Konflikt Rosja-Ukraina

O kurwa. Ten będzie robił objazdówki niczym płocki brudnopis. :mjsmile:

Rurzal to ty?

O chuj mamy jakiegoś gangstera na forum, skąd wy sie przygłupy bierzecie? :brainoverload:

No właśnie dziwi mnie to. Inteligentny gościu, skupiał się na nerytoryce a tutaj zniżył się do poziomu Marcinosa czy Vitasa. Słabe w chuj. Zawiodłem się na padawanie.

Padawanemm tudzież giermkiem to jesteś tu ty liżąc mu codziennie fleta, jak choćby tu:

:DC:

Liże mu fleta i dlatego go krytykuje?
Ciekawe. W sensie jakaś forma BDSM?

To co zacytowałas to nie lizanie mu fleta ale dojechanie jednemu antyukrobotowi

Popierdoliło?
Sprowadzasz się do poziomu Vitasa?

Nie znam kontekstu.
Po prostu zamierzam przywrócić niektórym świadomość, że słowa mają wagę.

Bartek jest jeszcze młodym chłopaczkiem. Jak przyjdzie z mamą kilka razy się potłumaczyć a potem kilkadziesiąt godzin pozamiata ulice w czynie społecznym to może mu się coś w głowie poprzestawia jeszcze. Trzeba ratować człowieka dopóki całkowicie nie przesiąknie jadem, wylewającym się z tego forum.

Ja tymczasem kończę z tym forum bo człowiekowi jest po prostu wstyd, że ma tu konto.
Peace, a ludziom tutaj życzę żeby przestali patrzeć na świat przez pryzmat swoich uprzedzeń. A także żeby nigdy poza granicami Polski nie spotkali się z taką postawą jaką oni prezentują tutaj wobec innej nacji.

Nie znam kontekstu.
Po prostu zamierzam przywrócić niektórym świadomość, że słowa mają wagę.

Bartek jest jeszcze młodym chłopaczkiem. Jak przyjdzie z mamą kilka razy się potłumaczyć a potem kilkadziesiąt godzin pozamiata ulice w czynie społecznym to może mu się coś w głowie poprzestawia jeszcze. Trzeba ratować człowieka dopóki całkowicie nie przesiąknie jadem, wylewającym się z tego forum.

Ja tymczasem kończę z tym forum bo człowiekowi jest po prostu wstyd, że ma tu konto.
Peace, a ludziom tutaj życzę żeby przestali patrzeć na świat przez pryzmat swoich uprzedzeń. A także żeby nigdy poza granicami Polski nie spotkali się z taką postawą jaką oni prezentują tutaj wobec innej nacji.
ic z stad.jpg

Te nacjonalisty polskie nawet bloki zdewastuja byle dojebac Ukrom xd
W sumie dość oczywista prowokacja, sporo na nią wskazuje. Daje 30% na to, że to prawda.
Wszystko pięknie ortograficznie, ale Polacy to już nie umieli napisać, tylko jakieś "Polski". Już bardziej wiaromygidne by było gdyby napisali "Lachy". I jeszcze ta angielszczyzny xd

To tak wiarygodne jak ruska dziennikarka z transparentem antyputinowym.
Niby możliwe, ale...
Tak, tak polska prowokacja, a Ukraińcy niewinni Ty już na grubo pojechałeś ze swoją ukrofilią

Tak, tak polska prowokacja, a Ukraińcy niewinni Ty już na grubo pojechałeś ze swoją ukrofilią

Oczywiście że jest prawdopodobne, że to Ukraińcy, tak jak jest w jakiś sposób prawdopodobne, że baba straciła drona słoikiem ogórków. Ja nie stwierdzam, że tego nie zrobili Ukraińcy, tylko że wiele rzeczy wskazuje na to iż jest to mało prawdopodobne.

Poza tym...sami userzy wrzucali tu pełno antyukrsibskich prowokacji, fejkow, więc nie udawaj greka, że nie wiesz że takie zjawisko istnieje. Bo nie jesteś debilem i wiesz że są całe grupy zajmujące się antyukrainskimi prowokacjami, fejkami, dezinformacja.

Last edited:
Ad 1) Ale im takie zachowanie polityka imponuje i je popierają. Ja nie. Taka subtelna różnica.

Ad 2) Nie zgodzę się - Ukraina aktualnie ma zbyt silny PR. Teraz bardzo łatwo wpaść w pułapkę "onucyzmu" i z państwa, które pomaga najbardziej stać się na nagle państwem, które stoi po stronie agresora.

A czy będą konkurentem? W perspektywie 20 lat mooooooże. Pisałem o tym w wątku o wojnie - aktualnie Ukraina jest wyludniona. Odbudują się dzięki inwestycjom, ale czy z tak wyludnionym państwem są zagrożeniem? To czy ludzie wrócą czy nie jest kwestią otwartą - na razie wiele krajów robi sporo żeby ich u siebie zatrzymać.

