Konflikt Rosja-Ukraina

I co, pokojowe rozmowy i koniec konfliktu do końca listopada 2024 coraz bardziej prawdopodobny. A, @Miskatonic pisał 2 lata temu, że tak będzie
:muttley:

Last edited:
I co, pokojowe rozmowy i koniec konfliktu do końca listopada 2024 coraz bardziej prawdopodobny. A, @Miskatonic pisał 2 lata temu, że tak będzie
:muttley:
Ja jestem ciekawy czy tereny, które ruscy już zdobyli zamienią w pełni autonomiczne regiony, które później zapragną do Rosji czy od razu, bez ceregieli, do matuszki?

I druga sprawa, dla nas ważniejsza, kogo posadzą na prezydenckim klozecie?
Czy to będzie powrót do opcji Janukowycza czy kogoś neutralnego?

A może Putin, pozornie, pozwoli na jakiegoś banderowca polityka opcji "zachodniej"? Wsch. Ukr. już będzie miał, na zachodniej nie ma takich skarbów a tylko banderowski wrzód, dałoby to porządnie w dupę Polsce, w ramach zemsty.

:zakręcony:

Aha, p.s.

Jak już wojna się zakończy to Ukraińcy dopiero dadzą nam po dupie, zarówno ci u władzy jak i ci u nas.
Bo oni już nie wrócą do siebie, będą mówić o Małej Ukrainie, ale tutaj, nasłuchałem się tego dość (to są marzenia Ukraińców mieszkających tu od pokoleń, teraz dostaną wsparcie od młodych gierojów, którzy już poboru się bać nie będą), a będą się czuć pewni siebie bo nasze rządy to ich sługi a my to ich frajerzy.

Ja jestem ciekawy czy tereny, które ruscy już zdobyli zamienią w pełni autonomiczne regiony, które później zapragną do Rosji czy od razu, bez ceregieli, do matuszki?

I druga sprawa, dla nas ważniejsza, kogo posadzą na prezydenckim klozecie?
Czy to będzie powrót do opcji Janukowycza czy kogoś neutralnego?

A może Putin, pozornie, pozwoli na jakiegoś banderowca polityka opcji "zachodniej"? Wsch. Ukr. już będzie miał, na zachodniej nie ma takich skarbów a tylko banderowski wrzód, dałoby to porządnie w dupę Polsce, w ramach zemsty.

:zakręcony:

Aha, p.s.

Jak już wojna się zakończy to Ukraińcy dopiero dadzą nam po dupie, zarówno ci u władzy jak i ci u nas.
Bo oni już nie wrócą do siebie, będą mówić o Małej Ukrainie, ale tutaj, nasłuchałem się tego dość (to są marzenia Ukraińców mieszkających tu od pokoleń, teraz dostaną wsparcie od młodych gierojów, którzy już poboru się bać nie będą), a będą się czuć pewni siebie bo nasze rządy to ich sługi a my to ich frajerzy.
Na pewno od razu do Rosji. Przynajmniej ja tak uważam. W świat ma pójść info, że zabrali i tyle. Inną kwestią jest to, że pewnie wezmą sobie tylko punkty strategiczne (jest ich sporo wbrew propagandzie medialnej), a resztę po prostu oddadzą Ukrainie spowrotem.

No chyba, że Nas czymś jeszcze zaskoczą, ale to już raczej 1000% pewniak, że rozmowyv pokojowe się zakoncza w tym roku.

GTQqXESW8AEKDdx.png

Na pewno od razu do Rosji. Przynajmniej ja tak uważam. W świat ma pójść info, że zabrali i tyle. Inną kwestią jest to, że pewnie wezmą sobie tylko punkty strategiczne (jest ich sporo wbrew propagandzie medialnej), a resztę po prostu oddadzą Ukrainie spowrotem.

No chyba, że Nas czymś jeszcze zaskoczą, ale to już raczej 1000% pewniak, że rozmowyv pokojowe się zakoncza w tym roku.
Spokojnie. Tylko Trump wygra wybory. W tydzień skończy się straszna wojna, nagle po 2 latach aktorzyna będzie chciał się dogadać.

W Europie będzie lewacki kwik i od razu wroci najstraszniejszy wirus świata, żeby przypadkiem nikt nie ciągnął tematu, że tą wojenkę można było skończyć już dawno.

Spokojnie. Tylko Trump wygra wybory. W tydzień skończy się straszna wojna, nagle po 2 latach aktorzyna będzie chciał się dogadać.

W Europie będzie lewacki kwik i od razu wroci najstraszniejszy wirus świata, żeby przypadkiem nikt nie ciągnął tematu, że tą wojenkę można było skończyć już dawno.
@Miskatonic

Anżej, taki masz plan?

To nie będą dobre wiadomości dla nas. Póki Ukry mogą się bić niech walą w moskali. Z naszego punktu widzenia trzeba wymęczyć maksymalnie oba kraje

Czemu oni się dziwią? Na kopanie okopów pewnie nie było wielomilionowego przetargu, a na klomby już tak :pjelen: .
Jakie tam się majątki potworzą w czasie tej wojny to głowa mała.

O nich właśnie pisałem kiedyś. Pod płaszczykiem "Bandery" kryją się wysoce uzbrojone i wyszkolone grupy przestępcze.
Na Ukrainie oligarchowie (tacy jak Patroszenko) mają swoje własne, prywatne armie, tak jak w Kolumbii, władza administracyjna to tylko marionetki.

Pamięta jeszcze ktoś (a może nawet nie wiedzieliście bo w TVN nie mówili), kilka lat temu regularne bitwy na drogach przygranicznych (z Polską) pomiędzy grupami przemytników a innymi przemytnikami oraz ich służbami? To były wojny gangów, strzelali do siebie z karabinów, padały trupy. Tuż przy granicy z Polską, było wtedy jakieś aj waj w Onecie albo Gazecie Wyborczej? Pewnie nie, a ja pamiętam.
Paljaki jeszcze nie wiedzą co ich czeka :tysoncoffe:

nie tylko ukry. Ksiądz z podpoznańskiej Dąbrówki i jego matka ze Środy Wlkp. się przekonali co to znaczy wpuścić dzicz
Nawet w tefałn w fucktach -- aka polski oddział CNN -- podali narodowość tego typa. Co to się dzieje z tymi mediami? Strach się bać...

co to kurwa ma być, okradaja te same mordy kraj od 89 roku
nabite kieszenie aż się wysypuje, no kurwa dramat

a Wołyń to chuj im w dupe, nasi rodacy zaslyzyli na godby pochowek, ale gdzie tam, zaklamywanie historii, kult bandery nadal zywy

Back