GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

Mam tak samo. I to byłem mega, mega zatwardziałym graczem na PC. Po tym jak kupiłem konsolę nie wyobrażam sobie grania na PC w wersje, która wyszła na konsole. Człowiek na stare lata nie musi być już hardkorem. Konsola to w chwili obecnej dla mnie najlepszy wybór do grania. A co do padów to uważam, że w tej generacji lepszy jest od Playstation niż ten od X-boxa.
Serio? Do tej pory słyszałem/czytałem głównie opinie, że choć pad od PS4 to duży krok w dobrym kierunku, to X1 nadal minimalnie przeważa. Głównie ze względu na dłużej trzymającą baterię i brak "światełka", które podobno głównie denerwuje. A jak Ty się na to zapatrujesz?

Bloodborne, a zaraz bedzie Uncharted
No i nie zapominajmy o UFC, na tym forum nie wypada ;)

Mnie pad od PS4 drażni - gra się na nim świetnie,ale bateria jest słabiutka a światełko drażni, czyli tak jak piszesz:)

No i nie zapominajmy o UFC, na tym forum nie wypada ;)
Ale ufc jest też na X1 a ja podałem exy na PS4 :wink:
Swoją drogą, ja do sprzętu playstation mam zaufanie jeszcze z czasów PSX'a więc nawet o X1 nie myśle w kategoriach konsoli. Zresztą, biblioteki micro$oftowej konsoli to dużej mierze gry dla casuali. Dla samego Halo nie wiem, czy kupiłbym konsole(Innych exów na x1 nie reklamuja albo też nie są tak interesujące)

Serio? Do tej pory słyszałem/czytałem głównie opinie, że choć pad od PS4 to duży krok w dobrym kierunku, to X1 nadal minimalnie przeważa. Głównie ze względu na dłużej trzymającą baterię i brak "światełka", które podobno głównie denerwuje. A jak Ty się na to zapatrujesz?

Może to kwestia przyzwyczajenia, ale po wzięciu do rąk pada od X-Boxa, uznałem, że mój jest wygodniejszy. To i tak kwestia preferencji: http://www.spidersweb.pl/2014/09/dualshock-4-czy-kontroler-xbox-one.html, a w Internecie jest masa opinii o tym, że jednak pad od PS4 jest lepszy. Światełko mnie nie denerwuje. Jestem też graczem bijatyk, a jak wiadomo bijatyki i pady X-Boxa nie są zbyt blisko siebie (nawet po tym jak usprawnili krzyżak). Także dla mnie nadal ten od plejka jest lepszy. Odnośnie baterii to nie wiem jak się odnieść. Pad działa po 3-5 godzin bez zasilania, a i tak zasilanie następuje do pełnej mocy następuje szybko. Ja nie mam problemu grać na kablu :).

Ale ufc jest też na X1 a ja podałem exy na PS4 :wink:
Ogólnia ja trochę źle napisałem w moim poprzednim poście. Chodziło mi ogólnie o gry na konsole, ale napisałem PS4 jako posiadacz. Jeżeli jeszcze do tego dorzucimy gry, które są na konsole i PC, ale mi na przykład nie pójdą na lapku. W moim przypadku uzbiera się więcej niż dwa tytuły :smile:

na PS4 jest tylko jeden dobry ex po niedługo dwóch latach od premiery
na X1 sprawa wygląda też tak fatalnie?
na PS3 jest tego pełno, a tutaj mimo, że konsola już jest trochę czasu, to oprócz Uncharted 4 nic ciekawego na horyzoncie nie ma

