Konflikt Rosja-Ukraina

A coś oni mieli kiedykolwiek więcej do zaoferowania? Geopolitycznie też mają chujowe położenie, ukrainiec zaraz skomentuje, że sługus putina a skąd ma energię brać jak wokoło bida? Wiatraków niemieckich nastawiać i kompletnie pójść z torbami?
:beczka:
Łatwo pierdolić jak ukrainiec, gdy ma się w tym interes.
Mają gulasz, paprykę, wina i ładną stolicę do zwiedzania. Mało? ;-) Mają jedną elektrownię atomową, która zapewnia ponad połowę zapotrzebowania na energię elektryczną. Mogliby dalej w to iść. Zamiast tego Orban wolał robienie laski putinowi. Jego asertywność wobec ukrów jest nierzadko uzasadniona, ale bywa też po prostu próbą podlizania się czerwonemu carowi.

Fidesz jest jak popis i PSL razem wzięte. A grubas Orban jak tusk i jarek razem wzięci. Wielu narzeka, że w PL wiadome dwa bloki podzieliły między siebie kraj, ale nie przeszkadza, że na Węgrzech jest system monopartyjny z wielkim oligarchą na czele ;-)

Do władzy Orbana wyniosło rozczarowanie ludu, ale on z czasem zrobił z państwa swój prywatny folwark, a Węgry popadły w marazm i stagnację.

Mają gulasz, paprykę, wina i ładną stolicę do zwiedzania. Mało? ;-)
Nie oszukujmy się, niewiele.

Mają jedną elektrownię atomową, która zapewnia ponad połowę zapotrzebowania na energię elektryczną. Mogliby dalej w to iść.
Ale unia naciska na wiatraki :)
Zamiast tego Orban wolał robienie laski putinowi. Jego asertywność wobec ukrów jest nierzadko uzasadniona, ale bywa też po prostu próbą podlizania się czerwonemu carowi.
To państwo mniejsze ludnościowo niż Czechy, co oni mogą? Nic nie mogą.
Fidesz jest jak popis i PSL razem wzięte. A grubas Orban jak tusk i jarek razem wzięci. Wielu narzeka, że w PL wiadome dwa bloki podzieliły między siebie kraj, ale nie przeszkadza, że na Węgrzech jest system monopartyjny z wielkim oligarchą na czele ;-)
Nie bardzo rozumiem dlaczego niektórym to nie pasuje i dlaczego mieli by mieć taki burdel jak w DE gdzie liczy się z 5 partii a udają, że jedna afd nie istnieje, a niedługo bez niej nic nie uchwalą.
Do władzy Orbana wyniosło rozczarowanie ludu, ale on z czasem zrobił z państwa swój prywatny folwark, a Węgry popadły w marazm i stagnację.
Tam się niewiele może zmienić, bo to pipidówa. Nagle nowej technologii, która zrewolucjonizuje jakąś gałąź przemysłu nie wymyślą.
Czechy mają na cokolwiek wpływ w Europie? Na piwo ;)

Nie oszukujmy się, niewiele.

Ale unia naciska na wiatraki :)

To państwo mniejsze ludnościowo niż Czechy, co oni mogą? Nic nie mogą.

Nie bardzo rozumiem dlaczego niektórym to nie pasuje i dlaczego mieli by mieć taki burdel jak w DE gdzie liczy się z 5 partii a udają, że jedna afd nie istnieje, a niedługo bez niej nic nie uchwalą.

Tam się niewiele może zmienić, bo to pipidówa. Nagle nowej technologii, która zrewolucjonizuje jakąś gałąź przemysłu nie wymyślą.
Czechy mają na cokolwiek wpływ w Europie? Na piwo ;)
Generalnie widzę, albo mam wrażenie, że jak krul Korwin jesteś monarchistą, który nienawidzi, tfu!, demokracji ;-)

Jeden władca i dwór, którzy trzymają wszystkich za mordę. To wg Janusza recepta na prosperity. A na pytanie "co zrobić jak król okaże się nieudacznikiem?" To rozwiązanie miałby być bunt ludu i wysłanie go na szafot.

W sumie demokracja jest do dupy, ale jakoś te alternatywy mnie tym bardziej nie przekonują ;-)

Generalnie widzę, albo mam wrażenie, że jak krul Korwin jesteś monarchistą, który nienawidzi, tfu!, demokracji ;-)

Jeden władca i dwór, którzy trzymają wszystkich za mordę. To wg Janusza recepta na prosperity. A na pytanie "co zrobić jak król okaże się nieudacznikiem?" To rozwiązanie miałby być bunt ludu i wysłanie go na szafot.

