Igrzyska Olimpijskie 2016 Rio de Janeiro - dyskusje, wyniki, terminarz itd.

29:17:45 :o o::o o::o o::o o::o o::o o::o o::o o::o o::o o::o o::o o::o o::o o::o o::o o::o o::o o:

Cieczy mnie bardzo brąz Dibaby. Ładniutka :heart:
Zawsze jej kibicowałem. Jakby nie patrzeć to już weteranka długich dystansów. Pierwsze mistrzostwo świata zdobyła w 2003r !

Czekaj na badania :mamed:
Ale kosmiczne to było tak czy siak, nawet jeśli na koksie :D
A te dwa nieogary na ostatniej prostej zastanawiają się, czy pobije rekord olimpijski... :facepalm:
Ta Kenijka co była druga przybiegła na mniej więcej stary WR, a Dibaba i Nowocośtam poniżej OR :penn:
@Wewiur Małachowski i jeszcze jeden (nie pamiętam który) wypełnili minimum w grupie A.

Kiedyś byłem mistrzem badmintona. Na harcerskich obozie rozpierdalałem dzieciaki. Bardzo przyjemnie się oglądało mecz Polaków.

Małaszyńskiego? Nie, tylko zbieżność nazwisk :mamed:
Ja bym się kłócił... Podobni nawet :)
malachjpg_aparsep.jpg

Urbanek zero dynamiki... Jak przypomnę sobie, jaki na DL był szybki... Te rzuty już z koła wyglądały na dupiane strasznie. Hadadi też poleciał, a Jamajczyk zimowy rozpierdalator tylko 51m...

Sporo dzisiaj jeszcze występów z udziałem Polaków

BADMINTON
22.25 mecze grupowe gry podwójnej mężczyzn –
Adam Cwalina/Przemysław Wacha – Mathias Boe/Carsten Mogensen (Dania)

KOLARSTWO TOROWE
21.14 sprint mężczyzn, eliminacje – Rafał Sarnecki, Damian Zieliński
22.30 sprint mężczyzn, 1/16 – ew. Sarnecki, Zieliński
23.08 sprint mężczyzn, repasaże – ew. Sarnecki, Zieliński

LEKKA
19.30 20 km chód mężczyzn – Artur Brzozowski, Jakub Jelonek, Łukasz Nowak
1.30 1500 m kobiet, eliminacje – Angelika Cichocka, 1.41 – Sofia Ennaoui, 1.52 – Danuta Urbanik
1.40 młot kobiet, eliminacje – Anita Włodarczyk, Joanna Fiodorow, Malwina Kopron
2.53 400 m, eliminacje: Rafał Omelko
3.40 100 m kobiet, eliminacje – Ewa Swoboda, Marika Popowicz-Drapała

PŁYWANIE

18.03 50 m st. dowolnym kobiet, eliminacje – Anna Dowgiert, Aleksandra Urbańczyk- Olejarczyk
18.42 1500 m st. dowolnym mężczyzn, eliminacje – Mateusz Sawrymowicz, Wojciech Wojdak
20.16 4x100 m st. zmiennym mężczyzn, eliminacje – Radosław Kawęcki, Paweł Korzeniowski, Kacper Majchrzak, Tomasz Polewka, Marcin Stolarski, Jan Świtkowski

STRZELECTWO

17.15 pistolet szybkostrzelny 25 m mężczyzn, 1. sesja eliminacyjna – Piotr Daniluk
20.25 skeet kobiet, finał – ew. Jarmolińska

TENIS STOŁOWY

20.00 drużynowo kobiet, 1/8 finału – Japonia – Polska (Natalia Partyka, Katarzyna Grzybowska-Franc, Li Qian)

ŻEGLARSTWO

18.00 RS:X kobiet, 10. wyścig – Małgorzata Białecka
18.00 49er mężczyzn, 1. wyścig – Paweł Kołodziński i Łukasz Przybytek
18.10 Laser mężczyzn, 7. wyścig – Kacper Ziemiński
18.10 RS:X męzczyzn, 10. wyścig – Piotr Myszka
18.10 470er kobiet, 5. wyścig – Irmina Mrózek Gliszczynska i Agnieszka Skrzypulec
19.00 RS:X kobiet, 11. wyścig – Białecka
19.00 49er mężczyzn, 2. wyścig – Kołodziński i Przybytek
19.10 RS:X mężczyzn, 11. wyścig – Myszka
19.35 Laser mężczyzn, 8. wyścig – Ziemiński
19.35 470er kobiet, 6. wyścig – Mrózek Gliszczynska i Skrzypulec
20.00 RS:X kobiet, 12. wyścig – Białecka
20.00 49er mężczyzn, 3. wyścig – Kołodziński i Przybytek
20.10 RS:X mężczyzn, 12. wyścig – Myszka

Hihi, mistrz z Londynu bez kwalifikacji :lol:
Ale jakby nie patrzeć to nie jest to aż taka niespodzianka. Harting jest po kontuzji i jego obecna forma to przez pół z tej najlepszej

Niby Harting odpadł a w finale Małachowski i tak będzie walczył z Hartingiem. :joe: Piotrek jak to wytrzyma psychicznie to spokojnie będzie złoto.

ME były ostrzeżeniem... trudno. Grunt, że Małachowski w formie jako chyba jedyny w stawce :D

EDIT: wkurwia mnie, że Stój nie poleciał. Na luzie by awans zrobił, a Milanov by jeszcze wypadł poza dwunastkę :)

Last edited:
Urbanek brązowy medalista z Pekinu w MŚ, brązowy z Zurychu w ME , a ten sezon to jakiś koszmar dla niego.. Mógł spokojnie powalczyć o brązowy medal z formą z Pekinu, a tak parafrazując Michała Kucharczyka jest fatalny.

Back