Może to kwestia przyzwyczajenia, ale po wzięciu do rąk pada od X-Boxa, uznałem, że mój jest wygodniejszy. To i tak kwestia preferencji: http://www.spidersweb.pl/2014/09/dualshock-4-czy-kontroler-xbox-one.html, a w Internecie jest masa opinii o tym, że jednak pad od PS4 jest lepszy. Światełko mnie nie denerwuje. Jestem też graczem bijatyk, a jak wiadomo bijatyki i pady X-Boxa nie są zbyt blisko siebie (nawet po tym jak usprawnili krzyżak). Także dla mnie nadal ten od plejka jest lepszy. Odnośnie baterii to nie wiem jak się odnieść. Pad działa po 3-5 godzin bez zasilania, a i tak zasilanie następuje do pełnej mocy następuje szybko. Ja nie mam problemu grać na kablu :).

a ja mam za krótki kabel - w sensie ten co jest w pudle - normalnie się rozkładam na pufie i jest wygodnie, na kablu muszę siedzieć jak człowiek :D

Na PS4 tylko jeden dobry ex? Ja myślę że jest więcej fajnych exów: Order 1886, Killzone, inFamous, Bloodborne i TLoU.

U mnie jest ten problem ze nie mam czasu na gry, choc o nim marze :) A gram jedynie w SC2 HOTS :) Parę gier / mc

Na PS4 tylko jeden dobry ex? Ja myślę że jest więcej fajnych exów: Order 1886, Killzone, inFamous, Bloodborne i TLoU.
Właśnie miałem napisać, że jest tego trochę więcej, ale TLoU bym akurat nie zaliczał, bo to w gruncie rzeczy lekko podkręcony port z PS3.
Swoją drogą, na PS3 w ciągu pierwszych dwóch lat nie było za wiele exclusive'ów - Uncharted, inFamous (teraz też jest), Resistance, GT:Prologue. Tyle udało mi się znaleźć z jakichś bardziej znaczących tytułów.

Swoją drogą, na PS3 w ciągu pierwszych dwóch lat nie było za wiele exclusive'ów - Uncharted, inFamous (teraz też jest), Resistance, GT:Prologue. Tyle udało mi się znaleźć z jakichś bardziej znaczących tytułów.

Demons Souls - gra, która zrewolucjonizowała gatunek action RPG i stworzyła nową odnogę gier "souls like".

Racja, to bardzo ważny tytuł, który mi umknął.

Swoją drogą, jakby się tak bardzo czepiać terminów, to my w zasadzie jesteśmy 1,5 roku po premierze PS4, a Demonsy wyszły 2 lata po wyjściu "trójki" w EU (a prawie 2,5 po premierze światowej). Także nie wydaje mi się, żeby było jakoś gorzej niż poprzednio, raczej trend się utrzymał. Dobre powody, żeby kupić PS4 pojawiły się dopiero niedawno, albo dopiero będą :)

Jedyne,czego póki co brakuje mi na PS4 to dobre wyścigi (teraz wyszło project cars).
Obecnie w domu mam tylko 3 gry (bloodbore, ea ufc i watch dogs) i nie narzekam.
Na pc kupowałem gry jak szalony (głównie przeceny, jakieś bundle) a praktycznie w żadną z nich nie pograłem od a do z (czasem nawet ich nie instalowałem na steamie).
Tutaj z racji ceny tytułów staram się z nich wyciskać ile się da, bo nie kupie sobie 5 gier w miesiącu po 200 zł każda.

P.S. Graliście w DriveClub? jak wrażenia? Można już kupić za całkiem niezłe pieniądze, tylko nie wiem czy warto.

Jedyne,czego póki co brakuje mi na PS4 to dobre wyścigi (teraz wyszło project cars).
Na pc kupowałem gry jak szalony (głównie przeceny, jakieś bundle) a praktycznie w żadną z nich nie pograłem od a do z (czasem nawet ich nie instalowałem na steamie).
Tutaj z racji ceny tytułów staram się z nich wyciskać ile się da, bo nie kupie sobie 5 gier w miesiącu po 200 zł każda.

