Kącik hip-hopowy. #rapsy

u mnie top 5 wydaje mi się że wygląda tak:
1. Dwa Sławy - Ludzie Sztosy
2. VNM - Klaud N9JN
3. Donguralesko - Magnum Ignotum (preludium)
4. Sobota x Matheo - Czekając na Sobotę
5. Rasmentalism - Wyszli coś zjeść
jeżeli chodzi o polske, pewnie coś pominąłem
ta płyta Rasmentalism ostatnia na początku mi się nie podobała, ale ostatnio się osłuchałem i jest to solidny kawał materiału, ale gorszy na pewno niż życiówka ZMNH

Kę mnie zawiódł w tym roku, chociaż Wyjebane jest wyjebane.

z tym top 3 kawałków które wkleiłem wyżej można się kłócić ostro, ale trzeba przyznać że Popek wpierdolił scene na luzie jak Drake z Hotline Bling :lol:
Tedemu wiele można zarzucić i tej płyty nie lubie ale Wyje wyje bane to jest bangr dekady
a Wac bardzo pozytywnie zaskoczył i jaram się tym bitem niesamowicie

ostatnio bardzo dużo słucham J. Cole'a 2014 FHD na początku mi nie siadało ale teraz uważam tą płyte za jedną z lepszych w ostatnich latach na świecie, nie ma w niej nic wybitnego (ani bity, ani nawijka, ani teksty) ale jednak wszystko się genialnie komponuje i płynie, można słuchać bez skipowania
no i genialnych teledysków też nie można pomijać

props dla Jermaine'a za to że jest normalnym typem i nie gwiazdorzy, mega akcja z tymi odsłuchami dla fanów którą można m.in. zobaczyć w 1 części tego dokumentu co wklejałem
no i też za to że Cole sam sobie robił zarys wszystkich bitów, niektóre sam w całości w niektórych potem ktoś dokładał szlif ale jest to niewątpliwie artysta kompletny
te jego poprzednie płyty nie były tak dobre, Born Sinnerem dużo osób się jarało dla mnie tam są słuchalne nadal z 4--5 numerów reszta średnia, z poprzednich albumów/mixtapów tak samo
tutaj rozpierdol totalny
komercyjny sukces tej płyty też pokazuje jak ona chwyciła (350k kopii w 1 tygodniu, potem przebiło milion i dalej leci) a nie ma tutaj ani 1 gościa i nie ma bangerów typowo nastawionych na szum w tv i radiach

Last edited:
jeszcze co do top 1 płyt czyli Sławów - ta płyta mi się znudziła po paru miesiącach bo była oparta jednak na grach słownych i ciekawostkach w tekstach jak się już to wszystko przekminiło i jeszcze doda do tego że bity robione przez Dulewiczów nie są jakimś mega rozpierdolem (choć nie są najgorsze) to to wszystko troche obniża ocene, ale tak czy inaczej nie można im odmówić że zamietli szczególnie patentami i techniką i ja to szanuje bo to co oni zrobili jest mega świeże na polskiej scenie (są jedyni w swoim rodzaju w zalewie miliarda takich samych raperów) i czekam na nową płyte, najlepiej z różnymi producentami (kurwa chętnie bym usłyszał ich nawijających pod jakiś bangr od Matheo zamiast tego marniaka Soboty)
ale się dziś rozpisałem :lol:

Wczoraj się wkręcałem w klimat sylwestrowy przy tym:

Baaawić, chcę się baaawić do rana :dance:

Nie sądziłem, że spropsuje polski, uliczny rap, bo wiadomo jak u nas z nim jest, ale muszę przyznać, że to jest całkiem niezłe (głównie o refren mi chodzi):

Dla mnie płytka roku to KęKę.

Nie sądziłem, że spropsuje polski, uliczny rap, bo wiadomo jak u nas z nim jest, ale muszę przyznać, że to jest całkiem niezłe (głównie o refren mi chodzi):

Właśnie chciałem to wklejać. Ja Polską Wersję propsuję, fajny kawałek, spoko refren i najbardziej Hinol w drugiej zwrotce rozjebał. Lubię jego styl. I ogólnie, z ulicznych to jedni z lepszych są. Czekam na płytę.

Dla mnie płytka roku to KęKę.

Właśnie chciałem to wklejać. Ja Polską Wersję propsuję, fajny kawałek, spoko refren i najbardziej Hinol w drugiej zwrotce rozjebał. Lubię jego styl. I ogólnie, z ulicznych to jedni z lepszych są. Czekam na płytę.
Tez propsuje Hinola, fajne ma przyspiewki ;)

swiezutki buhh do sciagniecia
http://www.hip-hop.pl/news/projector.php?id=1451642694
maxresdefault.jpg

ja pierdole jaki przegryw z tego typa :D rzucilem szkole w chuj, w rapie ci pizdo nie wyjdzie i wypierdolisz pod most albo bedziesz siedziec na garnuszku u mamusi, beka z laka
nie wiem, nie znam typa, sprawdzilem jeden kawalek i nic chyba nie trace
Sentino czasami robi dobre kawalki, ale tez smieszne akcje odwala

nie wiem, nie znam typa, sprawdzilem jeden kawalek i nic chyba nie trace
Sentino czasami robi dobre kawalki, ale tez smieszne akcje odwala
sentino odwala niemieckie akcje, inna pojebana kultura, ale raperem jest dobrym, jeden chuj o czym nawija, ale skille ma.

Back