GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

Jak na razie tylko nowe Metro w otwartym świecie mi się podobało na konfie Microsoftu.

Woot? Microsoft pokazał sporo fajnych gier, przesadzacie, też czekam najbardziej na konferencję Sony. Jeżeli sporo nowych/zapowiedzianych wcześniej gier będzie wydane do końca roku to w końcu kupię ps4 ;)

Jebany łajzy, ale mnie wrobili.. Na "konferencji" PC Gaming na koniec pokazali video.. słyszę "wololo" - o kurwa, nowe Age of Empires! Wreszcie.. na dwudziestolecie serii wydadzą "czwórkę"! Taki chuj, ULTRA HD remaster pierwszej części. Podnieśli mi ciśnienie. Na koniec prezentacji, koleś powiedział, że ma też coś nowego odnośnie AoE, ale to na Gamescome - jest nadzieja na nową część.

Ubi czerpie z Assasyna Black Flag i robi grę piracką łudząco podobną z rozgrywki do tego co prezentowano podczas bitew w BF. Gra zwie się Skull&Bones. Nieco powalił mnie trailer The Crew 2 z tą namiastką Red Bull Air Race, ale później chyba niechcąco dali jakiś urywek ze sterowania samolotem i tak jakoś ciśnienie uszło ;) Świetny Steep dostanie DLC z niektórmi konkurencjami IO w Pjongczang.

Z ciekawszych rzeczy z E3
- Wolfenstein II: The New Colossus, następca New Order
- Evil Within II
- Metro Exodus
- Life is Strange II

Last edited:
Ubi czerpie z Assasyna Black Flag i robi grę piracką łudząco podobną z rozgrywki do tego co prezentowano podczas bitew w BF. Gra zwie się Skull&Bones. Nieco powalił mnie trailer The Crew 2 z tą namiastką Red Bull Air Race, ale później chyba niechcąco dali jakiś urywek ze sterowania samolotem i tak jakoś ciśnienie uszło ;) Świetny Steep dostanie DLC z niektórmi konkurencjami IO w Pjongczang.

Z ciekawszych rzeczy z E3
- Wolfenstein II: The New Colossus, następca New Order
- Evil Within II
- Metro Exodus
- Life is Strange II
Beyond Good and Evil 2, na te gry czekam

a i South Park ... który już dobre 7 miesięcy leży na preorderze :)

Słyszeliście jakie okrzyki zachwytu było słychać z widowni podczas zapowiedzi Beyond Good & Evil 2, kiedy dupa na scenie wspomniała o "multikulturowym" i "multietnicznym" ludzkim społeczeństwie w grze ? :no no:

EDIT: I GDZIE, DO CHOLERY, JEST SPLINTER CELL ???

Ubi czerpie z Assasyna Black Flag i robi grę piracką łudząco podobną z rozgrywki do tego co prezentowano podczas bitew w BF.
Wszyscy mieli nadzieję na single playerową grę podobną do Black Flaga, tyle, że bez tej "asasyńskiej" otoczki, a Ci wyskoczyli z jakąś multiplayerową popierdółką. Jebać.::jondance::
P.S: Baba-kapitan statku pirackiego. Genialne. :mjsmile:

Last edited:
Wszyscy mieli nadzieję na single playerową grę podobną do Black Flaga, tyle, że bez tej "asasyńskiej" otoczki, a Ci wyskoczyli z jakąś multiplayerową popierdółką. Jebać.::jondance::
No w sumie ja multików nie lubię. Jedynie ostatnio Steep podczas darmowych weekendów mi jakoś podpasował. Oprócz "A Way Out" chyba najbardziej się smutno zrobiło, że będą bez singla.

A tak patrzę na ten dłuższy gameplay z Origins i niestety widać, że gierka była tworzona jeszcze przed tym jak wyszedł Unity. Jak to w przypadku Ubi bywa mocno widać zaczerpnięcia z innych gier tworzonych w podobnym czasie jak Wildlands, Far Cry Primal itp.

A tak patrzę na ten dłuższy gameplay z Origins i niestety widać, że gierka była tworzona jeszcze przed tym jak wyszedł Unity. Jak to w przypadku Ubi bywa mocno widać zaczerpnięcia z innych gier tworzonych w podobnym czasie jak Wildlands, Far Cry Primal itp.
Na mnie też nie zrobił wrażenia ten nowy Ass Creed. Myślałem, że fakt opóźnienia premiery o rok bardziej odbije się na jakości i innowacyjności tej gry.

