GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

Da się jakoś grać w Doom Eternal na TV, ale z myszką i klawiaturą (nie wyobrażam sobie jak w to można grać na padzie, a już zwłaszcza ja - bez żadnej praktyki na padzie ever)?

Kablem HDMI nie ma sensu bo zawsze jest to jednosekundowe opóźnienie między kompem a TV, a Doom nie wybaczy nawet pół sekundy.

Pograłbym w to na 65"

Kablem HDMI nie ma sensu bo zawsze jest to jednosekundowe opóźnienie między kompem a TV, a Doom nie wybaczy nawet pół sekundy.
To ile ty masz pomiędzy piwnicą gabinetem a salonem? Kilometr?

Ja mam 10m HDMI 4k i 10m przedłużacza USB i ZERO laga. Jeszcze lepiej, gram na projektorze ktory sam w sobie ma jakiegos laga, ale tego w ogole nie zauwazam,.

Docelowo chce to zrobic inaczej, pisalem tutaj, musialbym poszukac.

PS.
No chyba ze twoj TV dodaje tego laga, nie wiem...

To ile ty masz pomiędzy piwnicą gabinetem a salonem? Kilometr?

Ja mam 10m HDMI 4k i 10m przedłużacza USB i ZERO laga. Jeszcze lepiej, gram na projektorze ktory sam w sobie ma jakiegos laga, ale tego w ogole nie zauwazam,.

Docelowo chce to zrobic inaczej, pisalem tutaj, musialbym poszukac.

PS.
No chyba ze twoj TV dodaje tego laga, nie wiem...
No nie wiem, jak wrócę z roboty to wszystko podam.

Lapek albo pc mogę postawić przy tv nawet.

Kabel na pewno mam bardzo dobry bo był drogi :awesome:

Telewizor nowy więc może faktycznie w jakichś ustawieniach trza poszukać.

No nie wiem, jak wrócę z roboty to wszystko podam.

Lapek albo pc mogę postawić przy tv nawet.

Kabel na pewno mam bardzo dobry bo był drogi :awesome:

Telewizor nowy więc może faktycznie w jakichś ustawieniach trza poszukać.
Puść film i porownaj obraz na TV i lapku, bo coś mi się zdaje ze lag to wynika z SKS ;) a nie z HDMI ;)

Kurde nie moge znalezc poki co ani tu ani w notatkach, wtf. Ogolnie chcialem streamowac obraz i dźwięk lokalnie z PC do mini-PC po LAN (mam kat.6A na chacie), i dopiero z mini-PC do telewizora czy projektora HDMI (4k czy tam FullHD, nie wiem jak w praktyce).
Soft ogarnia tez przekazywanie danych z kontrolerow z powrotem do PC.
Lagi dla normalsow pomijalne.

To co rozkminialem:
Moonlight + Sunshine (NVIDIA GameStream open-source)

Alternatywy:
Steam Remote Play
Steam Link
Parsec
AMD Link / Intel Arc Link
Miracast

Swoja droga niektore TV moga miec wgrane apki do sieciowego przyjowania strumienia z PC obrazu i dźwięku, poszukaj czy ty masz taką opcję.

Ryt0B6S.png

To mogło być nawet jednym z kryteriów, wg którego go wybierałem, ten Doom, ale ten lag jest, kursorem trafić w ikonę na pulpicie nie jest tak łatwo jak na samym lapku.
w jakeij rozdziałce? 4k? FHD? Zmień na FHD i zobacz czy jest roznica.

No i włacz duplikację ekranu a nie rozszerzenie ekranu, moze tu jakis problem, ze ci sie odpala w trybie okienkowym czy cos. No nie wierze ze przy duplikacji ekranu masz jakas roznice tv vs laptop...

w jakeij rozdziałce? 4k? FHD? Zmień na FHD i zobacz czy jest roznica.

No i włacz duplikację ekranu a nie rozszerzenie ekranu, moze tu jakis problem, ze ci sie odpala w trybie okienkowym czy cos. No nie wierze ze przy duplikacji ekranu masz jakas roznice tv vs laptop...
Kurwa, strasznie dużo literek :confused:

Wpinam kabel HDMI w dupę laptopa, na pilocie wciskam "input", na nim wybieram HDMI i pojawia się pulpit na TV....

Więcej nie wiem.

Back