Igrzyska Olimpijskie 2024

:applause:

20240809_204304.jpg

20240809_204252.jpg

Last edited:

Natalia Kaczmarek BRĄZOWĄ MEDALISTKĄ w biegu na 400 m

Natalia Kaczmarek po zdobyciu brązowego medalu w biegu na 400 metrów

Break dance w Los Angeles już nie będzie. Zainteresowanie tym "sportem" błyskawicznie spadło, jeszcze przed Tokio było wielkie halo, że IO muszą się rozwijać na nowe dyscypliny i inne takie pierdololo. Może to i prawda, ale break dance okazał się totalną porażką. Sporty z notami za styl (czyli wybitnie subiektywne) są najgorsze dla popularyzacji, bo nikt tej punktacji nie rozumie i nie będzie marnował czasu, aby się tego choćby trochę nauczyć.
Przede wszystkim to nie jest sport to taniec, więc tym bardziej dziwne, że się w ogóle pojawił na igrzyskach.

A co do wywiadu Pani kolarki to zero zdziwienia, podejrzewam, że sporo związków sportowych w tym kraju działa na takich zasadach. Byle by kasa dla działaczy się zgadzała, a reszta jakoś tam będzie. To wszystko jest do totalnego zaorania, mam nadzieję, że po tych igrzyskach rozpocznie się jakaś dyskusja o stanie naszego sportu ogółem, bo na następnych będzie lipa.

W trójskoku mężczyzn trzech Kubańczyków na czele, ale żaden nie reprezentuje Kuby :cool:
A w Polsce skaczą... tak

A trójskoczki to nawet nie pojechali na IO... A RŚ takiego J.Schmidta jest nieosiągalny teraz dla żadnego Polaka, co nie skaczą nawet 16 m, a co dopiero 17 m
:siara: :facepalm:

Biała Włoszka z srebrem na 10.000 m!, za Kenijką (RŚ) a przed Hassan (NED) z Etiopii, a 3 Etiopki z tył...

Przede wszystkim to nie jest sport to taniec, więc tym bardziej dziwne, że się w ogóle pojawił na igrzyskach.

A co do wywiadu Pani kolarki to zero zdziwienia, podejrzewam, że sporo związków sportowych w tym kraju działa na takich zasadach. Byle by kasa dla działaczy się zgadzała, a reszta jakoś tam będzie. To wszystko jest do totalnego zaorania, mam nadzieję, że po tych igrzyskach rozpocznie się jakaś dyskusja o stanie naszego sportu ogółem, bo na następnych będzie lipa.

Ja tu widzę sport...
:juanlaugh::jarolaugh::waldeklaugh:

Najśmieszniejsze jest, że w tym break dance do finału dostała się 17-letnia etniczna Polka w barwach Litwy.

Poza tym może musimy kupić jakiegoś trójskoczka z Kuby.

W finale na 10.000 biała Włoszka ze srebrnym medalem. Jeszcze się bronimy przed Afryką.

Tymczasem Francuzka zemdlała i trzeba było ją znieść zza szmaty jak na Grand National.

Back