Igrzyska Olimpijskie 2016 Rio de Janeiro - dyskusje, wyniki, terminarz itd.

Może mi ktoś napisać - kto, w jakiej dyscyplinie i jaki medal do tej pory zdobył dla Polski na tych igrzyskach?

Może mi ktoś napisać - kto, w jakiej dyscyplinie i jaki medal do tej pory zdobył dla Polski na tych igrzyskach?
Na ig24.pl, główna strona, kolumna po prawej masz na bieżąco :)
Złoto (1):
Magdalena Fularczyk-Kozłowska/Natalia Madaj
- wioślarstwo (dwójka podwójna)

Brąz (2):
Rafał Majka
- kolarstwo szosowe (wyścig ze startu wspólnego)
Maria Springwald, Joanna Leszczyńska, Agnieszka Kobus, Monika Ciaciuch - wioślarstwo (czwórka podwójna)

Nie wiem czy Małachowski będzie miał zagrożenie w konkursie... Harting jest kozakiem na swoim terenie i myślę, że nie nawiąże walki. Bardziej obawiam się Milanova (tak wiem, słabe kwali), któremu może wyjść jakiś rzut życia (a stać go na dobre wyniki), choć Piotrek bez złota będzie rozczarowaniem.

Mamy tych medali tak dużo, że ciężko nie spamiętać. Jakby byliśmy w USA, Chinach gdzie mają po 40 medali to zrozumiałbym pytanie, a tak to trochę dziwne.

Mamy tych medali tak dużo, że ciężko nie spamiętać. Jakby byliśmy w USA, Chinach gdzie mają po 40 medali to zrozumiałbym pytanie, a tak to trochę dziwne.
Nie mam czasu i możliwości śledzić IO. Rzeczywiście wiele tu do rozumienia.

Nie mam czasu i możliwości śledzić IO. Rzeczywiście wiele tu do rozumienia.
Właśnie dlatego, że to IO, a nie puchar proboszcza ciężko pojąć, że nic nie słyszałeś, nic nie widziałeś. Tak się składa, że chyba tylko w głębokiej piwnicy, bądź na survivalu w Korei Płn nie ma mowy o wynikach z IO. Nawet choćbym i nie chciał to i tak w radiu, TV, necie, od współpracowników bym wiedział co się działo na IO. Dlatego zwie się to IO.

Właśnie dlatego, że to IO, a nie puchar proboszcza ciężko pojąć, że nic nie słyszałeś, nic nie widziałeś. Tak się składa, że chyba tylko w głębokiej piwnicy, bądź na survivalu w Korei Płn nie ma mowy o wynikach z IO. Nawet choćbym i nie chciał to i tak w radiu, TV, necie, od współpracowników bym wiedział co się działo na IO. Dlatego zwie się to IO.
No właśnie dowiedziałem się z cohones. Nie mam chęci, ani czasu ci się tłumaczyć.

Jak ktoś chce dziś zjeść w spokoju kolację to radzę odpuścić oglądanie meczu tenisowego Kvitova - Puig. Portorykanka stylowo zapuszcza wąsa.

Kurwa TVP na dwóch kanałach puszcza to samo. Serio nic innego się teraz nie dzieje na IO?
Szczerze? To właśnie za bardzo nic się nie dzieje. Hokeja na trawie i piłki nożnej kobiet raczej na TVP 1 nie puszczą, a mecz tenisa był w planach na TVP Sport.

Ogólnie czekam, czekam na żeglarstwo, ale dziś znów problemy z wiatrem.

Dzisiaj sie zapowiada wieczorny sztos tenisowy. I w kobiecym, i w meskim ciekawe mecze. Tymczasem szkocka wiewiora znowu przelamana, war Johnson!

Piotr 13-ty w dziesiątym wyścigu RS:X. Dziś jeszcze 2 wyścigi jak pogoda pozwoli. Problemem jest brak wiatru.

Po pierwszym, a nawet drugim dniu najsłabszym miejscem Myszki było piąte, a liderowal Dempsey, o którym wiadomo było, że nie dowiezie... Teraz każdy mądry - Mystic jest tylko jeden ;)
Dempsey i Dorian po prostu wygrywali wyścigi dość często z tych dwóch pierwszych dni. Jak nie jeden wygrał to drugi ;)

Parfjanowicz pisze, że jak Myszka po dzisiejszym dniu będzie miał nad 4. zawodnikiem 19 punktów przewagi to pewny brąz. Wierzyć mu?

No kurwa tragedia. 19 na pierwszym punkcie pomiarowym
edit: Juz 15 ale z takimi wynikami to medalu nie bedzie

Back