W sumie demokracja jest do dupy, ale jakoś te alternatywy mnie tym bardziej nie przekonują ;-)
Bo demokracja to okazało się konkretne gówno,
to demokracja umożliwi bezwystrzałowe przejęcie uk przez muzułmanów, bat na białego tolerancyjnego człowieka.
A w następstwie kolejnych państw europejskich.
Nie mam niestety innej alternatywy, tak jak napisałeś monarchia ale skąd pewność kim okaże się król...

to demokracja umożliwi bezwystrzałowe przejęcie uk przez muzułmanów, bat na białego tolerancyjnego człowieka.
Nie mam niestety innej alternatywy, tak jak napisałeś monarchia ale skąd pewność kim okaże się król...
To nie chodzi o to, że demokracja jest zła.

To się rozbija o to, że są grupy które sobie decydują co jest "demokratyczne", a co nie albo zaczynają naginać prawo pod swoje interesy.

Przecież jakby demokracja była zła to chyba komisja Europejska nie wprowadzałaby rezygnacji z prawa weta członków, prawda?

Ale są państwa demokratyczne, które radzą sobie z napływem inżynierów. Japonia, Australia czy Dania. W lewackiej Danii dzieci od przedszkola uczy się patriotyzmu w praktycznym wymiarze – najpierw w sklepach spożywczych kupuj produktów z flagą Danii czy też ekologiczne z Czerwonym Ø. Przynajmniej w szkołach moich znajomych i ich dzieci tak było A u nas w tym czasie klepie się modlitwy, śpiewa hymn i uczy o nieudanych powstaniach.

Premier Mette Frederiksen (socjaldemokratka) otwarcie mówiła, że Dania nie chce przyjmować osób z „kultury dominacji” i „parallel societies”. I to wielokrotnie.

Dania świadomie idzie na konflikt z Europejskim Trybunałem Praw Człowieka, deklarując, że bezpieczeństwo Duńczyków jest ważniejsze niż niektóre orzeczenia ETPCz

Tyle, że tam mają łeb na karku i nie bez powodu stworzyli tyle dużych i znaczących w świecie firm przy mocno ograniczonych zasobach.

Ale są państwa demokratyczne, które radzą sobie z napływem inżynierów. Japonia, Australia czy Dania. W lewackiej Danii dzieci od przedszkola uczy się patriotyzmu w praktycznym wymiarze – najpierw w sklepach spożywczych kupuj produktów z flagą Danii czy też ekologiczne z Czerwonym Ø.
A w Polsce promuje się niemieckiego libla.
Przynajmniej w szkołach moich znajomych i ich dzieci tak było A u nas w tym czasie klepie się modlitwy, śpiewa hymn i uczy o nieudanych powstaniach.
Ciekawe gdzie się klepie te modlitwy, bo nawet ja stary dziad nie klepałem oprócz religii, która była poza szkołą.
Może dlatego, że lata pierwsze edukacji to jeszcze za komuchów.

Premier Mette Frederiksen (socjaldemokratka) otwarcie mówiła, że Dania nie chce przyjmować osób z „kultury dominacji” i „parallel societies”. I to wielokrotnie.
To jest błąd w systemie, wyjątek od reguły, porównaj sobie wypowiedź socjalistki z hiszpanii...

Dania świadomie idzie na konflikt z Europejskim Trybunałem Praw Człowieka, deklarując, że bezpieczeństwo Duńczyków jest ważniejsze niż niektóre orzeczenia ETPCz
Bo Dania nie podpisała idiotycznego paktu imigracyjnego już na początku się odcięli, gdzieś Ci to umknęło, stąd teraz może pokazywać von der leyen fucka.

Tyle, że tam mają łeb na karku i nie bez powodu stworzyli tyle dużych i znaczących w świecie firm przy mocno ograniczonych zasobach.
No właśnie, nie są na łasce i niełasce niemców.
Nie podpisują głupich safe'ów dla niemców. Pomijając branżę,
postawili na swoje pomysły, swój przemysł i tak dalej.

I nie rządzą nimi złodzieje.

W Polsce ingerowano w wybory. Na Rumunii też ingerowano w wybory więc na Węgrzech też będą ingerować w wybory.

Oczywiście demokraci europejscy xD

Jakoś nie pamiętam, żebyś się wtedy zająknął na ten temat, a Węgrami się przejmujesz?

Ojoj

Ojoj.

Boisz się że Zero straci ciepły kurwidołek u Wiktora?

Aha, twierdzisz że wybory sfałszowano i Nawrocki nie powinien wygrać?

Teraz doczytałem "Bronicie pisu".

"akcja demokracja" finansowana przez lewackie fundusze to na PiS dawała?

Chłopie Weź się nie ośmieszaj.

A co mnie jakaś Akcja Demokracja obchodzi?

Grunt że PiS tak wydrenował państwo na swoje ,,instytuty” i ,,fundacje”.

Może kradli ale się dzielili.

Weź się nie ośmieszaj w tym bronieniu pozycji nie do obrony.

Boli Cię, że Wielki Vitor Orban uchronił Węgry przed zaislamizowaniem Węgier brudasami z Syrii.

@ninja Ty się chłopie zastanów,
to że Orban pchnął Węgry w ramiona Putina to betka.

