GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

grałem w demo na nintendo switch 2. Nic tam przełomowego nie widziałem. Mechanika hakowania podczas walki może ciekawa, ale sam design, czy HUD to jak z PS3.
W ogóle gra w handheldzie wygląda tragicznie, ale ja nie narzekam bo kupiłem switcha do inyków i gier ex(np w Mario + Rabbids bawię się świetnie).
Do bardziej wymagających gier mam Xboxa.

Pragmata zbiera świetne recki, Capcom co ma teraz czas :antonio:
Dobrze, że to azjatyckie studio, więc w większości wyjebane na to ideolo i robią gry po swojemu. Co jak dotychczas ma przełożenie w jakości produkcji i w portfelach graczy :deniroclap:

Ze sporymi obawami kupiłem Crimson desert. Fabuły jeszcze zbytnio nie ruszyłem, jestem w drugim rozdziale i mam jakieś 8h na liczniku, ale to jest pierwsza gra (a gram od 1996 roku), w której "tracę czas" siedząc i podziwiając widoki. Questy poboczne to też proste zadania typu przynieś podaj pozamiataj, ale nie wiem czemu i tak sprawiają masę frajdy ze względu na ten sandboxowy świat. Do tego gra nie pokazuje Ci wszystkiego i np są już pewne rzeczy, na któe wpadłem sam kombinując i daje to mnóstwo satysfakcji.
To samo, skończyłem trzeci rozdział, gram jak mi tylko niemowlak pozwoli, więc jakieś 20h na budziku i sobie zwiedzam. Robię zadania frakcji, jak znajdę na mapie jakieś jaskinie czy innej budowle to tam wbijam i kminie.
Wątek główny nie powala póki co, te wszystkie dialogi jakieś sztywne, tłumaczenie tragiczne, więc od razu niemal zmieniłem na angielski, sle bawię się naprawdę dobrze. Czuć vibe Skyrima na modach z domieszką Rockstara.
Myślałem, że jestem już dziadem, który woli mieć wszystko podane na tacy, ale naprawdę przyjemnie odkrywa się te wszystkie mechaniki bez prowadzenia za rączkę przez grę.

To samo, skończyłem trzeci rozdział, gram jak mi tylko niemowlak pozwoli, więc jakieś 20h na budziku i sobie zwiedzam. Robię zadania frakcji, jak znajdę na mapie jakieś jaskinie czy innej budowle to tam wbijam i kminie.
Wątek główny nie powala póki co, te wszystkie dialogi jakieś sztywne, tłumaczenie tragiczne, więc od razu niemal zmieniłem na angielski, sle bawię się naprawdę dobrze. Czuć vibe Skyrima na modach z domieszką Rockstara.
Myślałem, że jestem już dziadem, który woli mieć wszystko podane na tacy, ale naprawdę przyjemnie odkrywa się te wszystkie mechaniki bez prowadzenia za rączkę przez grę.
U mnie już ponad 60h na liczniku i gra mi się dalej super. Jestem w 4 rozdziale i nie wiem czy mam odkrytą 1/3 mapy.

EDIT: po sprawdzeniu to mam odkryte jakieś 20% mapy :boystop:

U mnie już ponad 60h na liczniku i gra mi się dalej super. Jestem w 4 rozdziale i nie wiem czy mam odkrytą 1/3 mapy.

EDIT: po sprawdzeniu to mam odkryte jakieś 20% mapy :boystop:
To ja sie jeszcze de facto poza Hermand nie wybrałem jakoś dalej, tyle co połapać bandytów, zdobyć lepszy gear w jaskiniach i odkryć wioskę dzieci :)

Wczoraj na chwilkę włączyłem, to jedynie kilka zadań z obozu i potem sobie testowałem te mechaniki. Extra można sie na hazardzie dorobić.
Muszę jeszcze trochę bardziej przysiąść i ogarnąć ten obóz oraz związane z nim mini zadania, rozbudowę etc.

Last edited:
Death Door jest całkiem spoko, pokonałem ostatniego bossa, ale zajebałem się w akcji z sadzeniem tych nasion i nie mogę ruszyć w stronę prawdziwego zakończenia - może przy drugim przejściu kiedyś.

Nakupiłem jakichś staroci na Switcha 2, bo była wyprzedaż na sklepie. Ostatnio polubiłem się z grą SteamWorld Heist. Fajna turówka, na krótkie posiedzenia.
ss_d102e1688a5ed0d935ff8d842e36c7e79ba9307a.1920x1080.jpg

Mam też do sprawdzenia SteamWorld Dig i Necro Dancer.

Pragmata zajebista jest :antonio: @vitas lepiej mi się w to gra niż w RE Reqiuem :benny: Jedyne co wkurwia to że 2 razy przegrzało mi PS5 i się wyłączyła :joe: Wczoraj rozkręciłem konsole i wyczyściłem radiatory, zobaczę dziś czy to pomogło.
Oby nie ciekły metal, bo to jest niestety bolączka piątek. Pragmate mam na celowniku, ale za jakiś czas, bo teraz mało gram.

Saros to coś jak Returnal?
Edit: już spojrzałem, nie lubię oglądać tych zapowiedzi bo często za dużo zdradzają. Rozgrywka wygląda wręcz identycznie.
Z grubsza tak. Tej rogalikowej otoczki ma być znacznie mniej, a poza tym to jak sequel.

Back