GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

Wczoraj ostra popijawa u mnie była - od rana przewalam wszystko w hacie bo nie mam pojęcia gdzie się podział mój Hardline :(

Byłbym wdzięczny za polecenie jakiegoś fajnego slashera na PC. Mam z takich jeszcze dobrze nieogranych tytułów pierwsze Darksiders, na oku też mam Castlevania : Lords of Shadow. Przedział czasowy nie jest jakiś ważny, wszystko z ostatniej dekady, co ma sensowny system bicia innych z chęcią obadam. Ten restart Devil May Cry fajny?

Zombie Army Trilogy to nieudana dla mnie zabawa w gry o Sniperze. A może od złej częsci zacząłem? Gra ma swoje wady: przede wszystkim jest wtórna i brak w niej urozmaicenia. Po kilkunastu godzinach grania, nie ukończyłem kampanii, hordę ruszyłem, ale już odechciało mi się strzelać bez większego celu. Szkoda.

W ramach oczekiwania na GTA V na PC (czy się w końcu doczekamy w kwietniu?), wgrałem sobie Sleeping Dogs: Definitive Edition. Zastanawiałem się nad AC: Rogue, ale obraziłem się na Ubisoft za słabej jakości produkt, jakim było AC:Unity. Więc czas przywdziać z szafy strój GSP i przejsć całą grę :)

@Bolt

Grałem w najnowsze DMC. Gra była fajna, chociaż wciąż podobały mi się bardziej poprzednie częsci tej serii.

Last edited:
@Bolt
Jak grałeś we wcześniejsze odsłony DMC to najnowsza na pewno Ci się spodoba.
Masa przeciwników do niszczenia, szybka zmiana broni, coś pięknego.
Bawiłem się przepysznie.
Jak masz dużo cierpliwości to zagraj w Dark Souls II, ale może naruszyć nerwy :lol:

@Bolt
Jak grałeś we wcześniejsze odsłony DMC to najnowsza na pewno Ci się spodoba.
Masa przeciwników do niszczenia, szybka zmiana broni, coś pięknego.
Bawiłem się przepysznie.
Jak masz dużo cierpliwości to zagraj w Dark Souls II, ale może naruszyć nerwy :lol:
Nie zgodzę się co do Nowego DMC. Poziom Hard daje tyle wyzwania co DMC 3 na Normalu. A o Normalu nie wspomnę. Lepiej pograć w DS.

@Bolt
Jak nie przeszkadza Ci 2D i grafika stylizowana na retro to polecam Rogue Legacy. Chociaż to ma chyba dużo więcej elementów zręcznościowo-platformowych, niż inne wymieniane tutaj tytuły.

@Yagiel
No właśnie EA UFC to obecnie jeden z najciekawszych kąsków w PS Store (poza gierkami Rockstara na PS3 jeśli ktoś chce nadrobić). Chyba też sobie sprawię, mimo że konsolę kupuję dopiero za jakieś 2 miechy. Zresztą UFC 3 też kupiłem wcześniej niż konsolę, bo była dobra cena i obawiałem się (chyba słusznie), że niedługo może być problem z dostępnością :crazy:

Z kartą wszystko ok. To nie jest mój pierwszy zakup online. Problem leży po stronie PS. Trudno, ich strata, kupiłem grę na allegro.
Zawsze możesz zadzwonić na infolinię do sony czy gdzieś tam. Kiedyś dzwoniłem, pomogli.

Znalazłem Hardline w szafce z ubraniami :) Pewnie chciałem go ochronić przed imprezą :D

A UFC kupiłem na allegro za 50 zł. Nie lubię bawić się z tym podwójnymi kontami,ale intencje miałem dobre. Czytałem o tym problemie w sieci i od dłuższego czasu podobno Sony olewa takie akcje kierując ludzi do banku, gdzie ten nie jest wstanie pomóc.

@praecox77 spozniles sie o caly dzien mojego grania :D. Mialem problemy z zablokowaniem sweepa nozycowego ale juz powoli daje rade. Gra w przeciwienstwie do demowki wciagnela mnie i ciesze sie, ze wydalem te 87 zl na nia

@praecox77 spozniles sie o caly dzien mojego grania :D. Mialem problemy z zablokowaniem sweepa nozycowego ale juz powoli daje rade. Gra w przeciwienstwie do demowki wciagnela mnie i ciesze sie, ze wydalem te 87 zl na nia
Stwierdziłem, że lepiej późno niż wcale;) Ja też nie żałuję tych pieniędzy. Obecnie pocinam na próbnej darmowej wersji 14 dniowej ps+ i obijam się z gośćmi przez neta. Zupełnie inna rozgrywka niż z wirtualnym fighterem. To poprostu brawl, który pierwszy padnie:D Chociaż niektórzy grają taktycznie, co i ja się staram robić;) Jakby co to chętnie pogadam na ten temat więc pisz jak coś:)

Panowie, jak kupię normalną konsolę (PS4) w Anglii to normalnie będą smigały na niej gry w Polskiej wersji językowej w formacie (PAL), czyż nie?