Ale to że za młodu wyjechał na Zachód jako stypendysta fundacji Sorosa powinno Cię zaintrygować.

Połącz kropki!

Ale to że za młodu wyjechał na Zachód jako stypendysta fundacji Sorosa powinno Cię zaintrygować.

Połącz kropki!
No pojechał, zobaczył jaki to chuj i zrozumiał swój błąd. Można tak, czy to już skreśla chłopa do końca?

Jak to szło tylko krowa nie zmienia zdania i poglądów...
Bardzo słaby argument.

No i połączyłem. :)

No pojechał, zobaczył jaki to chuj i zrozumiał swój błąd. Można tak, czy to już skreśla chłopa do końca?

Bardzo słaby argument.

No i połączyłem. :)

No, połączyłeś.

To kij z tym że Wałęsa za młodu podpisał czy nie?

Ojoj.

Ale do mnie argumentum "ad pisiorum" to nie. Do mnie nie.

:putinlaugh:

No, połączyłeś.

To kij z tym że Wałęsa za młodu podpisał czy nie?
Ale mocarza wyystawiłeś do porównania,
To jakaś kpina, czy co?
:juanlaugh:

Wałęsa to debil to raz,
dwa, że kłamie szybciej niż ten jego tępy siermiężny łeb pracuje.
Sam robił z siebie idiotę kłamiąc o wygranych w totka.
Sam zaprzeczał setki razy a potem się zesrał i przyznał.

Ojoj.

Jak PiS wydrenował Państwo to jak nazwać to co robi Twój tuskaszenko który robi gorsze wyniki niż pis za czasów pandemii :DC:
Wygląda na to, że covid to nic w porównaniu z pandemią tuska:jarolaugh:

No pewka.

I jeszcze z Niemcami ceny paliw podnosi.

:lol:
Baryłka jest tańsza i kurs dolara jest niższy niż za cyrku w koronie. Także jak jedni kręcili na ropie tak drudzy robią to samo. Jedna klika.

Ps. Tankowałem dzisiaj za rekordowe 2.42 EURO.

:pociesznymirek:

Ale mocarza wyystawiłeś do porównania,
To jakaś kpina, czy co?
:juanlaugh:

Wałęsa to debil to raz,
dwa, że kłamie szybciej niż ten jego tępy siermiężny łeb pracuje.
Sam robił z siebie idiotę kłamiąc o wygranych w totka.
Sam zaprzeczał setki razy a potem się zesrał i przyznał.

Kpina?

Może i debil ale :

zrozumiał swój błąd. Można tak, czy to już skreśla chłopa do końca?

:jjsmile:

Baryłka jest tańsza i kurs dolara jest niższy niż za cyrku w koronie. Także jak jedni kręcili na ropie tak drudzy robią to samo. Jedna klika.

Ps. Tankowałem dzisiaj za rekordowe 2.42 EURO.

Donald Trump!

Donald Trump!

IMG_7210.jpeg

Ciekawe gdzie się klepie te modlitwy, bo nawet ja stary dziad nie klepałem oprócz religii, która była poza szkołą.
Ja miałem dwie lekcje religii w tygodniu w podstawówce i w liceum. W podstawówce katechetka mówiła dzieciom, że: „ciało kobiety jest lepiej pomyślane niż mężczyzny. Doskonalsze”. Mówiła też, że: „lepiej nie robić dalekosiężnych planów, bo przecież pan Bóg może nas do siebie w każdej chwili wezwać”. Ta wariatka zbierała pochwały od proboszcza, biskupa i nagrody z kuratorium. A w liceum miałem księdza pedryla. Tak zniewieściałego i ciepłego, że Biedroń przy nim to Clint Eastwood.

Ja miałem dwie lekcje religii w tygodniu w podstawówce i w liceum. W podstawówce katechetka mówiła dzieciom, że: „ciało kobiety jest lepiej pomyślane niż mężczyzny. Doskonalsze”. Mówiła też, że: „lepiej nie robić dalekosiężnych planów, bo przecież pan Bóg może nas do siebie w każdej chwili wezwać”. Ta wariatka zbierała pochwały od proboszcza, biskupa i nagrody z kuratorium.
To jakaś pierwsza religijna feministka
A w liceum miałem księdza pedryla. Tak zniewieściałego i ciepłego, że Biedroń przy nim to Clint Eastwood.
w technikum to ja już na religię nie chodziłem

Ale do mnie argumentum "ad pisiorum" to nie. Do mnie nie.

Jakoś dziwnie zawsze gdy pada krytyka Pisu albo jedynego sojusznika Kaczora w Europie (dziwnym trafem również jedynego sojusznika Putina w EU) to nie dość że bronisz to dajesz argument ,,ad tuskorum”.

Zły adres kolego bo ja na PO nie głosowałem.

Połącz kropki!
Wszyscy idźcie do władzy i stwórzcie rządy . Stworzycie dyktaturę wg waszych rankingow :lol: Zobaczylibyśmy coby z was zostało.

Back