GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

Na monitorach się nie znam, ale ostatnio jak byłem w Saturnie, to widziałem TV Samsunga dwadzieścia parę cali z full HD za chyba 800 zł, więc myślę, że monitor w tej cenie też powinien się znaleźć. Najlepiej zobacz sobie monitory np na stronie saturna w tej cenie, wybierz sobie najlepszych kandydatów i wtedy poczytaj o nich opinie. Ja tak zrobiłem z TV i jestem bardzo zadowolony.

Jakby komuś przyszło do głowy kupować podejrzane gry na Steamie za ok. 1euro lub mniej, to odradzam -_-

Z cyklu PIERDOLĘ - NIE PRZECHODZĘ: Batman Arkham Asylum.
Zachęcony bardzo dobrymi ocenami kupiłem Arkham, aby zobaczyć, czym wszyscy tak się jarali, co to za fenomen w grach o mrocznym rycerzu i czy jest to jakaś super perła. Niestety nie jest.
Arkham zaczynał się dobrze, fajna atmosfera, Joker, wszyscy znani mi przeciwnicy batmana, ZAGADKI (Boże, dawno nie wciągnąłem się tak w znajdźki) no i skradanie się batmana, które mnie po prostu ujęło, bo takie skradanie od dawna chciałem w grach zobaczyć. Niestety, zwalono dla mnie najważniejszy element - SYSTEM WALKI.
Z początku nic nie zwiastowało katastrofy, a błędy tłumaczyłem abstynencją od grania spowodowaną brakiem gier. Ale im dalej w las, a ja ciągle nie mogłem przejść walki bez utraty 75% punktów życia. Czemu? Batman po prostu nie słucha się tego, czego miał się słuchać. Unik robi za późno albo w złym kierunku. Dodatkowo sam balans poziomu trudności jest tragiczny - raz dostajemy walkę z 5 typami a raz z całą hordą, którzy nie pozwalają ci wiele zrobić. Póki odnosiłem pyrrusowe zwycięstwa, dało się jeszcze grać. Niestety, końcowa (?) walka z przydupasami Jokera i dwoma większymi jest nie do przejścia. Trwa to tylko 5 minut i leżę martwy, bo batman się mnie nie słucha, nie strzela batarangiem kiedy potrzebuje, robi unik prosto pod taranujących go wrogów i nie robi kontr w czas. Sorry, nie tego oczekiwałem po grze na Normalu. Jak będe chciał ginąć ciągiem, to odpalę sobie Dark Souls i na NG+ 3 spróbuję po raz X przejść Gwyna, który ma mnie na hita i przy którym wiem, że wszystkie błędy które popełniam to moje, a nie błędnego systemu walki.
Ode mnie gra otrzymuje 6/10. Może 7/10, jeśli jakimś cudem uda mi się przejść tych zbirów Jokera. Jeśli ktoś uważa że lamię: W życiu tylko jedną grę przeszedłem na easy i była to moja pierwsza gra na ps3 i pierwsze podejście do pada od konsoli, więc nie umiałem celować. Tak to normal albo hard, jak są to gry, które umiem grać (DMC 3, Darksiders, POP, Wiedźmin).

@Miszon
No to teraz mega mnie zaskoczyłeś. Po tym co pisałeś o Dark Souls spodziewałbym się, że Batmana ogarniesz dość łatwo.
Zgadzam się z plusami, które wypisałeś (bardzo fajna atmosfera, ciekawe znajdźki, klimat), ale system walki też zapamiętałem jako świetny i dlatego bardzo mnie zaskoczyłeś. To była chyba pierwsza gra z tego typu systemem, a na pewno pierwsza, w którą ja grałem i kojarzę opinie, że Asylum było jakimś takim prekursorem. Anyway, nie pamiętam w ogóle kłopotów ze sterowaniem o jakich wspominasz. Owszem, czasem w walkach z hordą przeciwników zdarzało się, że unik kończył się w miejscu, gdzie nadal było zagrożenie i trzeba było robić kolejny, ale poza tym miałem kupę frajdy i w ogóle nie czułem się jakoś oszukiwany przez grę. Jakby co, to tę grę przechodziłem jeszcze na PC (mysz + klawiatura), może było łatwiej/precyzyjniej niż na padzie? Tak czy inaczej walki podobały mi się do tego stopnia, że mnóstwo czasu śmigałem w tryb Areny czy jak to tam się nazywało - tłuczenie kolejnych fal przeciwników i śrubowanie wyniku punktowego.

