High League

W ostatnim wywiadzie Szpilka dla MMA Rocks odniósł się do udziału w gali High League. Przyznał, że organizacja stała na najwyższym poziomie, jednak nie to było problemem:

– Przede wszystkim byłem zażenowany poziomem tego wszystkiego. Nie poziomem sportowym, bo tego to w ogóle nie było. Ja mówię o poziomie wyzwisk, tego wszystkiego. Mówiłem, że irytuje mnie to, że te dwa oszołomy skaczą do siebie, bo są ochroniarze, skaczą jak wilki. A przecież mieszkaliśmy w jednym hotelu. Przechodzą obok siebie, nie będę mówił nazwiskami, jeden udaje, że rozmawia przez telefon, a drugi się zastanawia nie wiadomo co i nie widzi. Nie, nie, nie Artur. Ty tutaj nie pasujesz.

– Federacja High League od początku do końca wszystko zrealizowała, nie mam żadnych zastrzeżeń, tylko nie podobają mi się zawodnicy, ale nie wszyscy. Na przykład Lexy, Kacper Błoński wnoszą fajne wartości. Mówię o nich, bo ich znam, z nimi trenuję w WCA.

Na koniec przyznał jednak, że mimo wszystko pojedynki freakowe wzbudzają duże zainteresowanie. Szpilka zdradził, że oglądał m.in. walki Marcina Najmana:

– Ja nigdy nie byłem tym zainteresowany. Wiadomo, że jak ktoś tam się kłóci, to zobaczysz, bardziej dla śmiechu. Muszę przyznać, nie wiem, czy powinienem to mówić, ale np. zawsze jak walczył nasz obrońca Częstochowy Marcin, to zawsze włączałem. Mówiłem Kama: „Wykup, zobaczymy, co będzie się działo”. Co by nie mówić jest coś, że włączysz z ciekawości.

Szpilka zażenowany dymami, Szpilka lubiący Lexy i Błońskiego, Szpilka ciekawy walk Najmana.

Mam taką teorię że Szpilka który wypłynął cuderem z lodowatego jeziora po skoku to już inna osoba. :lol:

NOWY HIT MUZYCZNY KRÓLA NADCHODZI

popopo.jpg

Nieprawdopodobne to jest, że udało się wyprzedać bilety na najnudniejszą konferencję w historii.

Za wcześnie pochowaliscie FM do grobu.

W Polsce to się stało fanatyzmem,kultem, fenomenem socjologicznym.

A najbardziej broni się tym że nie ma dla niego alternatywy na stulecia.

Co do tej konfy to przypominam że FM to tak duży kocioł, że są też tu ludzie których jarają stypiarze ,wzywają do bojkotu zadymiarzy czy likwidacji Prime.

Tak tacy kosmici istnieją na planecie Ziemia :cool::lol:

Last edited:
@Dawid _Ozdoba-Legenda
@Bolesław

Na jednym nagraniu Najman mówi że ,,rozwali swojego przeciwnika, bo jest sobie to winien."

Czyli Burneika jak nic, bo Najman często mówi że nie może przeżyć że z nim przegrał.

Szkoda że zamiast Murana kończymy na takim giga stypiarzu.
Nie dosyć, że to stypiarz powtarzający stejki to jeszcze reklamuje sarmy zagrażające życiu i zdrowiu

Wydaje mi się, że Fame miało gorsze konferencje niż ta co teraz będzie

Fejm ostatnio broni się tylko 1,2 debatami tu może być podobnie niestety.

No chyba że zrobią panel Burneika i Tyburski, gdzie tam była mała spina, ale Burneika to zbyt duży stypiarz by iść na wojnę.

To będzie pierwsza konferencja po śmierci Murana, pierwsza przed galą i bez żadnych konfliktów.

Gazda vs Lew i Szalony vs Cichy może trochę zadymić.

Fajtersko nie zaskoczy mnie jak Gazda mega szybko skończy Lwa.

Dlatego w FM brakuje mi trochę ludzi co umieją się bić, bo te walki są słabiutkie do oglądania.

Niestety ten FM już nawet nie tylko konfowo idzie w złą stronę.

Dubiel vs Pasha, Tybur vs Denis i Labryga vs Karwat/?/ może tu będę się przynajmniej dobrze bawił.

Last edited:
Back