GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

Panowie, wszyscy się tak okropnie jaraja FFVII i tym remejkiem. Czy słusznie jest to taki wielki klasyk?
Zagraj i sam zrozumiesz ;)

@Mort tzn nie musisz wchodzić co 3 minuty, bo jak wyłączysz to ci nie schodzą suplies. I wysyłaj od razu typów, zeby szukali broni i innego badziewia, nawet jak zgina , mozesz ich wskrzesić i nie tracą inwentarza. Niestety co chwile wywala z gry, musza to poprawić

Zagraj i sam zrozumiesz ;)

@Mort tzn nie musisz wchodzić co 3 minuty, bo jak wyłączysz to ci nie schodzą suplies. I wysyłaj od razu typów, zeby szukali broni i innego badziewia, nawet jak zgina , mozesz ich wskrzesić i nie tracą inwentarza. Niestety co chwile wywala z gry, musza to poprawić

mi wszystko dziąła cacy na iphonie

Grał ktoś kiedyś w Shenmue? Będzie 3! Po 14 latach... :heart:
Nie wiem czy ktoś już wrzucał bo rzadko tu wchodzę, ale... kto wie czy dla tej gry nie kupię jakiegoś next-gena i nie zacznę znowu "grać w gry" jak za małolata
ja gralem na konsoli Sega Dreamcast, strasznie bylem zajarany ta gierka. Do dzisiaj jest moja jedna z lepszych EVER,jedna z wiekszych wkretek jakie mialem w gry. To byly czasy gdy Sega byla konsola next gen.

Naughty Dog :heart: Nie grać miałem okazji grać w ani jedną część Uncharted ale grałem w TLOU

To teraz jak masz PS4 kupuj remastera Uncharted, przynajmniej ja tak zrobię xD To będzie najładniejsza gra, która pojawia się na nextgeny w najbliższych latach, aż do momentu TLoU 2.
Ale porównania do Fallouta nie rozumiem ...

Square Enix dawać gameplay Deus Ex !!! Lara wygląda ruchable :D

Last edited:
Hitman must have :lol:
Uncharted 4 grafika robi wrażenie, ale ten gameplay w tej serii tak mnie zanudza, że więcej niż pare h nie pogram.

Wracajac do wstecznej kompatybilnosci X1 to jednak nie jest tak kolorowo. To producenci gier beda podejmowac decyzje czy ich gra moze zostac "emulowana". Na lato puszczaja pierwsza transze 100 gier, ktore beda dzialac ale w sumie z tej listy tylko Mass Effect jest warty zachodu. Boje sie, ze gowno z tego bedzie i odpalic bedzie mozna w wiekszosci gnioty bo hity beda remasterowane w kolko.

Pany, @cRe chce zlozyc kompa do grania, w tej chwili zaklada budzet 2tys. Co poradzicie (oprocz zwiekszenia budzetu :) )?

Wracam do życia po Wiedźmnie :) Czekam na Falauta 4 i Total war: Warhammer, battlefield star wars ma też na oku. Poza tym jak dla mnie nic nie urywa głowy HL3 nadal nie ma... ehhh

Pany, @cRe chce zlozyc kompa do grania, w tej chwili zaklada budzet 2tys. Co poradzicie (oprocz zwiekszenia budzetu :) )?

Core I3 + Gtx960. Nic lepszego w tej chwili sie nie zbuduje, ale poczekaj pare dni bo wczoraj mialy premiery nowe karty AMD i moze cos namieszaja w wynikach albo wplyna na obnizki kart po obu stronach barykady.

Oby trzymalo poziom Kijka Prawdy :wink:

Rok temu twórcy zarzekali się, że nie będzie kontynuacji gry. Mam nadzieję, że kontynuacji nie robią na siłę i pod wpływem ewentualnych zysków, tylko podejdą do tematu z entuzjazmem i dostaniemy świetny produkt.

Rok temu twórcy zarzekali się, że nie będzie kontynuacji gry. Mam nadzieję, że kontynuacji nie robią na siłę i pod wpływem ewentualnych zysków, tylko podejdą do tematu z entuzjazmem i dostaniemy świetny produkt.
Dziwne bo ja slyszalem od poczatku, ze beda robic dwojke i to wlasnie z Coonem i resztą...