Nie będą mieli po wojnie swobodnego dostępu do rynku UE - w jaki sposób mogą być konkurencją? Jedynie dla rolnictwa widzę zagrożenie, ale od tego są cła i zakazy importu - dopóki nie dobiją do naszych standardów.

A pozostaje jeszcze kwestia ciągle wiszącej nad Ukrainą powtórką z rosyjskiej agresji.

Ad 3) Ja nie lubię dowodów anegdotycznych, ale ok. Ja znam Ukraińców, którzy nie mają problemu z przyznaniem tego. Czego to dowodzi? Niczego. A jak ktoś wie i dalej popiera, to pisałem wcześniej - kopać jak kurczaki.
Przede wszystkim duuużo orłów publicystyki zapomina, że amerykańska pomoc Ukrainie przypomina amerykańską pomoc UK w czasie II wojny światowej. UK przestała spłacać kase Amerykanom jeśli dobrze pamiętam w roku 2020.
Amerykanie robią niezły interes długoterminowy, zwłaszcza po wydaniu mnóstwa kasy na Afganistan muszą pokazać, że mają jeszcze ostre zęby...

A pamiętasz zabójstwo na Nowym Świecie? Takie szuje jak Konfederaci i inni ogłosili od razu, że zabili Ukraińcy a kiedy się okazało, że Ukraińcy przyszli z pomocą a zabił Polak narodowiec z Maryją na klacie to skleili japska i nawet nie przyszło im do głowy przeprosić.

A nie ma żadnych statystyk potwierdzających wyższą przestępczość Ukraińców. Wiele osób w tym wątku jest święcie przekonanych o wyższej przestępczości a żadnych danych nie podali, więc proszę - tutaj coś ode mnie.

W 2022 złapano 57 071 nietrzeźwych kierowców - klik po źródło. A to artykuł z listopada, więc było tego więcej, ale pomińmy na potrzeby obliczeń.
Konfederacja w sprawie zabójstwa na Nowym Świecie zachowywali się podobnie jak ich jeden z brytyjskich idoli chcących wyrzucenia Polaków z UK a później został przyjęty na Marszu Niepodległości niczym król :korwinlaugh:
W tym samym dniu jak okazało się, że to Polak Winnicki szybko wstawia artykuł o skazanym Gruzinie...

Czy Ukraińcy wyróżniają się w przestępczości na tle Polaków? Tak ogólnie o narodach wschodnich:
a) Polacy jeżdżą fatalnie, ale sąsiedzi ze Wschodu jeszcze gorzej szanują kodeks drogowy
b) wyłudzenia kredytów w wersji mocniejszej i słabszej (czyli spłata jednej raty aby nie mieć procesu) i
c) próby przekupywania policjantów mających body cam :waldeklaugh:
d) przemyt broni, chociaż to działo się już nawet przed 2014 rokiem. Nawet był o tym dokument na TVNie o tym jak ładnie Ukraińcy i Polacy współpracują ze sobą aby aby przerzucać broń, papierosy i kobiety do Neapolu
e) wzrosła liczba kradzieży w sklepach

Czy jest to masakra? Nie.
Czy jest to problem do rozwiązania? Przede wszystkim nieuregulowany status mężczyzn z Ukrainy (i osób utożsamiających się z tą płcią).
Rząd niezbyt o tym mówi.
PS Sam pomagałem paru pośrednikom w obsłudze niektórych Ukraińców -powiem tak, że po wybuchu wojny mieszkania premium nieźle schodziły. Jeśli ktoś jest w stanie wyłożyć na stół czynsz 20 tys. zł x 12 miesięcy płatny z góry :brainoverload:

No właśnie głównie woke kretyni. Kyle Rittenhouse w czasie zamieszek BLM postrzelił 3 osoby, ile z nich było czarnoskórych?
Gdyby nie poparcie dużej części białej społeczności to te ruchy byłyby spacyfikowane w 5 sekund. Jakoś wcześniej policja nie miała z tym problemu.
To właśnie biali celebryci nagrywają filmiki w których przepraszają za niewolnictwo, a ich fani automatycznie łykają tę papkę.
Biali celebryci z Hollywood coś popieraj=biała społeczność popiera
To tak nie działa :jarolaugh:

Znają Ci Ukraińcy poprawnie polszczyznę, łącznie z ortografia, oraz biegle, lepiej niż wielu Polaków, posługują się naszym alfabetem. . To chyba nieźle muszą być zasymilowani.
Nisko oceniacie swoich kumpli razem z tym farmazonem na multi. Myslisz ze ukr nie jest w stanie napisac polacy, polaki, polska? Cos go blokuje? :lesnarhappy:

Back