Kącik hip-hopowy. #rapsy

Mi też nie bardzo się podoba kawałek Rasmentalismów, singiel z Quebem był lepszy. Apropos #ezoteryka i #erotyka już jedzie do mnie. HUAHUAHAH !

Ogólnie spoko, ale zarówno na Ezoteryce jak i tutaj brakuje mi kawałków z pazurem, takich jak "Prowo" czy kilka innych z płyty roku.

Pozdro parówy :D #to_nie_jest_hiphop
11069644_1040686615961011_8671011315006748333_n.jpg

Erotyka :pray:
jedyny minus to te przerywniki wkurwiające ucho
Danny na refrenie :applause:
@Wujek a Eklektya i Płyta Roku jest? czy od Euforii :crazy:

Quebo co za wersy...co za rozkminy...
Najlepsze teksty na scenie bez dwóch zdań.
Quebonafide i Dwa Sławy= zjedzony 2015

Znacie AJKS? Facet nagral kilkanascie albumów, jest z Zabrza. Wszystkei wydaje za darmo, na swojej stronie, z tekstami. koncerty jak gra tez za darmo. Sila niesamowita,o ile lubi sie taki brutalny psychorap. Tworzy zwykle sam, sila wieksza niz w black metalu. Facet ma teksty momentami brudnej poezji, nie jest ani lewakiem ani prawicowcem, w kawalku o marszu niepodleglsoci jedzie po biedronach, narodowcach, policji i mediach. Lecz mimo ze kazdego jedzie(inteligentnie acz brutalnie) nie jest tez anarchista. Sztuka negacji tez jest sztuka. Niesamowia osobowcia. Da sie zaglebic.

o, moje odkrycie dzis, tego kawalka nie znalem. niesamowity tekst. Swoja droga, muzyka podobna do niczego. Kompletnie oryginalne jak dla mnie. No i zajebisty gosciu to tworzy. Tylko nikt nie umie go rozgryzc - nie dla kasy - na koncertach nawet za piwo chce placic, nie dla ideii, nie przedstawia zadnych konkretnych postaw, tylko neguje. Wiec po co? Dla siebie? To mnie intryguje.
A Jezusowi kazali spać. Ziomek mi to kiedyś sprzedał, mocna rzecz.

Mocna, zasluchalem sie kiedys cale dnie i czytajac teksty, w tej ohydzie słownej. Porównać to mogę tylko z tekstami dwóch black metalowych kapel ze Slaska, Massemord i Furia.

Back