GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

Jestem świeżo po Inkwizycji i spoko mi się grało zwłaszcza, że nie zaliczyłem żadnej z wcześniejszych odsłon tej serii. Jak na początku było w miarę trudno to w miarę upływu czasu i zdobywania kolejnych umiejętności już nic nie stanowiło dla mojej ekipy większego problemu, dobra faza z ekranem taktycznym :) Podobnie jak w Skyrimie wybrałem elfa łucznika a do składu dorzuciłem typowego tanka przecinaka plus dwóch magów, jeden support i drugi wariat :) Grało się naprawdę dobrze, tylko jeżeli chodzi o fabułę to jakoś szybko mi przeleciała (cała zabawa trwała ok 160h). Wiadomo nie ma co porównywać ale bardziej podeszła mi ta z ME jednak, może dlatego że tu ogarnąłem całą trylogię :D
Nawiasem mówiąc, jeśli ktoś chętny do kupna na PS4 to pisać śmiało.

Chciałbym, żeby zabrał i mi, ale to najprędzej we wrześniu jak wrócę z grubym hajsem i będę mógł kupić sobie konsolę, bo na kompa 5k nie wyłożę, a konsolę sprzedam po takiej samej cenie ;)

Chciałbym, żeby zabrał i mi, ale to najprędzej we wrześniu jak wrócę z grubym hajsem i będę mógł kupić sobie konsolę, bo na kompa 5k nie wyłożę, a konsolę sprzedam po takiej samej cenie ;)
Po co będziesz sprzedawał? Zostań z nią na dłużej, wiele gier jest do ogrania :lol:

Nie jestem "gamerem", chociaż lubię pograć od czasu do czasu. Ale to głównie Fifa, Wiedźmin, Battlefield (ale na kompie!), a na studiach raczej wielkiego telewizora miał nie będę, do tego 1000+zł to dość spora suma jak na studenta :wink:

Też nie gram dużo, ale zawsze będziesz miał tą pewność, że jak zachcę Ci się znów Wiedźmina to będziesz miał jak zagrać.
Może wyjdą jakieś inne gry, które Cię zainteresują? Nigdy nie wiadomo.

Wiedźminy obydwa mi śmigają na komputerze na najwyższych... A Wiedźmin 3, no cóż liczę, że będę miał ponad trzy tygodnie wolnego przed wyjazdem na studia, więc trochę poeksloruję świat Wiedźmina. Grę sobie zostawie, jak mnie najdzie wena, to może będzie jakiś kumpel miał już nowszą konsolę i pożyczy na tydzień lub dwa, za flaszkę lub dwie :D

A do strzelanek na konsole nigdy się nie przekonam.

Nie wierzyłem, próbowałem się przekonać. Nigdy nie byłem tak blisko wyjebania xboxa przez okno, jak podczas grania w strzelanki na Xklocku.

Nie wierzyłem, próbowałem się przekonać. Nigdy nie byłem tak blisko wyjebania xboxa przez okno, jak podczas grania w strzelanki na Xklocku.
heh. i tak lepiej niż na PlayStation (lepszy joy od X'a). Da się przyzwyczaić. po jakimś czasie dziwnie mi się grało myszą i klawą, choć wiadomo, że precyzyjniejsze :]

Po prostu, na myszce jest prezyjniej, dużo lepiej się mierzy, a jak jest wspomaganie celowania na konsoli, to nawet gdybym się przyzwyczajał, to zabierało by mi to trochę frajdy.

A ja przerzuciłem się z BF4 na PC na PS4 i gra mi się lepiej a doświadczenie konsolowe ze strzelankami miałem żadne :) Czekam na wypłatę i zamawiam Wieśka :) Aktualnie gram młodą Larą Croft <3

Ja pewnie też tak zrobię, ale ciągle jeszcze rozważam opcję kupienia mocnego PC, bo i tak wymiana kompa mnie chyba czeka w niedługim czasie.

