Czyli dokonujesz szpagatu i zaraz spierdolisz. Tak po raz nie wiem już który masz przykład, że ludzie nie trawią formy, którą na tym forum uskuteczniasz w swoich komentarzach. Skróty myślowe, porównania i hiperbole użyte we właściwych miejscach i odpowiednich kontekstach są dla wszytskich zrozumiałe, a jeśli nie i ktoś ten brak zrozumienia przejawia - po to mamy możliwość tłumaczenia swych słów, by z nich korzystać. Znowu piszesz, że się z jakimiś tam poglądami nie zgadzam, a ja próbuję ustalić, czy miałeś jakieś rzeczywiste, solidne podstawy, by ukształtować swój pogląd, bo jeśli one takie są - będe go podzielał, bo jak pisałem na "rusofilską patologię Brauna" nie mam ukształtowanego poglądu, stąd moja ciekawość na jakich podstawach doszedłeś do takiego wniosku, a Ty puszysz się jak nastolatek zamiast wskazać na te podstawy.
"Dlaczego ja"?

Zdajesz sobie sprawę, że takie podejście jest infantylne? Po za tym pisząc jak wyżej, nie podając przykładów ponownie wpisujesz się w schemat zwykłego trolla i oszczercy. Wskazywałeś na kłamstwa "moich kolegów", a ja to ignorowałem lub odsyłałem Ciebie do nich? mylisz mnie z kimś, a jeśli chcesz byc poważny - po prostu wskaż na konkretne wpisy zamiast pierdolić po próżnicy.
Nie kojarzę ale nie przeczę, że to widziałem i nie palę głupa, że nie znam jego poglądów. Mogę jedynie powiedzieć, że na podstawie wielu jego postów, które czytałem nie uważa wszystkich ukraińców za wrogo do nas nastawionych i patologicznie związanych z banderyzmem. Tu twierdzisz, że jest polskim faszystą, dlatego jest to dla mnie bardzo dziwny pogląd, to chyba więc zrozumiałe, że próbuję uzyskać od Ciebie jakiegoś potwierdzenia, masz przecież dokładnie napisane to w poście sprzed 11 dni, do którego wyżej odnośnik Ci podałem.
Użyty sarkazm wskazuje, że Ty naprawdę uważasz go za "polskiego faszystę". Dlaczego nie napiszesz - "faszysta", tylko "polski faszysta" to jest jakaś szczególna odmiana faszyzmu? Przecie nie raz pisał na poważnie, że nie uważa całego narodu ukraińskiego za podludzi, czy dzikusów. Dlaczego akurat budujesz swoje zdanie na jego temat w oparciu o wybiórcze traktowanie jego wypowiedzi?
Dlaczego uważasz, że pogląd dotyczący Państw narodowych jest błędny, w sensie, że większość powinna być jednolita narodowo? Co w tym takiego negatywnego? Przykład Francji, czy innych Państw z ich problemami na tym polu niczego Ci nie podpowiada?
@szplin serio uważasz, że państwo powinno być czyste etniczne?