Takie pytanie, może akurat ktoś jest zorientowany. Chciałem zacząć przygodę z Metal Gear Solid. Na Xbox 360. Żeby zrozumieć o co w tym wszystkich chodzi powinienem zacząć od MGS HD Collection? Wystarczy to?

Sluchaj, ja przeszedlem wszystkie czesci i dalej nie do konca rozumiem o co tam chodzi ;) Tak bardziej na powaznie to zacznij od jedynki (najlepsza czesc), pozniej dwojka, trojka i peace walker. Peace walker bedzie najwazniejszy dla zrozumienia 5tki, bo akcja dzieje sie bezposrednio po wydarzeniach z tej czesci, a takze sam gameplay (rozbudowa bazy) będzie podobny. Jak dla mnie Peace Walker stoi bardzo wysoko (na pewno wyzej niz dwojka i moze nawet 4ka), wiec nie zrazaj sie kiepska grafiką:)

Sluchaj, ja przeszedlem wszystkie czesci i dalej nie do konca rozumiem o co tam chodzi ;) Tak bardziej na powaznie to zacznij od jedynki (najlepsza czesc), pozniej dwojka, trojka i peace walker. Peace walker bedzie najwazniejszy dla zrozumienia 5tki, bo akcja dzieje sie bezposrednio po wydarzeniach z tej czesci, a takze sam gameplay (rozbudowa bazy) będzie podobny. Jak dla mnie Peace Walker stoi bardzo wysoko (na pewno wyzej niz dwojka i moze nawet 4ka), wiec nie zrazaj sie kiepska grafiką:)

No tylko 1 nie ma na X360, tam jest 2, 3 i Peace Walker. Peace Walker przeszedłem kiedyś na PSP, ale już i tak nie pamiętam. A teraz właśnie chciałbym też zagrać w V. IV niestety też nie ma na X360.

Rozumiem,że aby zagrać w Finala to nie trzeba znać całej serii?:)

Po targach jestem zadowolony - dużo gier mnie czeka, Fallout 4, Deus Ex, Mad Max, Battlefront, Fifa 16, Mass Effect 4, Horizon coś tam Dawn, Final Fantasy i pewnie coś tam, co jeszcze mi nie przychodzi teraz do głowy. Tak czy inaczej, konsola cały czas będzie eksploatowana. Troszkę, szkoda,że nie powiedzieli nic o nowym Battlefield, ale w sumie to logiczne, skoro teraz robią Star Wars.

BTW. wsteczna kompatybilność XBOX One niby fajna sprawa, tylko czy tak na prawdę potrzebna? Fani Xboxa i tak pewnie mają swoje 360 na półkach, aczkolwiek dla nowych graczy to będzie wypas sprawa.

Rozumiem,że aby zagrać w Finala to nie trzeba znać całej serii?:)

Po targach jestem zadowolony - dużo gier mnie czeka, Fallout 4, Deus Ex, Mad Max, Battlefront, Fifa 16, Mass Effect 4, Horizon coś tam Dawn, Final Fantasy i pewnie coś tam, co jeszcze mi nie przychodzi teraz do głowy. Tak czy inaczej, konsola cały czas będzie eksploatowana. Troszkę, szkoda,że nie powiedzieli nic o nowym Battlefield, ale w sumie to logiczne, skoro teraz robią Star Wars.

BTW. wsteczna kompatybilność XBOX One niby fajna sprawa, tylko czy tak na prawdę potrzebna? Fani Xboxa i tak pewnie mają swoje 360 na półkach, aczkolwiek dla nowych graczy to będzie wypas sprawa.
Final Fantasy to gra, która weszła jako pożegnanie Square (która wtedy inaczej się nazywała) i była kompletną historią, ale jej sukces sprawił, że firma przetrwała, weszła kolejna część, która z oczywistych względów musiała być niezależną opowieścią. I tak narodził się cykl gier niepowiązanych ze sobą, poza kilkoma motywami, które się powtarzają. Dla wielu FFVII było pierwszym Finalem i wtedy się dało połapać, to będzie się dało i teraz :wink:

Back