Jedyna rzecz, do której miałem pewne zastrzeżenia to właśnie ten tryb skradania się/cichej eliminacji. Jako całokształt był bardzo fajny, ale pamiętam, że uderzała mnie czasami ślepota/niedomyślność tych gostków, których się eliminowało. Co nie zmienia faktu, że mimo tej ślepoty/głupoty przeciwników i tak wielokrotnie dawałem im się wykryć/zabić :)

W Asylum nie grałem, ale grałem w Arkham city i tam system walki bardzo mi się podobał.
Latałem po mieście i szukałem zbirów, żeby tylko ich stłuc.
A gra ktoś w tego nowego Batmana na ps4? Jak tak to jakie opinie, bo chyba kupie go

@Hightower uwierz mi, sam się zaskoczyłem, bo po soulsach każda gra akcji nie stanowiła wyzwania, a przy batmanie chciałem się odprężyć przed przejściem na next gen.
Jutro spróbuję jeszcze raz podejść do tej ostatniej walki, bo może zmęczenie dzisiejszym dniem nie pozwoliło mi na pełne skupienie. Bo sam system nie jest zły, tylko wariuje przy wielkiej grupie przeciwników (zamiast uników, przeskok za plecy). Tak naprawdę, jak teraz chłodno nad tym myślę, to głównie ginę przez te uniki, bo kontra zaczęła mi się psuć przy 4 podejściu do walki, gdzie waliłem jak wściekły czasami.
Licze że to tylko efekt zmęczenia i rage'u bo historia mnie mega wciągnęła.

@Hightower uwierz mi, sam się zaskoczyłem, bo po soulsach każda gra akcji nie stanowiła wyzwania, a przy batmanie chciałem się odprężyć przed przejściem na next gen.
Jutro spróbuję jeszcze raz podejść do tej ostatniej walki, bo może zmęczenie dzisiejszym dniem nie pozwoliło mi na pełne skupienie. Bo sam system nie jest zły, tylko wariuje przy wielkiej grupie przeciwników (zamiast uników, przeskok za plecy). Tak naprawdę, jak teraz chłodno nad tym myślę, to głównie ginę przez te uniki, bo kontra zaczęła mi się psuć przy 4 podejściu do walki, gdzie waliłem jak wściekły czasami.
Licze że to tylko efekt zmęczenia i rage'u bo historia mnie mega wciągnęła.
W sumie to tak bym obstawiał, że zmęczenie albo wkurwienie wzięło górę :) A przeskok za plecy zamiast uniku to się robi, jak wciśniesz przycisk od kontry i do tego strzałkę/analog w kierunku przeciwnika, dobrze pamiętam? Może z tym był kłopot, że odruchowo odpalałeś nie tę akcję, którą chciałeś?

Z cyklu PIERDOLĘ - NIE PRZECHODZĘ: Batman Arkham Asylum.
Zachęcony bardzo dobrymi ocenami kupiłem Arkham, aby zobaczyć, czym wszyscy tak się jarali, co to za fenomen w grach o mrocznym rycerzu i czy jest to jakaś super perła. Niestety nie jest.
Arkham zaczynał się dobrze, fajna atmosfera, Joker, wszyscy znani mi przeciwnicy batmana, ZAGADKI (Boże, dawno nie wciągnąłem się tak w znajdźki) no i skradanie się batmana, które mnie po prostu ujęło, bo takie skradanie od dawna chciałem w grach zobaczyć. Niestety, zwalono dla mnie najważniejszy element - SYSTEM WALKI.
Z początku nic nie zwiastowało katastrofy, a błędy tłumaczyłem abstynencją od grania spowodowaną brakiem gier. Ale im dalej w las, a ja ciągle nie mogłem przejść walki bez utraty 75% punktów życia. Czemu? Batman po prostu nie słucha się tego, czego miał się słuchać. Unik robi za późno albo w złym kierunku. Dodatkowo sam balans poziomu trudności jest tragiczny - raz dostajemy walkę z 5 typami a raz z całą hordą, którzy nie pozwalają ci wiele zrobić. Póki odnosiłem pyrrusowe zwycięstwa, dało się jeszcze grać. Niestety, końcowa (?) walka z przydupasami Jokera i dwoma większymi jest nie do przejścia. Trwa to tylko 5 minut i leżę martwy, bo batman się mnie nie słucha, nie strzela batarangiem kiedy potrzebuje, robi unik prosto pod taranujących go wrogów i nie robi kontr w czas. Sorry, nie tego oczekiwałem po grze na Normalu. Jak będe chciał ginąć ciągiem, to odpalę sobie Dark Souls i na NG+ 3 spróbuję po raz X przejść Gwyna, który ma mnie na hita i przy którym wiem, że wszystkie błędy które popełniam to moje, a nie błędnego systemu walki.
Ode mnie gra otrzymuje 6/10. Może 7/10, jeśli jakimś cudem uda mi się przejść tych zbirów Jokera. Jeśli ktoś uważa że lamię: W życiu tylko jedną grę przeszedłem na easy i była to moja pierwsza gra na ps3 i pierwsze podejście do pada od konsoli, więc nie umiałem celować. Tak to normal albo hard, jak są to gry, które umiem grać (DMC 3, Darksiders, POP, Wiedźmin).

