GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

Z racji tego, że Microsoft ogłosił kompatybilność wsteczną, kusi mnie, by po taniości dorwać X360, bo dla paru gier mógłbym na nim pograć (Fable, Halo oraz Skradanki na wyłączność X360 i PC).
Dobry pomysł czy lepiej sobie odpuścić?

Z racji tego, że Microsoft ogłosił kompatybilność wsteczną, kusi mnie, by po taniości dorwać X360, bo dla paru gier mógłbym na nim pograć (Fable, Halo oraz Skradanki na wyłączność X360 i PC).
Moim zdaniem za 200 -250 zł opłaca sie kupic, ale nie drożej

tak czytam, czytam i nie widze sensu w tej wypowiedzi
co ma kompatybilnosc wsteczna xone z kupnem x360?

@mat01 haha miałem to samo, ale zwaliłem to na nieprzespaną noc xD możliwe, że jest jednak drugie dno w tej wypowiedzi i ceny Xpudełek poszły/pójdą w dół przez tą cała kompatybilność Who knows?

@mat01 haha miałem to samo, ale zwaliłem to na nieprzespaną noc xD możliwe, że jest jednak drugie dno w tej wypowiedzi i ceny Xpudełek poszły/pójdą w dół przez tą cała kompatybilność Who knows?
na razie o tej kompatybilnosci wiadomo tyle co nic, nie sadze, zeby to wplynelo znaczaco na cene 360, ktora juz i tak jest tania jak barszcz

na razie o tej kompatybilnosci wiadomo tyle co nic, nie sadze, zeby to wplynelo znaczaco na cene 360, ktora juz i tak jest tania jak barszcz

Trochę wiadomo ;) Chociażby to, że nie tyczy się wszystkich gier, a tylko tych zgłoszonych przez producentów

Panowie, miałem porobione swoje składy w Fifie i niechcący kliknąłem coś, że mam składy sprzed wszystkich moich aktualizacji.. Da się to jakoś cofnąć?

Kliknąłem,żeby pobrało mi aktualne najnowsze z serwerów fify... A gram w 14 i teraz robić te wszystkie transfery to katorga by była..

Duża pała wchodząca w gardło dla twórców Batmana. Co z tego, że zrobili różnorodne misje stosując pierdyliard rozwiazań, skoro nie mogli skupić się na podstawach i niedopracowali gry, która jest najzwyczajniej w świecie nudna? No i nie ma mapki ze znajdźkami, co automatycznie odbiera motywację do ich zbierania.

Nie mam pytań, ND to geniusze.

SSzGKhn.jpg

PS4 prędzej by się zesrało, niż wygenerowało taką grafikę w czasie rzeczywistym. Przykro mi to pisać, ale to prawda. Tak jak wspomniał Hang: zwykły render na silniku gry.

Tutaj masz Drake'a "in-game":

uncharted-4-ps4-2.jpg

uncharted-4-ps4-4.jpg

maxresdefault.jpg

Wciąż wygląda ładnie, ale już nie tak imponująco.

Last edited:
Wiem, ze render. Nie zmienia to faktu, że graficznie Uncharted 3 i TLoU, które w czasie swojego wychodzenia i sporo po nim nie miały sobie równych na żadnej platformie pod względem grafiki. Przypomnę, że PS3 ma 512 mega RAMu, może i PS4 to odpowiednik średniej klasy PCta, ale i tak prawie 20 (razy) mocniejsza, no i nikt nie zna tej konsoli tak dobrze jak Naugty Dog, a oni już spokojnie sprawią, że PCtowi krzykacze zamkną usta xD

Ale ja jestem zaslepionym fanboyem NG i dla mnie ten render jest ponad skalę xD
Przecież ja PS4 kupiłem tylko dla TLOU 2.
Ale z tym pogorszeniem grafiki od zeszłorocznego E3 to powagą? Skąd mają "obecny" materiał tamtego gameplayu?

pozamiatane

To tylko kolejne, śmieszne demko technologiczne. Nie ma się czym jarać.
Chyba wszyscy pamiętają tech-demo UE3 pt. "Samaritan" z 2011 roku (?). Gry nawet dzisiaj tak nie wyglądają. :wink:
Na grafikę z tych pokazówek UE4 w grach, poczekamy pewnie ze 20-30 lat.

To tylko kolejne, śmieszne demko technologiczne. Nie ma się czym jarać.
Chyba wszyscy pamiętają tech-demo UE3 pt. "Samaritan" z 2011 roku (?). Gry nawet dzisiaj tak nie wyglądają. :wink:
Na grafikę z tych pokazówek UE4 w grach, poczekamy pewnie ze 20-30 lat.

masz rację

To demo nie wygląda dzisiaj jakoś niesamowicie, a co do grafiki to myślę, że Crysis 3 jest na zbliżonym poziomie. Wiadomo, że porównywanie renderu na silniku, a gameplayu jest bez sensu.

To demo nie wygląda dzisiaj jakoś niesamowicie, a co do grafiki to myślę, że Crysis 3 jest na zbliżonym poziomie. Wiadomo, że porównywanie renderu na silniku, a gameplayu jest bez sensu.
Fakt, dzisiaj ten cały "Samaritan" nie wygląda tak okazale jak na początku i pewnie już w kolejnej generacji konsol (albo nawet pod koniec obecnej) niektóre gry osiągną ten poziom, ale na dzień dzisiajszy nadal nie widzę gier, który prezentowałyby podobne doznania wizualne jak to demo (może za wyjątkiem The Order 1886, ale to był bardziej taki interaktywny film ;-).

http://allegro.pl/wiedzmin-iii-3-dziki-gon-ps4-promocja-okazja-i5491921765.html

Panowie opłaca się brać gierki z takich aukcji? Bo nie mam kasy na fizyczne formy, a konsola przyjdzie w następnym tygodniu i nie chcę się zrobić w ciula. Z takich kont mogę pobierać gry na swoje konto i grać na jednym tym samym koncie?

Martwe sloty ostatnio zaczęli blokować. Ryzyko jest, gra może chodzić rok, albo pochodzi 1 dzień.
Ja wolałbym płytkę.
Gościu wysyła ci passy do konta i robisz nowe konto na ps4. Potem możesz pobrać grę na swoim co grasz

Back