P.S. Graliście w DriveClub? jak wrażenia? Można już kupić za całkiem niezłe pieniądze, tylko nie wiem czy warto.
ja bym Drive Cluba nigdy nie kupił, po tym jak oszukali ludzi na psplus
Killzone to nie jest dobra gra, Order 1886 i inFamous to są przeciętne gry, nic niesamowitego, TLOU to przecież remaster, a Bloodborne to właśnie ten eksluziwy

A tam gadasz. Jeżeli nie zależy Ci na tym, żeby nabyć grę w dniu premiery lub chwile po (tak jak mi zależy na Wiechu), to nie jest tak źle. Na ps store czasami są dobre promocje, np ja jakoś pod koniec listopada kupiłem Fifa 15 za 70zł. Jeżeli do tego masz dobrego znajomego, który ma PS4, możecie się składać na gry z ps store, wtedy to już w ogóle ceny potrafią być śmieszne. W sumie, jeżeli byś kupował gry z kimś "na pół", to nawet gry podczas premiery wypadają dobrze. Np taki Wiedźmin 3 na ps store kosztuje 206zł, czyli można uznać, że możesz go mieć za śmieszne 103zł w dniu premiery, więc nawet chyba trochę taniej niż na PC :cool:

A tam gadasz. Jeżeli nie zależy Ci na tym, żeby nabyć grę w dniu premiery lub chwile po (tak jak mi zależy na Wiechu), to nie jest tak źle. Na ps store czasami są dobre promocje, np ja jakoś pod koniec listopada kupiłem Fifa 15 za 70zł. Jeżeli do tego masz dobrego znajomego, który ma PS4, możecie się składać na gry z ps store, wtedy to już w ogóle ceny potrafią być śmieszne. W sumie, jeżeli byś kupował gry z kimś "na pół", to nawet gry podczas premiery wypadają dobrze. Np taki Wiedźmin 3 na ps store kosztuje 206zł, czyli można uznać, że możesz go mieć za śmieszne 103zł w dniu premiery, więc nawet chyba trochę taniej niż na PC :cool:
Akurat wieśka mam już zamówionego za 199.
Gry w edycji cyfrowej nie za bardzo mnie interesują, bo nie można ich sprzedać.

Pomyślcie o tym rozległym świecie :yahoo: Podróże i podziwianie widoków zajmie mi parę godzin, a co dalej będzie.

Ponad to, sklepy w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, mając wyjebane na ustaloną datę premiery Wiedźmina (jak i wielu innych gier wcześniej), zaczęły sprzedawać jego wersję pudełkową już teraz.
Z racji tego, na Twitchu jest już pełno muslimów streamujących grę w wersjach na PS4 i XO.

Chciałbym to zobaczyć, ale na twitchu nic się nie pokazuje. Jak wpisuję "The Witcher 3: Wild Hunt"

Wczoraj koło godziny 22 jakiś koleś grał w Wiedźmina właśnie, widziałem na PS4. Mówił coś, że wie, że nie powinien w to grać czy tam udostępniać tej rozgrywki coś tam coś tam. Widziałem chwilę jak się bawił i dowiedziałem się, że nie da się uderzyć zwykłych ludzi na wsi. Geralt podnosi rękę ale zawiesza ją w miejscu i coś gada :)

Wczoraj koło godziny 22 jakiś koleś grał w Wiedźmina właśnie, widziałem na PS4. Mówił coś, że wie, że nie powinien w to grać czy tam udostępniać tej rozgrywki coś tam coś tam. Widziałem chwilę jak się bawił i dowiedziałem się, że nie da się uderzyć zwykłych ludzi na wsi. Geralt podnosi rękę ale zawiesza ją w miejscu i coś gada :)
Co do atakowania niewinnych mieszkańców wiosek i miast, to twórcy wspominali już o tym. Byłoby to za trudne do zaprojektowania w mechanice gry. A co do arabów, ja tam nawet nie próbuję tego szukać. A same araby powinny dostawać gry do sklepów z opóźnieniem.

Back