Jakie jest Wasze zdanie na temat kobiet w sportach walki???

Nikt mi nie powie, że nie lubi oglądać naszych siatkarek...

Zgadzam się na kobiety w sporcie, natomiast nie akceptuję kobiet w wojsku, policji itp...

kobiety to powinny walczyć ale co najwyżej ze swoją prostownicą by mieć włosy ułożone, czy jak to się nazywa

Ja tam rzadko oglądam walki kobiet (jakoś mnie nie wciągają), w całości obejrzałem tylko Cyborg vs. Carano i tą ostatnią walkę Cyborgowej. Rousey vs Tate oczywiście obejrzę. Rozumiem, że bijące się laski mogą komuś się wydawać niefajne, spoko- do oglądania nikt was nie zmusza.

Ale gadanie o tym, że sport jako taki nie jest dla kobiet, to już jakiś absurd... podejrzewam, że większość gorących ciał (choćby z tematu o kobietach), na które ci faceci się napalają, bez sportu nie miałaby prawa bytu ;)

Zaś co do "feminizmu kończącego się gdy trzeba wnieść szafę na 7 piętro" to zazwyczaj jest to prawda, ale nie brakuje też facetów, którym też brakuje do tego krzepy i wolą opłacić siłę fizyczną niż harować samemu, nie mówię tego o jakichś skrajnych lalusiach i pedziach, tylko zwykłych, z natury wątłych typach, mam kumpla, który ma w ramieniu tyle, ile ja trochę za nadgarstkiem. To samo się tyczy pracy w wojsku, policji czy nawet kopalni. Natura już taka jest i kocha różnorodność , choćbyście wprowadzili "patriotyczną" edukację Romka Giertycha, zawsze będą się co jakiś czas trafiać faceci wolący lalki od żołnierzyków i dziewczyny wolące rękawice bokserskie od prostownic do włosów ;)

Ja staram się ludzi oceniać indywidualnie, niektórzy jednak, jak widzę, mają swoje ustalone wizje ludzkiego społeczeństwa i każde odstępstwo to skandal. Szczerze mówiąc, takie zabranianie kobietom sportu "bo to do nich nie pasuje" to jest już bardzo bliskie prawom muzułmańskim, gdzie to kobietom nic nie wolno bo faceci mają swoje wyobrażenie, że one są tylko od rodzenia dzieci i służenia :-)

Co do sportów walk - chodziło mi głłwnie o boks/kickboksing/ mma

bjj/grappling - w ogóle mi jakoś nie przeszkadza:

witkowska_rxhxpwe.jpg

(fot. z MP no GI - Świnoujscie)

Nadal nie rozumiem, co niektórzy mają do tego, że dwie obce laski sobie rozkwaszają twarze, skoro same tego chcą? To faceci mogą sobie masakrować mordy, a kobiety już nie? ;>

Ja tam lubie się pokulać na treningu bjj z dziewczynami :-) chociaż w klubie mamy tylko jedną. Co do sportów uderzanych raczej jestem na nie. Nie lubie oglądać jak sobie psują buźki.

Jak to mówi JKM - Panie powinny pieknie wygladac, a chłop powinien zapierdalać ot cała filozofia .

A tak na poważnie, niektóre dyscypliny są typowo dla mężczyzn, moim nieskromnym zdaniem MMA to wlasnie jedna z tych dyscyplin. Oczywiscie jestem za bjj, karate etc, ale MMA to chyba za ciężki chlebuś dla naszych cudownych Pań, a po drugie w Polsce za szybko by sie to nie sprzedało.

Tykersky

Nie sprzedało? Myślę, ze pojedynek Dody z Rutowicz, pobiłby rekordy oglądalnosci :D

Oj ale wiesz o co chodzi. Np taka Magladena Jarecka zadnej oglądalności nie zrobi :P . Aleś dał przykład jedna i druga strzela fochy na Polaków bo sie nie znaja na muzyce i są burakami czyt. jedna mieszka w Angli a druga jezdzi do USA :D

@Antek no tu Ci przyznaje calkowita racje,ja tez wole gimnastyke artystyczna w wersji zenskiej,no mysle,ze jest pare przykladow,w ktorych kobiety poprostu prezentuja sie lepiej np plywanie synchroniczne ale jest to znaczna mniejszosc.Ja nie jestem za zakazem uprawiana sportow przez kobiety!!! Napisalem tylko,ze mnie osobiscie nie bawi ogladanie zenskiej koszykowki,pilki noznej itp,itd a sporty walki w wykonaniu plci pieknej poprostu mnie odrzucaja.

@tsatsiki sluchaj to,ze czegos tam nie lubie lub czegos nie pochwalam wg Ciebie od razu czyni ze mnie hejtera.No jasne Ty pewnioe wszystko lubisz,wszystko Ci pasuje.To jest forum tu sie poprostu wyglasza swoje poglady,kazdy ma prawo do jakis tam,nieprawdaz?Osobiscie rozpierdalaja mnie goscie,ktorzy zarzucaja innym hejtowanie bo czegos tam nie toleruja.Czlowieku jak Tobie wszystko na tym swiecie pasuje to gratuluje Ci postawy:-) Jesli dalej brnac w Twoj pokretny sposob rozumowanie to kazdy jest w jakims temacie hejterem!!!

Co do dyscyplin sportowych, które ja oglądam z udziałem kobitek prawie z takim samym zainteresowaniem jak facetów to:

tenis ziemny, pływanie, lekkoatletyka, narciarstwo, gimnastyka, łyżwiarstwo.