No jeszcze do PS4 ciągnie mnie EA UFC, którego na PC się nie uświadczy ;)

Ja pewnie też tak zrobię, ale ciągle jeszcze rozważam opcję kupienia mocnego PC, bo i tak wymiana kompa mnie chyba czeka w niedługim czasie.

Też miałem taki pomysł, rozważałem nawet zakup najnowszego GTXa, ale stwierdziłem, że komp NIGDY nie będzie w 100% pewny czy dana gra nie pogryzie się z jakimś sterownikiem itp, więc, wybór był prosty, tym bardziej,że w pakiecie miałem nowego BFa. Teraz mam konfort grania, którego przy kompie mi trochę brakowało no i nie muszę się martwić czy mi coś będzie działać tak jak powinno czy nie. Polecam PS4 :)

Też miałem taki pomysł, rozważałem nawet zakup najnowszego GTXa, ale stwierdziłem, że komp NIGDY nie będzie w 100% pewny czy dana gra nie pogryzie się z jakimś sterownikiem itp, więc, wybór był prosty, tym bardziej,że w pakiecie miałem nowego BFa. Teraz mam konfort grania, którego przy kompie mi trochę brakowało no i nie muszę się martwić czy mi coś będzie działać tak jak powinno czy nie. Polecam PS4 :)
Te argumenty jak najbardziej do mnie trafiają, zwłaszcza po tym, jak ostatnie 2 lata gram głównie na PS3 (z wyjątkiem jakichś indyków i Europa Universalis). Z drugiej strony, jeśli będę kupował kompa, to na pewno takiego, że jakby do niego dorzucić te 1.5k za konsolę, (ewentualnie 1.7k jeśli się doliczy drugiego pada) to chyba Wiesiek by poszedł w 60fps i z lepszymi ustawieniami grafiki. No nic, w ciągu paru dni trzeba decyzję podjąć :)

Przez 15 lat byłem zagorzałym pc-towcem i nawet kupno ps3 5 lat temu tego nie zmieniło. Jakiś miesiąc temu zmieniłem playa na 4 generację i teraz nie wyobrażam sobie grania na PC.
Wszystko chodzi płynnie a komfort grania na 50 calowej plaźmie jest nie do porównania z monitorem.

Przez 15 lat byłem zagorzałym pc-towcem i nawet kupno ps3 5 lat temu tego nie zmieniło. Jakiś miesiąc temu zmieniłem playa na 4 generację i teraz nie wyobrażam sobie grania na PC.
Wszystko chodzi płynnie a komfort grania na 50 calowej plaźmie jest nie do porównania z monitorem.
Ja oczywiście zamierzałem - przynajmniej do grania - podłączać kompa do TV. Nie po to kupowałem telewizor, który służy mi przede wszystkim do grania, rzadziej do oglądania czegoś, żeby teraz śmigać na starym monitorku :P

Moim zdaniem konsola wychodzi taniej + masz gwarancję, że przez całą generacje spokojnie odpalisz każdą grę jaka wyjdzie na daną konsole. Dodatkowo dla mnie na PC nie ma żadnych super gier, których nie ma na PS4 i które by mi nie poszły na moim starym lenovo, ale są gry na PS4, których nie ma na PC.

Moim zdaniem konsola wychodzi taniej + masz gwarancję, że przez całą generacje spokojnie odpalisz każdą grę jaka wyjdzie na daną konsole. Dodatkowo dla mnie na PC nie ma żadnych super gier, których nie ma na PS4 i które by mi nie poszły na moim starym lenovo, ale są gry na PS4, których nie ma na PC.
Bloodborne, a zaraz bedzie Uncharted

Mam tak samo. I to byłem mega, mega zatwardziałym graczem na PC. Po tym jak kupiłem konsolę nie wyobrażam sobie grania na PC w wersje, która wyszła na konsole. Człowiek na stare lata nie musi być już hardkorem. Konsola to w chwili obecnej dla mnie najlepszy wybór do grania. A co do padów to uważam, że w tej generacji lepszy jest od Playstation niż ten od X-boxa.

Back