Plywak
Brutaal Featherweight
A wy jakieś plany na ten sezon ?
jeździć jak najwięcej, na tyle ile możliwości pozwolą ;)
z lodówców, to wyżej niż Tuxa, cenię Kitza i Stubaia
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
jeździć jak najwięcej, na tyle ile możliwości pozwolą ;)
z lodówców, to wyżej niż Tuxa, cenię Kitza i Stubaia
Co to znaczy dobra cena?
Ktoś coś o tym może powiedzieć? Warto kupić za nieduże piniondze, skoro deska jest w bardzo dobrym stanie od pasjonata, serwisowana etc? Czy lepiej rozejrzeć się za czymś nowszym, niż model z 2007 roku?![]()
Kupiłem wreszcie upragnione gogle ( oakley z technologią prizm )
Cały sprzęt już mam złożony.
Plany na ten rok - pierwszy raz Alpy i lodowiec, o ten:
śmieszne pieniądze wychodzi w terminach grudzien-styczeń nocleg, ale już trzeba brać teraz jakoś.
np https://www.booking.com/hotel/at/fe...25;srpvid=8a93546ccfb60321;type=total;ucfs=1&A śmieszne pieniądze to mniej wiecej jakie kwoty? ja planowałem jechać Białka/Zieleniec na początku stycznia przed feriami w szkołach, ale niestety ten plan nie wypali. Myślę więc bardziej o początku marca wiec może jakąś tanią zagranice się uda, ale po głowie chodzi też właśnie grudzień ze względu na ceny.
Kupiłem jednak tą dechę o której pisałem wyżej. 2 znajomych którzy sporo jeżdżą jak ją zobaczyli stwierdzili ze super okazja bo deska i sprzet jest zupełnie nowa.
Dzięki za odpowiedź.Co to znaczy dobra cena?
Decha dobra, do wszystkiego i dosc miekka. Poradzi sobie na puchu i zbitym sniegu, nie wymagajaca, wybacza bledy.
Wiazania bardzo dobre, fajnie trzymaja nogi.
@pyrazgr Byłem rok temu, teraz też się pewnie wybiore, ale jak się ferie skończą. Ogólnie jeden z lepszych (jak nie najlepszy) ośrodek tego typu w PL. I tęż jakoś strasznie drogo nie jest jeśli chodzi o skipassy. Ale kolejki do wyciągów w okresie ferii to potrafią zabić frajdę.
https://bialkatatrzanska.pl/multimedia/kamerki
![]()
W zielencu już byłem fajne się tam jeździ lecz chce zobaczyć trasy gdzie indziej i wypadło na bialke. Za rok pojadę gdzieś w Alpy napewno.Słabo, nie ma gdzie jeździć. W PL jedne z najdłuższych tras narciarskich są w Zieleńcu. A ogólnie najlepiej Słowacja, Włochy, Austria, Niemcy,bo mają więcej gór i jeszcze dłuższe trasy, a w sumie o to chodzi - spędzić czas na trasie, a nie na wyciągach...
Kolejki w Polskich kurortach to standard trzeba się do tego przyzwyczic. Znajomi właśnie jadą do szczyrku nie wiedziałem że mają Nowa kolejkę gondolowa.@pyrazgr Byłem rok temu, teraz też się pewnie wybiore, ale jak się ferie skończą. Ogólnie jeden z lepszych (jak nie najlepszy) ośrodek tego typu w PL. I tęż jakoś strasznie drogo nie jest jeśli chodzi o skipassy. Ale kolejki do wyciągów w okresie ferii to potrafią zabić frajdę.
https://bialkatatrzanska.pl/multimedia/kamerki
![]()
Bez przesady, trzeba wiedzieć które województwa maja ferie i kiedy się kończął ;)w drugiej polowie lutego tez w PL tak zapchane? Mam tylko kilka dni, nie starczy na dalsze wojaze :(
No i wlasnie rozkminiam, gdzie jechac, w PL bylem w Szklarskiej Porebie z 20 lat temu i pamietam tłumy przy wyciagach jakby to byl koncert jakis... :(
No i wlasnie rozkminiam, gdzie jechac, w PL bylem w Szklarskiej Porebie z 20 lat temu i pamietam tłumy przy wyciagach jakby to byl koncert jakis... :(
Poki co szwagier bardziej cisnie na Czechy bardziej. Janskie czy Szpindlerowy. Wspominal tez Rokytnice nad Jizerou. W zadnym z tych osrodkow nie bylismy, jakies porownanie?
Do Rokytnic latałem na snowpark, też mają fajne trasy ale mniej niż w poprzednich dwóch (14 km, Janskie z 40 a Spindl 20 parę). I jeśli cenisz sobie komfort wjeżdżania wyciągiem to też zdecydowanie Jańskie lub Spindlerovy.W Zieleńcu śniegu dojebało, ale ja nie rozumiem czemu Polacy jeżdżą do polskich ośrodków takich jak Zieleniec, Karpacz czy Szklarska zamiast do Czech ;)

To jest oczywiste :D bardziej miałem na myśli wszystkich przyjezdnych. Np Poznań. Jak już jadą te 300km do Zieleńca to tyle samo mają do Peca a niewiele więcej do Szpindlerowego. Trasy fajniejsze, większa przestrzeń i warunki o niebo lepsze. No i ceny u nas też kosmos chociaż akurat co do cen to się nie orientuje jak to w Czechach jest teraz.Bo tam mieszkają i mają karnety za free.![]()
To jest oczywiste :D bardziej miałem na myśli wszystkich przyjezdnych. Np Poznań. Jak już jadą te 300km do Zieleńca to tyle samo mają do Peca a niewiele więcej do Szpindlerowego. Trasy fajniejsze, większa przestrzeń i warunki o niebo lepsze. No i ceny u nas też kosmos chociaż akurat co do cen to się nie orientuje jak to w Czechach jest teraz.
Moja stepchilda jest idealna i pośmigam na krawędzi i poskacze plus jakieś butteringi.@aqua @vaicavalo @respect
Coś lepszego znajdę niż ta decha wyżej w mniej więcej tej cenie? Cel: stok + zacząć swobodniej dechę kręcić/podbijać :)
Jakie do tego wiązania?
@aqua jak ta twoja decha sie spisuje? Ty bardziej pod FS+AM kupiles, co nie?