Nowy Spiderman też się zapowiada ciekawie. Może w końcu i Pająk podobnie jak Batman doczeka się naprawdę dobrej gry. Mam nadzieję.

Kurcze nigdy nie grałem w Black Flag, a ostatnio sporo dobrego naczytałem się o tym tytule. Czy dla osoby, która nie jest fanem serii Assassin's Creed jest szansa, ze ten tytuł podejdzie ... no bo pirackie klimaty to ja rozumiem.

Kupiłem sobie tego PS+ i dzisiaj odpaliłem Life is Strange - gram sobie i coraz bardziej mi się podobają odwołania do filmów czy gier, a jak już główna bohaterka wspomniała, że oglądała Cannibal Holocaust to prychłem ostro :)

Kurcze nigdy nie grałem w Black Flag, a ostatnio sporo dobrego naczytałem się o tym tytule. Czy dla osoby, która nie jest fanem serii Assassin's Creed jest szansa, ze ten tytuł podejdzie ... no bo pirackie klimaty to ja rozumiem.
Tak. To nie był zły Assasin, a jeśli ktoś lubi "pirackie" klimaty to jak najbardziej.

Kupiłem sobie tego PS+ i dzisiaj odpaliłem Life is Strange - gram sobie i coraz bardziej mi się podobają odwołania do filmów czy gier, a jak już główna bohaterka wspomniała, że oglądała Cannibal Holocaust to prychłem ostro :)
Ja długo nie wierzyłem, że gram w grę o nastolatkach ale po ukończeniu miałem tylko w głowie " ale to kurwa dobre było".

Ja długo nie wierzyłem, że gram w grę o nastolatkach ale po ukończeniu miałem tylko w głowie " ale to kurwa dobre było".

Skończyłem pierwszy ep i wsiąkłem mocno, czuję, że ta historia będzie niebanalna. Tylko jedna rzecz mnie zastanawia

czy naprawdę wszystkie nasze działania będą miały swoje konsekwencje?
np. otworzyłem okno i uratowałem ptaka, który wleciał do pokoju - czy w dalszej części gry będzie miało to jakieś znaczenie, bo trudno mi w to uwierzyć :)

Skończyłem pierwszy ep i wsiąkłem mocno, czuję, że ta historia będzie niebanalna. Tylko jedna rzecz mnie zastanawia

np. otworzyłem okno i uratowałem ptaka, który wleciał do pokoju - czy w dalszej części gry będzie miało to jakieś znaczenie, bo trudno mi w to uwierzyć :)
Powiedzmy, że będzie możliwość ponownego spotkania tego towarzysza ;) Główne decyzje mają realny wpływ na to jak gra będzie wyglądać i się rozwijać, a te pomniejsze jak z ptakiem to takie moralne/ludzkie zagwozdki, a nie typowo rozgrywkowe.

Ja czasem się źle czułem z powodu pewnej reakcji na niektóre decyzje. Gra niestety, a może stety potrafi wyciągać brudy z 1 epizodu aż do 5-ego i czasem próba naprawienia błędu kończy się jeszcze gorszą decyzją, ale za to tę grę szanuję. Choć pewna rzecz w niej zdenerwowała mnie i dużą rzeszę fanów, ale to już tak bywa, że nie wszystko musi być na 100% dopracowane w grze.

Moim zdaniem gry od Telltale miały więcej takich "sztucznych wyborów" niż LiS.

Powiedzmy, że będzie możliwość ponownego spotkania tego towarzysza ;) Główne decyzje mają realny wpływ na to jak gra będzie wyglądać i się rozwijać, a te pomniejsze jak z ptakiem to takie moralne/ludzkie zagwozdki, a nie typowo rozgrywkowe.

Ja czasem się źle czułem z powodu pewnej reakcji na niektóre decyzje. Gra niestety, a może stety potrafi wyciągać brudy z 1 epizodu aż do 5-ego i czasem próba naprawienia błędu kończy się jeszcze gorszą decyzją, ale za to tę grę szanuję. Choć pewna rzecz w niej zdenerwowała mnie i dużą rzeszę fanów, ale to już tak bywa, że nie wszystko musi być na 100% dopracowane w grze.

