Igrzyska Olimpijskie 2024

Jak ktoś chce zostać fanem szermierki to może oglądać Lee Kiefer. Obrona złotego medalu z Tokio w ekspresowym finale :lol:

D5epC-7WsAAKAMx.jpg

A Amerykanka najtrudniejszy pojedynek z Polką (15-13) bo później (15-4, 15-10, 15-6) szkoda że miała takie losowanie nasza zawodniczka...
Kiedyś maski w szermierce były fajniejsze, te drugie przeźroczyste, gdzie było widać twarze... bo teraz to flagi zasłaniają

@Cassius42 Kiefer prowadziła w walce z Jelińską 8-1 i raczej odpuściła mentalnie co dało naszej powrót do 9-9 i wyrównaną końcówkę. Akurat we florecie można odrabiać takie straty łatwiej niż w szpadzie gdzie są zaliczane trafienia jednoczesne.

@Cassius42 Kiefer prowadziła w walce z Jelińską 8-1 i raczej odpuściła mentalnie co dało naszej powrót do 9-9 i wyrównaną końcówkę. Akurat we florecie można odrabiać takie straty łatwiej niż w szpadzie gdzie są zaliczane trafienia jednoczesne.
Wiem widziałem, ale Polka na pewno też zaczeła lepiej walczyć... bo nie miała już nic do stracenia.

Paryż 2024: czternastoletnia Coco Yoshizawa została mistrzynią olimpijską

Japonka Coco Yoshizawa została mistrzynią olimpijską w wieku zaledwie 14 lat. Już poprzednie igrzyska mogły oswoić nas z faktem, że czołówkę konkurencji street w skateboardingu stanowią nastolatki. Średnia wieku medalistek z Tokio była jeszcze niższa niż tych z Paryża.

Widzowie, którzy w Tokio obserwowali debiut skateboardingu w programie igrzysk, mogli być zaskoczeni. Po złoty medal sięgnęła wówczas Momiji Nishiya, mająca zaledwie 13 lat. Srebro wywalczyła jej rówieśniczka Rayssa Leal.

W niedzielne popołudnie Brazylijka ponownie pojawiła się na olimpijskim podium. W Paryżu wywalczyła brąz i tym razem była... najstarszą z czołowej "trójki".

Lepszy wynik od Leal "wykręciły" dwie Japonki. Po złoty medal igrzysk w Paryżu w streecie sięgnęła 14-letnia Yoshizawa, a po srebro 15-letnia Liz Akama.

Paryż 2024. Skateboarding, street kobiet:
1. Coco Yoshizawa (Japonia) 14 lat
2. Liz Akama (Japonia) 15 lat
3. Rayssa Leal (Brazylia) 16 lat

W Paryżu Brazolka zdobyła brąz... cytując klasyka jako stara d... :lol:

Kurcze dopiero się obudziłem z olimpiada i nadganiam. Otwarcie do kosza było ( i tak nic nie przebije Londynu 2012) jest opcja oglądania za free jak kiedyś było ? Czy wszystko płatne ? Pamiętam że Londyn miał swoją stronę ,klikało się na dany sport i można było oglądać wszystko od eliminacji po finał.
Mnie ciekawi obecnie MTB, szans nie mamy ale tor ciekawy się zrobił a zawsze lubiłem oglądac. I pływanie ale to z racji na sentyment bo to najnudniejszy sport świata.

Kurcze dopiero się obudziłem z olimpiada i nadganiam. Otwarcie do kosza było ( i tak nic nie przebije Londynu 2012) jest opcja oglądania za free jak kiedyś było ? Czy wszystko płatne ? Pamiętam że Londyn miał swoją stronę ,klikało się na dany sport i można było oglądać wszystko od eliminacji po finał.
Mnie ciekawi obecnie MTB, szans nie mamy ale tor ciekawy się zrobił a zawsze lubiłem oglądac. I pływanie ale to z racji na sentyment bo to najnudniejszy sport świata.
MTB kobiet już za nami (wczoraj) Polka Gorycka (34 lat) olimpijka z '12, 27. (zdublowana) i zdjęta z trasy :confused: dzisiaj 14.10 wyścig mężczyzn z Polakiem (co najwyżej był w tym sezonie 27. w PŚ):confused:

Za free to tylko na TVP i TVP Sport czy w Eurosport (jak ktoś ma np. w kablówce) albo...
strumyk :hi:ma 9 m.in. kanałów Eurosportu dedykowanych specjalnie na IO
Jak pływała Otylia to nudny nie był, a konkurencję 50 czy 100 m z Polakami nie są takie złe... :wink:

Drugi najszybszy ippon w judo kobiet 57 kg to Francuzka nad Japonką (9 sekund). Szybciej poszło tylko Bilodid z 15-letnią dziewczynką z Kiribati (6 sekund).

Drugi najszybszy ippon w judo kobiet 57 kg to Francuzka nad Japonką (9 sekund). Szybciej poszło tylko Bilodid z 15-letnią dziewczynką z Kiribati (6 sekund).
A w takim Kiribati to nie mieli kogo wysłać np. na 100 m, a nie dziecko do judo...
A Japonka przegrywająca w 9 sekund w judo!!!
:benny:

A w takim Kiribati to nie mieli kogo wysłać np. na 100 m, a nie dziecko do judo...
A Japonka przegrywająca w 9 sekund w judo!!!
Australia i Oceania to pustynia w judo. Mnie tylko dziwi, że Australia nie próbuje podkupić jakichś Koreańczyków czy Greków do tego sportu, bo kwota kontynentalna jest łatwa do obsadzenia. Tutaj była jeszcze zawodniczka z Guam. To nawet Tajlandia załatwiła sobie Japończyka :lol:

Back