Gierki od FromSoftware i inne soulsborne

Odblokowujesz miejsce łaski i nie zsiadając z konia lejesz smoka aż usłyszysz ten charakterystyczny dźwięk ostatniego ciosu. Wtedy szybko do miejsca łaski. Jeśli to zrobisz odpowiednio szybko to punkty xp zostaną naliczone a smok nie zdąży zniknąć.
jebaniutki jak złamał grę

No ile można oglądać "nie żyjesz"? Pierwszy raz przeszedłem bez tych ułatwień ale co się na wkurwiałem to moje.
Elden Ring oferuje tyle możliwości że jak jesteś w nowej grze+ to łamiesz grę na pół. Buildy czy to magia, czy krwawienie.
W Dark Souls 3 te statusy tak dobrze nie działały, ostatni boss całej trylogii Dark Souls Rycerz niewolnik Gael w NG+7 potrafi mieć chyba 50k hp a Ty go bij hitami po 200/300 gdzie w najcięższej zbroji uderzy 3 razy i leżysz.

Last edited:
Elden Ring oferuje tyle możliwości że jak jesteś w nowej grze+ to łamiesz grę na pół. Buildy czy to magia, czy krwawienie.
W Dark Souls 3 te statusy tak dobrze nie działały, ostatni boss całej trylogii Dark Souls Rycerz niewolnik Gael w NG+7 potrafi mieć chyba 50k hp a Ty go bij hitami po 200/300 gdzie w najcięższej zbroji uderzy 3 razy i leżysz.
Nowe gry plus są pojebane także w elden ring. Najdalej doszedłem chyba do 7 czy 8 ng+ i mimo wysokiego lvl byłem na dwa strzały przy niektórych przeciwnikach.

Nowe gry plus są pojebane także w elden ring. Najdalej doszedłem chyba do 7 czy 8 ng+ i mimo wysokiego lvl byłem na dwa strzały przy niektórych przeciwnikach.
To tak tylko chodzi mi o to że w Eldenie możesz zrobić sobie build który umożliwi szybkie zabicie bossa co zniweluje to że popełnisz błąd i padniesz jak przy długich walkach.

To tak tylko chodzi mi o to że w Eldenie możesz zrobić sobie build który umożliwi szybkie zabicie bossa co zniweluje to że popełnisz błąd i padniesz jak przy długich walkach.
Oczywiście masz rację. Widziałem gdzieś w internecie że jest ponad 700ng+ na elden ring. Chyba tyle co leveli i ktoś to przeszedł.

23Jgq6sn9wKEHg4IWnvgAUG6PZ9brl8E.jpg

Brakuje mi tego jednego przejścia gry w Stellar Blade do platyny ale tam mi się nie chce w to grać że poczekam jakie aktualizacje wprowadzą niedługo i jaka będzie sytuacja z DLC, póki co pożyczyłem od szwagra God Of War Ragnarok skoro wbiłem platynę w tym GoW z 2018 a ten ponoć jest łatwiejszy do ukończenia na 100% to sobie powoli pykam.

Brakuje mi tego jednego przejścia gry w Stellar Blade do platyny ale tam mi się nie chce w to grać że poczekam jakie aktualizacje wprowadzą niedługo i jaka będzie sytuacja z DLC, póki co pożyczyłem od szwagra God Of War Ragnarok skoro wbiłem platynę w tym GoW z 2018 a ten ponoć jest łatwiejszy do ukończenia na 100% to sobie powoli pykam.
Stellar blade po za aferą o dupeczki nic jak dla mnie nie reprezentuje. Kolejny klon sieczki z trzeciej osoby. Nie skończyłem. Na starość robię się wybredny.

Stellar blade po za aferą o dupeczki nic jak dla mnie nie reprezentuje. Kolejny klon sieczki z trzeciej osoby. Nie skończyłem. Na starość robię się wybredny.
Jednak From Software robi to najlepiej, w Black Myth Wukong już przy końcówce do platyny miałem dość tej gry, teraz po raz kolejny to samo.
Za to w Elden Ring, Dark Souls 3 czy Sekiro już dawno zrobiłem wszystkie osiągnięcia i dalej nabijałem kolejne gry, jedyna gra która względnie daje radę to Lies of P bo zrobiłem Ng+2 chyba.

Ja wczoraj 3h ryby łowiłem. Wciągnęło mnie w chuj. Praktycznie wyczyściłem questy poboczne, zostały mi selfiaczki z rybami, a jestem przed Eidos 9. IMO gra dużo zyskała przy 2 podejściu. W drugiej części nie powinni blokowac trudnego poziomu, tylko od razu dać do wyboru.