Moim zdaniem gry od Telltale miały więcej takich "sztucznych wyborów" niż LiS.
Od Telltale ukończyłem 1 sezon Got i powiem szczerze że wybory są tak na prawde kosmetyczne, a historia zawsze wygląda tak samo. Wczoraj pobrałem LiS na ps+ ale mój angielski nie jest tak dobry, a w tej grze dialogi to kluczowy element więc dałem sobie spokój niestety

Cholercia. Przejrzałem trailery Hidden Agenda, Detroit:Become Human i zacząłem rozważać zakup PS4 na przyszły rok. A zostaje jeszcze Days Gone, God of War, Uncharted:Zaginone Dziedzictwo.

Niby już powinienem przestać się bawić w gierki, ale jakoś nie mogę. Staram się znaleźć te 2h wieczorem. Nie zawsze, wiadomo, ale uwielbiam zagłębiać się w fabułę wirtualnego świata. Uzależnienie? Nie sądzę. A może?:benny:

Obejrzałem te hity z E3 i kompletnie mi nie robią. Na GoW byłem mocno napalony a po tym najnowszym trailerze mam obawy, że będzie znów naparzanka bez większych emocji jak ostatnio odsłona i nieco emocje opadły. Days Gone niby fajne, niby ciekawe, ale przeciwnicy i to nieumarłe gówno tępe jak kibice "Popka", aż żal patrzeć jak biegną zaplanowaną ścieżką nie bacząc na głównego bohatera kucającego za drzewkiem 3 metry dalej. Gran Turismo już dawno powinni skasować a Polyphony Digital zdelegalizować. Szkoda, że Forza exclusive na X-a, bo na PS4 nie ma dobrej samochodówki na dzień dzisiejszy. I nie będzie. Dodatek do Uncharted bez emocji. Czwórka super, podjarka, ale na jedno przejście. Zaliczyłem i zupełnie nie miałem ochoty masterować, więc do dodatku tym bardziej się nie palę.

Najbardziej obiecujący jest nowy Spider-Man, bo wygląda mega ciekawie, z tym, że te komiksowe klimaty w ogóle mnie nie jarają. Tak średnio to E3, średnio.

Decyzje mają solidny wpływ moim zdaniem. Fabuła z czasem się fajnie rozkręca.

No mnie to E3 ogólnie nie ruszyło wcale, trzeba czekać 6 miechów na PlayStation Experience i i TLoU2, ale Detroit: Become Human biorę w ciemno.

Detroit: Become Human biorę w ciemno.

Właśnie zdziwiło mnie, że @Jakub Bijan nie podjarał się Detroit:Becom Human. Dziś go nadrobiłem i z Hidden Agendą zrobiły mi pranie mózgu jak wspomniałem, bo PS4 nie zamierzałem kupować. Świetne są te gierki z wyborami realnie wpływającymi na rozgrywkę. A w dodatku w Agendzie będzie można w 5 osób decydować o losach śledztwa, czyli jakby ława przysięgłych(stosunek głosów, opcje itp).

Drugi ep LiS za mną i
kurde czułem ogromną presje i odpowiedzialność w akcji na dachu. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło, chociaż Kate miała za złe jeden z moich wyborów to wygląda na to, że opłacało się czytać wcześniejsze wskazówki i odpowiedzieć poprawnie w opcjach dialogowych. Nie szukałem po necie bo nie chcę nadziać się na jakieś spoilery, ale czy dokonując złych wyborów Kate skoczyła z dachu?Podoba mi się ta gra coraz bardziej, ale wkurzyłem się, że roślinka mi uschła ... przecież ją podlewałem :(

Drugi ep LiS za mną i
kurde czułem ogromną presje i odpowiedzialność w akcji na dachu. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło, chociaż Kate miała za złe jeden z moich wyborów to wygląda na to, że opłacało się czytać wcześniejsze wskazówki i odpowiedzieć poprawnie w opcjach dialogowych. Nie szukałem po necie bo nie chcę nadziać się na jakieś spoilery, ale czy dokonując złych wyborów Kate skoczyła z dachu?Podoba mi się ta gra coraz bardziej, ale wkurzyłem się, że roślinka mi uschła ... przecież ją podlewałem :(
Tak, zrobiła to. Raz się podlewa, nie dwa, to drugie pytanie.

Back