GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

Jakie gry z konsol/ps4 warto ograć?

I czy znacie jakieś dobre gry do coop-a
Jeśli lubisz platformówki, to Rayman Legends ma co-opa i jest w gruncie rzeczy fajną gierką.

EDIT: No i GTA V w trybie online można uznać za co-op

Dziękuję za duży odzew.
paragon polecam do multi za friko
tlou, wiedzmin
w coopie to ufc, star wars, plants vs zombies
Jak ma się sprawa star wars w coopie? Można grać na splitscreen nawet w multi czy są jakieś ograniczenia?

Czy nadal jest możliwość "zrzutki" na grę żeby wyszło taniej czy zostało to już wyeliminowane przez sony?
Warto brać tego ps plus choćby dla tych 2 gier co miesiąc? Czy po ściągnięciu zostają one przypisane do konta czy znikają po miesiącu?

Czy nadal jest możliwość "zrzutki" na grę żeby wyszło taniej czy zostało to już wyeliminowane przez sony?
Taka opcja jest, ale wszystkie gry "na spółkę" musiałbyć kupować z jedną i tą samą osobą.
Warto brać tego ps plus choćby dla tych 2 gier co miesiąc? Czy po ściągnięciu zostają one przypisane do konta czy znikają po miesiącu?
PS Plus warto brać przede wszystkim do grania online jeśli masz takie plany. Ja np. od marca zeszłego roku regularnie łupię w UFC 2 :P
Co do "darmowych" gier, to dla mnie nie jest wystarczający powód do kupowania Plusa. Najczęściej wychodzi szrot, ale zdarzają się chlubne wyjątki. Było w pewnym momencie "This War of Mine", teraz jest "Life Is Strange", które niestety zdążyłem już wcześniej kupić za kasę.

Działa to na takiej zasadzie, że jeśli masz aktywnego Plusa, to gry udostępnione w danym miesiącu możesz sobie przypisać do konta. A jak już przypiszesz, to możesz odpalić kiedykolwiek (nawet kiedy już znikną z listy udostępnionych), ale pod warunkiem, że jesteś w danym momencie abonentem PS Plus. Jak subskrypcja wygaśnie - gry stają się niedostępne. Zrobisz sobie pół roku przerwy i wrócisz - znowu masz dostęp do tytułów, które "wykupiłeś" kiedyś i tych udostępnionych w aktualnym miesiącu.

Dziękuję za duży odzew.

Jak ma się sprawa star wars w coopie? Można grać na splitscreen nawet w multi czy są jakieś ograniczenia?

Star Wars to gniot.
Plusa nie opyla się kupować. Lepiej kupować konto na allegro za 1zł z plusem na 14 dni.

ogolnie te konta psplus mozna robic samemu za darmo, ale komu sie chce, jak za 1zl mozna kupic
co do gier to nie jest tak zle psplusz ze 120zl ostatnio kosztowal na rok, a teraz bylo kilka fajnych gierek life is strange, this war of mine czy killing floor
ostatnio jest lepiej, wczesniej same gnioty byly

Powiedzmy, że będzie możliwość ponownego spotkania tego towarzysza ;) Główne decyzje mają realny wpływ na to jak gra będzie wyglądać i się rozwijać, a te pomniejsze jak z ptakiem to takie moralne/ludzkie zagwozdki, a nie typowo rozgrywkowe.

Ja czasem się źle czułem z powodu pewnej reakcji na niektóre decyzje. Gra niestety, a może stety potrafi wyciągać brudy z 1 epizodu aż do 5-ego i czasem próba naprawienia błędu kończy się jeszcze gorszą decyzją, ale za to tę grę szanuję. Choć pewna rzecz w niej zdenerwowała mnie i dużą rzeszę fanów, ale to już tak bywa, że nie wszystko musi być na 100% dopracowane w grze.

Moim zdaniem gry od Telltale miały więcej takich "sztucznych wyborów" niż LiS.
Właśnie ukończyłem giere i dowiedziałem się, że na koniec sierpnia będzie prequel :dance:
Choć wątpię, że będzie tak samo dobry. W końcu wychodzi na to, że będziemy grać po proatu zwykłą nastolatką

Co Cię i fanów zdenerwowało?

Właśnie ukończyłem giere i dowiedziałem się, że na koniec sierpnia będzie prequel :dance:
Choć wątpię, że będzie tak samo dobry. W końcu wychodzi na to, że będziemy grać po proatu zwykłą nastolatką

Co Cię i fanów zdenerwowało?

