Konflikt Rosja-Ukraina

Takie tam ciekawostki od upainców i ich polskich fanów.
"23 września 2020 r. ukraiński Sąd Najwyższy orzekł, że symbole Dywizji SS Galicja nie są związane z nazizmem i dlatego nie mogą być zakazane w kraju. To samo twierdził Ukraiński Instytut Pamięci Narodowej, kierowany wówczas przez Wołodymyra Wiatrowycza."
Obejrzałem też sobie na YouTube film o waffen ss autorstwa G. Boberka. Wymieniając wszystkie nacje uczestniczące szczególnie w 1943 toku w ww formacji dziwnie zapomniał wymienić naszych braci z ukrainy. Przypadek?
Pamiętam jak mnie Halibut edukował na temat upainy jako źródła podając m.in. "dzieła" Wiatrowycza :antonio:

Momentalnie wiesz, że rozmawiasz albo z upaińcem albo z ignorantem.

Odbiegając od tematu to YouTube to jednak niezłe ścierwo. Ilość błędów rzeczowych lub celowych przemilczeń/przeinaczeń jest zastraszająca. Ostatnio oglądałem sobie pewien polski kanał. Bzdura tu, bzdura tam a finalnie w nagrodę praca w jednym z programów TVN. "Dziennikarze" kurła.

@Jawor Nie ma w tym nic dziwnego. Zapewne istnieją wytyczne, żeby rannych dobijać na polu walki. To nie Hollywood, żeby grupa śmiałków ewakuowała jednego rannego pod ostrzałem wroga.

@Jawor Nie ma w tym nic dziwnego. Zapewne istnieją wytyczne, żeby rannych dobijać na polu walki. To nie Hollywood, żeby grupa śmiałków ewakuowała jednego rannego pod ostrzałem wroga.

Ja nic nie kwestionuję, ja tylko wrzuciłem ten materiał i tyle. To tylko pokazuję realia wojny i żeby się trzymać od tego jak najdalej.

Odnośnie filmu, nie wiem czy może ja to źle interpretuję, ale wydaje mi się że ta osoba która dostała dronem, gestykuluje coś do tego gościa pokazując na swoją głowę, może chcę żeby go dobić. Na koniec odwracał głowę do ziemi.

Ja nic nie kwestionuję, ja tylko wrzuciłem ten materiał i tyle. To tylko pokazuję realia wojny i żeby się trzymać od tego jak najdalej.

Odnośnie filmu, nie wiem czy może ja to źle interpretuję, ale wydaje mi się że ta osoba która dostała dronem, gestykuluje coś do tego gościa pokazując na swoją głowę, może chcę żeby go dobić. Na koniec odwracał głowę do ziemi.

tak, wyraznie poprosił ziomka zeby go dobił, szybka bezbolesna śmierć. po chuj się męczyć

No Kurwa, po trzydziestu latach życia w Rosji i znoszenia tego cyrku dostajesz pobór do wojska, znosisz kolejne cyrki i trudy, dostajesz odłamkiem i teraz albo szpital i powrót ZNOWU do cyrku, albo kulka i wreszcie spokój w piekle... Piekło to chyba naprawdę miła odmiana po Putinie i jego tresurze :lesnarhappy:

No Kurwa, po trzydziestu latach życia w Rosji i znoszenia tego cyrku dostajesz pobór do wojska, znosisz kolejne cyrki i trudy, dostajesz odłamkiem i teraz albo szpital i powrót ZNOWU do cyrku, albo kulka i wreszcie spokój w piekle... Piekło to chyba naprawdę miła odmiana po Putinie i jego tresurze :lesnarhappy:
Prawdopodobnie oberwał na tyle mocno, że wiedział, że raczej the end.

Nie no oczywiście, jeśli nastąpiło przerwanie tętnicy udowej to jest powolna śmierć w męczarniach. Żaden lekarz tu nie pomoże. Kontekst tego tweeta był anty-ruski, ale tak się zapewne dzieje we wszystkich poważnych armiach, tylko, nie pokazują tego na socjalach. Takie przypomnienie, że wojna to wciąż śmierć, zmieniają się tylko metody jej zadawania (jak klikanie joystickiem tysiące kilometrów dalej).

Proponuję przestać czytać opisy tych tweetów. Często to gówno prawda.
Same materiały filmowe są wystarczająco ciekawe... chociaż mi i tak się już nawet nie chce ich oglądać.

Back