Wg mnie oczywistym jest wybór głównej bohaterki bo młoda Emily już wtedy zainteresowana była bardziej sprawami wojennymi a nie rolą przyszłej cesarzowej.
Dla mnie ten wybór jest właśnie zbyt oczywisty. Mordują dziewczynce mamusię, ona szkoli się pod okiem ochroniarza Jej matki i gdy dorasta postanawia pomścić mamusię. Brakuje jeszcze tylko romansu pomiędzy Corvo a jego podopieczną.
Słabe to jak na mój gust i oklepane.
Tak jak wspomniałem w poprzednim poście, wolałbym żeby odcięli się od fabuły pierwszej części i pokazali coś całkiem nowego. Nowego naznaczonego przez Outsidera, nową historię.
Nie ukrywam również, że nie przepadam za kobiecymi protagonistkami wgrach, a jedyną którą akceptuję jest Lara Croft. ;-)
pod warunkiem włożenia trochę wysiłku w poznanie wszystkich niuansów pozostawionych w pamiętnikach czy nagraniach audio.
Otwarcie przyznam, że się tym nie trudziłem. Trochę na początku czytałem, ale szybko mnie to znudziło, dlatego też fabułę oceniam na podstawie tego co twórcy "podsunęli mi pod sam nos". Ale to chyba nic złego ?
btw. jeśli dla Ciebie fabuła w najnowszym GTA i Dishonored jest słaba to jakie gry byś polecił żebym się nie zanudził?
Nie napisałem, że fabuła w GTA V jest słaba. Napisałem, że jest średnia.
Trochę się zawiodłem, bo oczekiwałem czegoś odrobinę poważniejszego, a dostałem lekką, przyjemną komedyjkę (czasami nielogiczną, czasami po prostu głupią) z bandziorami i napadami w tle.
Gry z dobrą fabułą, które bym polecił ?
Jestem akurat w trakcie ogrywania pierwszego BioShocka - polecam ze szczerego serca.
Deux Ex: HR - również godny polecenia.
Far Cry 3 - może historyjka nie najwyższych lotów, ale na pewno akceptowalna.
Wiedźmin 3 - wiadomo.
Ponad to, np. Mafia I & II, Mass Effect, Fallout: NV.