Panowie, jak kupię normalną konsolę (PS4) w Anglii to normalnie będą smigały na niej gry w Polskiej wersji językowej w formacie (PAL), czyż nie?
Z racji ze mam konsole sony z za granicy to juz tlumacze, ale niech wypowie sie jeszcze ktos kto doslownie ma ten sam sytuacje:
gry powinny chodzic wszystkie, chyba ze wydawca cos zaznaczyl. Problemem sa filmy ktore, aby odpalic, bedziezz musial zniesc blokade regionalna (koszt to miedzy 80 a 200 zl to zalezy). Tak btw to jak sobie yo przeliczalem, to w UK ps4 jest drozsze niz w pl chyba ze na jakiejs aukcji

Z grami zadnych problemow nie bedzie. Z filmami moze byc ale to raczej nisza i faktycznie obecnie gdy funt chodzi po prawie 6 zł to nawet konsola z najlepszej promocji z uk wychodzi drozej albo tak samo jak w polsce. Dodam jeszcze ze kupujac konsole w UK jest tylko rok gwarancji. Kupujac u nas chcac nie chcac sa 2 lata (2 rok musi przestrzegac sprzedawca).

Dodatkowo dodam:
http://gamezilla.komputerswiat.pl/newsy/2015/12/zachodnie-serwisy-zachwycone-bloodborne

Brałbym z aukcji. Kupię używkę w Anglii jak będę w pracy (150-170 funtów obecnie gdzieś kosztuje), w Polsce przeszedłbym Wiedźmina 3 i sprzedał konsolę, mniej więcej na zero powinienem wyjść z tego co przeliczałem. Szczególnie jeżeli utrzyma się obecny kurs funta, to mi Wiedźmin za darmo chyba wyjdzie

Stwierdziłem, że lepiej późno niż wcale;) Ja też nie żałuję tych pieniędzy. Obecnie pocinam na próbnej darmowej wersji 14 dniowej ps+ i obijam się z gośćmi przez neta. Zupełnie inna rozgrywka niż z wirtualnym fighterem. To poprostu brawl, który pierwszy padnie:D Chociaż niektórzy grają taktycznie, co i ja się staram robić;) Jakby co to chętnie pogadam na ten temat więc pisz jak coś:)
Ja na neta sie przerzuce dopiero wtedy jak bede ogarnial dobrze parter i klincz. Jak narazie jest duzo przypadku i dosc czesto mnie sweepuja lub jak uda mi sie powstrzymac to wstaja latwo do gory :(. Klincz jest irytujacy

Ale historia, czekam jak na szpilkach na Pillars of Eternity, premiera za dwa dni, już sobie zęby oszczę, a tu mnie olśniło, że mam kompa 6-letniego co nawet minimalnych wymagań nie spełnia. Jak żyć?

Ja na neta sie przerzuce dopiero wtedy jak bede ogarnial dobrze parter i klincz. Jak narazie jest duzo przypadku i dosc czesto mnie sweepuja lub jak uda mi sie powstrzymac to wstaja latwo do gory :(. Klincz jest irytujacy
Klincz owszem nie jest najciekawszym momentem walki w tej grze. Ja osobiście nie używamy go za bardzo. Parter jeśli ogarniesz obronę przed podaniami co nie trudne i utrzymanie pozycji, to nie jest ciężko kogoś ubić. Ja staram się każdym zawodnikiem grac inaczej, jest wtedy ciekawej i trudniej;)

Z niewytłumaczalnego powodu przyszedł mi do głowy zakup Batllefield: Hardline. Wybijcie mi to z głowy...

Panowie mam problem. Podczas wypakowywania pliku, pokazuje mi błąd sumy kontrolnej i chuj z wypakowywania. Użycie danych naprawczych nie pomaga. Przy mniejszych plikach tego problemu nie mam. To wina pliku, czy coś nie tak z komputerem moim?

Panowie mam problem. Podczas wypakowywania pliku, pokazuje mi błąd sumy kontrolnej i chuj z wypakowywania. Użycie danych naprawczych nie pomaga. Przy mniejszych plikach tego problemu nie mam. To wina pliku, czy coś nie tak z komputerem moim?

Raczej pliku. Próbowałeś wypakować jakiś inny plik?

Back