Pozostałe dyscypliny (no może jeszcze z wyjatkiem siatkówki)- praktycznie zero zainteresowania jeśli występują kobitki.

@Seven z siatkowka,zgoda.Lepiej sie oglada babeczki,dluzsze wymiany bo jednak facet jak zapierdoli scine to czasem pilki nie widac:-) nie mowic juz o jakiejkolwiek obronie,z tego samego powodu moze jeszcze tenis.

Plastrowy trudno cię nie nazwać hejterem skoro zakładasz temat i już w drugim zdaniu piszesz że "kobiety i sport to nieporozumienie"

@tsatziki ja poprostu wyrazilem moja opinie,jesli wg Ciebie czyni mnie to hejterem to spoko,nie znasz poprostu "definicji" hejtera,wybaczam:) .Taka jest Twoja opinia---jestem hejterem bo nie bawi mnie sport kobiet,troche to pokretna logika ale niech bedzie.Jakbym napisal,ze nie lubie paczkow albo ze jedzenie miesa to dla mnie nieporozumienie to co wtedy tez bym byl hejterem.Kogo wg Ciebie ja tak nienawidze??? Kobiety??? bo nie bawi mnie sport w ich wykonaniu??? NIGGA PLEASE :-)

@Cactus tenis ziemny ogladam sporadycznie,wiec w temacie za bardzo nie jestem.

Serwis to już nie jest przewaga, częste bezsensowne przełamania, duża ilość niewymuszonych i DF, do tego "liderki" jak chociażby Wozniacki. No i po prostu momentami żenujący styl gry, podbij na jakieś ogarnięte forum, wszędzie Ci tak napiszą.

Tenis kobiet stacza się od kilku lat, zresztą z męskim też nie najlepiej.

Madzer - absolutnie się nie zgadzam. Kobiety w wojsku to rzeczywiście średni pomysł - nie widzę co prawda przeciwwskazań, ale powinny mieć takie same wymogi jak mężczyźni. No i oczywiście, oddziały wielopłciowe nie wchodzą w grę, tak samo jak homoseksualiści w armii.

Generalnie, to jednowstki specjalne złożone z kobiet - łaj not, czy wróg będzie się spodziewał ataku takie oddziału?

Jeśli zaś chodzi o Policję, to kobiety nie tylko są tam użyteczne, one są niezbędne. Wiadomo, że możliwości fizyczne mają mniejsze, ale jeżeli dziewczyna jest sprawniejsza niż 90% facetów, to w czym problem? A od strony psychicznej mogą się w wielu przypadkach o wiele bardziej nadawać. Nawiasem mówiąc, miałem w rodzinie policjantkę i miała niewiarygodnie mocną psychikę, mocniejszą niż każdy koleś jakiego znam.

Odnośnie walk kobiet, to nie widzę problemu - jeżeli komuś się nie podoba, to nikt mu nie każe oglądać. Babki tak samo chcą konfrontować swoje umiejętności z innymi. Tak samo, dla dziewczyn, które coś trenują, mma to w zasadzie jedyna opcja na zawodowe uprawianie sportu (poza boksem). Ja tam wolę walki facetów ze względu na poziom sportowy, ale wolę dobrą walkę lasek niż słabą facetów.

Posty o tym, że baby powinny siedzieć w kuchni i ładnie wyglądać to nawet głupio komenotwać, ale ktoś, kto ma takie poglądy chyba powinien się zastanowić nad wyprowadzką do Afryki albo Ameryki Południowej, może wśród społeczeństw prymitywnych by mu było łatwiej żyć. Tam nadal kolesie latają z dzidą, a ich kobiety zmieniają pieluchy dzieciom.

Plastrowy to jak ty definiujesz słowo "hejter" nie bardzo mnie interesuje, podobnie jak to czy lubisz pączki i co sądzisz o wegetarianizmie, w moim ostatnim komentzru zacytowałem twoją wypowiedź która mi jasno przedstawia że albo jesteś hejterem albo masz jakieś kompleksy względem kobiet! gdybyś napisał wcześniej że:

nie bawi mnie sport kobiet

to luz, nie byłoby tematu i 4 marca poszedłbyś spać kilkanaście minut wcześniej, zaraz po walce Thomsona z Noonsem (zakładając że będziesz oglądać gale SF LIVE!)

jeżeli ci to poprawi humor to uważam walkę Walusia z Bazelakiem na KSW 18 za nieporozumienie! tak , w tej kwestii jestem hejterem i się tego nie wstydzę! :)

i nie rozumiem dlaczego nazwałeś mnie "czarnuchem"? tak się odnosisz do ludzi którzy ci w jakiś sposób podpadli czy po prostu naoglądałeś się zbyt dużo gangsta-rapowych teledysków zza oceanu?

i przestan sie spinac bo ci dupsko peknie,jak nie zauwazasz zartobliwego tonu w stwierdzeniu Nigga Please to mi przykro(ty nawet nie kumasz sensu tego stwierdzenia) sluchaj,moze poprostu jestesmy na innych poziomach intelektualnych<peace> oczywiscie ty jestes na o wiele wiele wyzszym Nigga Please= C'MON SON tera kumasz???

zobacz kto zaczal,ja moge byc spokojny do czasu,ja tu do niego kulturalnie,spokojnie a ten od razu spinki jakies!

Back