Ten jak zwykle krótko po premierze złamał grę w pół na najwyższym stopniu trudności, typ ma talent do takich gier

Ongbal to przechuj w souls-like'i ale prawda jest taka, że on ma 2 tygodnie wcześniej dostęp. Nierealne jest, że jaka by gra nie wyszła, on dzień później ma już wymasterowanych wszystkich bossów no-hit :lol:

Pierwszy główny Boss LoP:O to prawdziwa rzeźnia. Dojebali twórcy poziom. Design też mi się w chuja podoba
jeden z niewielu dual fightów, które są dobrze zrobione

zapis mam z jakiejś NG+ po drugim bossie, właśnie odpaliłem

:siara:
by się dostać do dlc trzeba być po 9tym...? Wrócić na pkp?

Mam plik z zapisem tuż po ukończeniu gry (bez NG+). Mogę ci go wysłać albo udostępnić. Wystarczy, że sobie podmienisz zapis i możesz nakurwiać DLC :wink:

Ale dojebali finałowego bossa. Ledwo dochodzę do 2 fazy, a tam mnie po chwili zabija. Laxasie, Nameless Puppety to on na rozgrzewkę robi. Bez parowania na poziomie mistrzowskim to nawet nie ma co podchodzić :lol:

Ale dojebali finałowego bossa. Ledwo dochodzę do 2 fazy, a tam mnie po chwili zabija. Laxasie, Nameless Puppety to on na rozgrzewkę robi. Bez parowania na poziomie mistrzowskim to nawet nie ma co podchodzić :lol:
Jeszcze co do Ongbala bo sobie przypomniałem to jak pisałeś że ma wcześniejszy dostęp do gier ale ja mam inną teorię bo widziałem jak ludzie pokazują mody które rozkładają bossy klatka po klatce i dokładnie wtedy można zobaczyć w którym momencie idealnie sparować lub zrobić unik, myślę że korzysta z czegoś takiego bo nie ma raczej szans żeby tyle gier wymasterować

Jeszcze co do Ongbala bo sobie przypomniałem to jak pisałeś że ma wcześniejszy dostęp do gier ale ja mam inną teorię bo widziałem jak ludzie pokazują mody które rozkładają bossy klatka po klatce i dokładnie wtedy można zobaczyć w którym momencie idealnie sparować lub zrobić unik, myślę że korzysta z czegoś takiego bo nie ma raczej szans żeby tyle gier wymasterować

Na pewno z tego korzysta. Pewnie jeszcze mody na nieśmiertelność żeby nie ginąc na szybko tylko lepiej przyswajać ataki. Nie zmienia to faktu, że musi mieć wcześniej dostęp, bo nawet grając kilkanaście godzin dziennie nie osiągnąłby tego dzień po premierze.

Coś czuję, że poleci NERF. Pograłem chwilę drugą fazę :siuu::childcry::iamdone:

Na pewno z tego korzysta. Pewnie jeszcze mody na nieśmiertelność żeby nie ginąc na szybko tylko lepiej przyswajać ataki. Nie zmienia to faktu, że musi mieć wcześniej dostęp, bo nawet grając kilkanaście godzin dziennie nie osiągnąłby tego dzień po premierze.

Coś czuję, że poleci NERF. Pograłem chwilę drugą fazę :siuu::childcry::iamdone:
Na tych filmikach jego moveset nie wydaje się jakoś skomplikowany szczególnie jak umiesz parować a tam jest trochę mniejsze okno na parowanie niż w Sekiro no ale jeszcze w DLC nie grałem więc pewnie łatwo mówić trudniej zrobić

Na tych filmikach jego moveset nie wydaje się jakoś skomplikowany szczególnie jak umiesz parować a tam jest trochę mniejsze okno na parowanie niż w Sekiro no ale jeszcze w DLC nie grałem więc pewnie łatwo mówić trudniej zrobić

W praktyce wygląda to tak: okienka parowania są dużo mniejsze niż w przypadku innych bossów LoP czy Sekiro. Dodatkowo na jeden atak z pierwszej fazy jest do poprawy, bo jest całkowicie niesygnalizowany i nie da się go w pełni wybronić.
Co ciekawe jeden z soulowych youtuberów właśnie go przechodzi. Wpadłem zobaczyć jak mu idzie i też twierdzi, że nie ogarnia 2 fazy xD

Mały update, PS5 mam króciutko bo prędzej grałem na xboxie SX na którym mam 100% w Elden Ring, Dark Souls 3 i również Sekiro a w Lies of P brakuje jednego przejścia.
Tak czy siak jestem zadowolony z tego że jeszcze mam chęci żeby powoli robić w tych grach wszystko co się da i wyciskać z nich wszystko bo wtedy obiektywnie mogę komuś polecić czy warto zagrać w dany tytuł czy brać na poprawkę minusy tych gier.
1749504708836.png

1749504750086.png

Back