączonym przez Ciebie filmiku ale einstein @vast będzie Ci pociskał wysrywami jak na to zwrócisz uwagę
Czego Wy właciwie chcecie, żeby Putin dostał w pizdę, czy nie? Żeby Ukraincy wygrali ale lekko?
Po pierwsze - jacy Wy?
Po drugie - moje osobiste zdanie jest takie - Putin pokazał, że zasługuje na śmierć. Im szybciej się to skończy, tym mniej ofiar. Najlepsze byłoby zawieszenie broni, wycofanie się ruskich. Prawdziwym zwycięstwem jest brak ofiar, a to nastąpi w momencie zawieszenia broni i opuszczenia Ukrainy przez rosyjskie wojska.
Oczywiście, że trzeba i robimy to, czyż nie? Wg Ciebie to za mało? Jeśli tak - co proponujesz, jaką jeszcze pomoc ponad to co już robimy?

1- spór na przyszłość gotowy, o dzieci które zadomowią się w naszym kraju, a Ukraińcy będą chcieli żeby dzieci z domów dziecka, już trochę zżyte z Polską wróciły odbudowywać ojczyznę i w trosce o jej przyszłość? (Chłopów jednak od zajebania zniknie z ukraińskich rejestrów a państwo na samych Kobietach się nie odbuduje) więc będzie spór bo w naszym interesie będzie żeby oni zostali, a w ich żeby wróciły, oczywiście wtedy znów unia nam dojebie jakieś kary, od faszystów czy innych komunistów nas nawyzywa i tyle będzie ze wdzięczności za naszą teraźniejszą pomoc i wzrost naszej pozycji w świecie.

2- powiemy Europie "no przestańcie, wzięliśmy 2 miliony"
Usłyszymy " many millions, OIRO!"
I Vateusz będzie chlebem i solą Latynosów na granicy witał.

Nie zrozumiałem ani jednego zdania.

Nie zrozumiałem ani jednego zdania.
Zacytowałem 2 akapity.
Cyfry oznaczają do którego odnosi się dana wypowiedź, przeczytaj raz jeszcze a jak znów nie zrozumiesz to żadna strata, tak Twoja jak i moja.

"Mogą w przyszłości wypełnić lukę wynikającą ze starzenia się naszego społeczeństwa."

nie nie mogą i tak się nie stanie co opisałem w tym czego nie zrozumiałeś.

Tak czytam te niektóre wypowiedzi i nie kumam. Czego Wy właciwie chcecie, żeby Putin dostał w pizdę, czy nie? Żeby Ukraincy wygrali ale lekko?
Pierwszy raz od wieków ktoś się bije z ruskim zamiast nas, a tu odchodzi dzielenie włosa na czworo. Żeby nie te 30 lat zmian, to my byśmy teraz siedzieli w okopach.

To Putin nie dostanie w pizdę bez 1200 plus, 500bandera+ i trzyletniego obywatelstwa?

1646783054197.jpeg

Nasza dyplomacja jest jaka jest, ale tym posunięciem mi zaimponowali. Zamiast robić za kozła ofiarnego "piłkę" zostawiliśmy po stronie USA. Jeszcze frajersko działające do tej pory Niemcy w przypadku zgody na taki manewr będą zmuszone zachować się jak ludzie, a nie ostatnie śmiecie.

:beczka:

Marian, tu się nic nie zgadza - poczytaj dokładniej :no no:

18 miesięcy to półtora roku, 36 miesięcy to 3 lata, co się tutaj kurwa nie zgadza?

18 miesięcy dostają od buta i po tych 18 miesiącach mają opcje przedłużenia pobytu.

Jakieś konkrety? I co mam poczytać? Nie mam już czasu :lol:

View attachment 34781
Nasza dyplomacja jest jaka jest, ale tym posunięciem mi zaimponowali. Zamiast robić za kozła ofiarnego "piłkę" zostawiliśmy po stronie USA. Jeszcze frajersko działające do tej pory Niemcy w przypadku zgody na taki manewr będą zmuszone zachować się jak ludzie, a nie ostatnie śmiecie.

Nie ma zgody. Jankesi podkulili ogon i stwierdzili, że nie widzą potrzeby, by przyjąć samoloty. Skurwysynki rozgrywają militarną partię w szachy z Kacapami, traktując podobno sojuszników jak pionki, których strata nic dla nich nie znaczy. Najpierw poświęcili Ukrainę, teraz chcieli poświęcić kolejnego pionka czyli nas. Brytole przynajmniej mieli odwagę, by powiedzieć, a raczej zasugerować, że udostępnienie MiGów wiąże się z dużym ryzykiem.

Wielka Brytania poprze Polskę, jeśli zdecyduje się dostarczyć myśliwce dla Ukrainy - zapowiedział brytyjski minister obrony Ben Wallace. Ostrzegł jednak, że może mieć to poważne konsekwencje. - Polska zrozumie, że wybory, których dokonuje, nie tylko pomogą Ukrainie, ale mogą też doprowadzić ją na bezpośrednią linię ognia z krajów takich jak Rosja czy Białoruś - wyjaśnił.

View attachment 34781

USA: Dajemy sojusznikom zielone światło dla przekazania samolotów Ukrainie.
Polska: Spoko, podrzucimy je wam na przegląd do bazy w Niemczech i możecie przekazywać je Ukraińcom.
USA: Nie widzimy, aby takie przekazanie broni na Ukrainę było możliwe.

W skrócie: albo NATO testuje Rosję o jej granicę wytrzymałości albo USA chciało sprowokował dalszą eskalację konfliktu na terenie Polski.

Ewidentnie USA wystawia nas na odstrzał. Nie zdziwię się gdyby nas zostawili podpuścili do wojny i zostawili samych.
To są te sojusze z USrAelem ]
TAM GDZIE STAWIA STOPĘ AMERYKAŃSKI ŻOŁNIERZ TAM ZACZYNA SIĘ WOJNA

Back