Mam nadzieję, że jesteś świadomy tego, że oceniasz 6 letnią grę?

Z drugiej strony - wszyscy zajarali się tą grą dlatego, bo nikt nie spodziewał się, że coś z tego dobrego będzie. Tak to już ludzie mają ;)

Poleci ktoś jakieś gierki na PSP? Jutro wpadnie mi w ręce i chętnie ogram jakieś ciekawe pozycje ;).

MGS Peace Walker, GoW Chains of Olympus i Ghost of Sparta, Patapon, LocoRoco, Tekken Dark Resurrection, The Warriors, Def Jam Fight for N.Y., Angry Birds, Gladiator Begins
W te grałem i polecam

Poleci ktoś jakieś gierki na PSP? Jutro wpadnie mi w ręce i chętnie ogram jakieś ciekawe pozycje ;).
emuparadise.net

"zhackuj" zeby grac w piraty, bedziesz mogl grac tez w gierki z psxa. ja cisne od paru miesiecy, a ps3 sie kurzy

Zacząłem grać w Lords of The Fallen aka Dark Souls dla ubogich. Ciekawe doświadczenie i niezła zabawa, chociaż po 1,5h sesjach mam dość i robię sobie dłuższe przerwy.

Wczoraj dostałem Mortal Kombat X w swoje ręce. Po paru godzinach grania nawet ogarniam. Gra wygląd super czekam aż kumpel wpadnie z padem

ostatnio ze staroci odpaliłem sobie Quake 2. Kurwa jakie to dłuuugie było. nie to co teraz 8 h i po zabawie.
Quake nie pamiętam chociaż grałem w którąś z części, ogólnie to nie przepadałem i nie przepadam za takimi grami, ale jak zainteresowało to się grało w takie gry jak np. Unreal Tournament :D

Quake nie pamiętam chociaż grałem w którąś z części, ogólnie to nie przepadałem i nie przepadam za takimi grami, ale jak zainteresowało to się grało w takie gry jak np. Unreal Tournament :D

Jest coś takiego jak Quake Live, który ma mapy z części 3 i odnowiony silnik graficzny. Polecam!

Ostatnio w końcu zagrałem w EA Sports UFC na konsolach i jestem mocno zawiedziony :/

Why, bo celuje w ta gre od EA

Mechanizm walk mnie odrzucił. Jak w poprzedniej części ja zapaśnik potrafiłem prowadzić z kuzynem strikerem wyrównaną walkę lub wygrać przez decyzję/poddanie, tak w tej dostawałem srogi wpierdol, bo przecież system poddań jest totalnie do dupy, a wstać z parteru można jednym przyciskiem :/

Dodatkowo po iluś godzinach grania nie ogarnąłem wiele ruchów, które w UFC 3 były dużo łatwiejsze do nauczenia (klincz chociażby). W dupie to mam :/

Mechanizm walk mnie odrzucił. Jak w poprzedniej części ja zapaśnik potrafiłem prowadzić z kuzynem strikerem wyrównaną walkę lub wygrać przez decyzję/poddanie, tak w tej dostawałem srogi wpierdol, bo przecież system poddań jest totalnie do dupy, a wstać z parteru można jednym przyciskiem :/

Dodatkowo po iluś godzinach grania nie ogarnąłem wiele ruchów, które w UFC 3 były dużo łatwiejsze do nauczenia (klincz chociażby). W dupie to mam :/
Chcesz sprzedać? :wink:

Back