Pewnie zakończenie, dla mnie wybór, którego dokonałem był oczywisty, a i jego konsekwencje jak najbardziej mnie usatysfakcjonowały. Wiadomo - efekt motyla. Drugie zakończenie odpaliłem na YT i rzeczywiście można je potraktować jak na "odwal się".

Co do kontynuacji, to w sierpniu ma być prequel, ale od innego studia. Ci co zrobili LiS pracują nad drugą częścią ... pewnie z innymi bohaterami. Ciekawe jak im Vampyr wyjdzie.

Last edited:
@RaphTaba, @Gambit dokładnie chodzi o zakończenie, a właściwie wybory, które do niego prowadzą. Wrzucę w spoiler jak ktoś nie grał:
Właściwie zakończenie zależy tylko od ostatniego wyboru, można sobie zapis sprzed wyboru zachować i obejrzeć dwa zakończenia bez problemu. Okazuje się bowiem, że tak naprawdę wybory wpływały tylko moralnie na odcinki, a nie na samo zakończenie. Nawet grając i robiąc praktycznie wszystko źle dało się wybrać "dobre" zakończenie. Widziałem po forach gry, że sporo osób narzekało jak się ta gra potoczyła i jakie miała zakończenia. Epizod 5 to dla mnie właśnie 5/10, reszta ma mocne 8+ lub 9/10

No i dodając jeszcze oprócz tego co @Gambit pisał o grach, to ma być serial aktorski na podstawie gry. Ale wielu fanów gry pisze, że "Trzynaście powodów" bardzo nawiązuje do "Life is Strange" i jest w podobnym klimacie.

Zajebiście. Until Dawn też chciałem przejść, ale szkoda mi było hajsu.

U mnie jest ten plus, że ja na PS4 to tylko w kilka gier grałem, więc ciężko będzie zobaczyć już ograna pozycję. Until Dawn chodziło mi po głowie już długi czas, ale też szkoda kasy było. Ogólnie oferta byłaby mega zajebista gdyby zamiast tego GoT dali The Wolf Among Us, no ale i tak nie jest dobrze.

Na amerykańskim ps store też dobre oferty
Mad max- 38zł
God of War 3 -23zl
Middle-Earth Shadow of Mordor GOTY- 23zl
Rachet- 38zl
Killzone -30zl

Jutro jadę obejrzeć do kolesia z mojego miasta PS4 z padem za 580zł, może ogarnę za 550zł. Jak wszystko będzie ok to myślę, że dobry czas by kupić i zacząć powoli ogrywać exclusivy (Unitl Dawn w PS+).

Jutro jadę obejrzeć do kolesia z mojego miasta PS4 z padem za 580zł, może ogarnę za 550zł. Jak wszystko będzie ok to myślę, że dobry czas by kupić i zacząć powoli ogrywać exclusivy (Unitl Dawn w PS+).

Najlepszy okres teraz na kupienie po taniosci konsoli.

Na amerykańskim ps store też dobre oferty
Mad max- 38zł
God of War 3 -23zl
Middle-Earth Shadow of Mordor GOTY- 23zl
Rachet- 38zl
Killzone -30zl

Mozna kupic na Kanadyjskim i wyjdzie jeszcze taniej.

U mnie jest ten plus, że ja na PS4 to tylko w kilka gier grałem, więc ciężko będzie zobaczyć już ograna pozycję. Until Dawn chodziło mi po głowie już długi czas, ale też szkoda kasy było. Ogólnie oferta byłaby mega zajebista gdyby zamiast tego GoT dali The Wolf Among Us, no ale i tak nie jest dobrze.
Haha, pomyślałem o tym samym, ale dlatego że GoT już przeszedłem na PC.

Dopiero co właśnie kupiłem i ukończyłem Until Dawn, bardzo fajnie się w to gra kilka zaskakujących zwrotów akcji i można kilka razy się przestraszyć. Mi udało się ukończyć gre z 4 bohaterami czyli połową.

Dopiero co właśnie kupiłem i ukończyłem Until Dawn, bardzo fajnie się w to gra kilka zaskakujących zwrotów akcji i można kilka razy się przestraszyć. Mi udało się ukończyć gre z 4 bohaterami czyli połową.
W lipcu będzie za darmo, jeśli masz playstation plus.

Gracie w jakieś multi na ps? Ciekawy wydaje sie titanfall 2 ze wzgledu na ciągłe aktualizacje i brak dlc.

Back