GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

PSX Extreme obecnie jest przecietna gazetka jakich wiele. Ale kiedyś to było coś. Za czasów HIV'a i dawnego Ściery panował tam taki wyjątkowy, pojebany klimat :D Kupiłem kilka nr koło 2000 roku, kiedy miałem psx'a. Potem kupowałem przez długi czas Play'a (pierwsza gazetka to grudzien 2001) i trzy numery 'nowego' Top Secreta. CD-Action też mi się przewineło przez łapska. Poza Action Redaction i recenzjami Czarnego Iwana to w sumie nic ciekawego : ) Od kilku lat nie kupuje juz nic.

dick, hiv wrocil. i dalej jest tak samo popierdolony jak kiedys. ja kupuje do dzis, do dzisiaj mam numer z 97 chyba. ale duzo mi zginelo przy przeprowadzkach. pozatym dzisiaj nie ma zadnej innej gazety z takim klimatem jak tam, chociaz jest gorzej niz kiedys, a moze doroslej. sciery do dzis mi zal

albo zapomniałeś już które czasopismo z czego słynęło. CD-Action było naprawdę słabe jeżeli chodzi o poziom w porównaniu z rywalami na rynku.

Ja tylko opisałem swoje wspomnienia. Nigdzie nie padło stwierdzenie, że merytorycznie CD-A wypadało lepiej na tle konkurencji, także się nie stresuj. ;) Kupowałem to ok. 10 lat temu, czyli miałem wtedy naście lat i na ten wiek mi to starczało. Najważniejsze dla mnie było AR i bonusy z płytki.

Wiesz, ostatnio chyba 2 lata temu kupiłem PSX Extreme po prawie 9 letniej przerwie. Ze starej ekipy był tam wtedy ugrzeczniony Ścierka, Kali i chyba Loki. Reszta to jakieś chude ciołki nie starające się nawet nawiązywać do dawnej formy czyli bezkompromisowego humoru i wyjatkowego stosunku do siebie nawzajem w redakcji :) No może poza Butcherem. Jak widzisz nie napawało to optymizmem, ale skoro HIV wrócił to może się skusze.

We wrześniu tego roku był jubileuszowy numer PSX Extreme z okazji ich 15-lecia. Poajwiły się wspomnienia od zgRedów w tym również od Ściery :-) Listy do HIV'a to miły deserek na końcu numeru.

Za każdym razem gdy czytam o tym gościu:

Alexander-Volkov-40951
http://www.sherdog.com/fighter/Alexander-Volkov-40951

Widzę jego:

1564427-volkov_super.jpg

I myślę sobie "Volkov jest tylko jeden!". Pamiętacie te gry ?

[strike]wracajac do Metro 2033 - podobno mozna grac tylko do 16stego?[/strike]

nvm, kumpel sie pomylil. Pobrac mozna tylko do 16

Co do myszki ja bym brał: http://allegro.pl/mysz-dla-graczy-razer-deathadder-i2870492966.html

Co do słuchawek brałbym cos od Sennheiser-a. Miałem kiedyś i powiem że były to najlepsze sluchawki jakie w zyciu miałem :P

Bez kitu, Sennheiser wymiata. Pierwsze słuchawki od dawna, które żyją już 2 miesiące.

Ja do mp3 miałem takie coś: http://allegro.pl/sennheiser-cx300-ii-precision-3-kolory-gwr-2lata-i2849587781.html

Do kompa niewiem czy będą sie nadawać (ja wole nausznikowe do kompa) pozatym niewiem czy kabel nie przykrótki do kompa i niebedzie trzeba dokupic przedłużki. Tak wogole jest to firma która zna sie na rzeczy wiec co byś niewybrał raczej bedziesz zadowolony :)

http://www.razershop.pl/p83,mysz-razer-deathadder-black-edition.html - trochę więcej, ale najlepsi gracze na świecie nią pykają.

Jeżeli chodzi o słuchawki do muzyki (ale pewnie nie, bo nie ten temat) to polecam z całego serca Maxell Retro Dj. Są to słuchawki nausze, zamkniete. Kosztują tylko 69 zł (!!), a są to rebrandery Brainwavz HM3 z innym logiem. Rewelacyjna, wręcz audofilska jakość dźwięku po odpowiednim wygrzaniu.

Duza jest roznica pomiedzy tymi hiper super mega zajebistymi myszkami a myszka z biedronki ?

Superluxy to ogólnie wypasione słuchawy, które może delikatnie odstraszają designem (w końcu chińszczyzna), ale brzmienie mają rewelacyjne za bardzo przystepna cene. Miałem HD681 i byłem bardzo zadowolony.

A co do myszek to zależy od poziomu, ale generalnie to jest troche bujda. Grałem kilka lat temu w klanie CoD4 na myszce za 3 dychy, potem przesiadłem się na A4 Tech XL-750MK i bez różnicy :D Co prawda jest to nizsza polka tych gamingowych wypasionych myszek, ale zawsze.

Ja w sumie gram albo w menadzera albo czolgi. Wiec super myszka przyda mi sie do World of Tanks?

Co do słuchawek to polecam Koss UR40 albo Superluxy HD681. Z myszek to najlepiej sprawdzić w markecie co dobrze leży w dłoni i dopiero kupić. Jak nie masz takie możliwości (albo chęci leniu) to jakakolwiek gamingowa mysz bez akceleracji wstecznej (musisz poczytać w recenzjach danego modelu).

Back