GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

Mam takie pytanie odnośnie misji zlecanych z zakupionych nieruchomości w GTA V:
Czy po wykonaniu określonej ich ilości, dajmy na to, w barze "Hookies", owa miejscówka przestaje nam zlecać zadania ? Czy też bar będzie dawał co jakiś czas jakąś misję do wykonania z puli czterech dostępnych rodzajów (1. strzelanina przed barem, 2. kradzież w barze, 3. transport alkoholu, 4.paparazzi) w nieskończoność ?

Mam takie pytanie odnośnie misji zlecanych z zakupionych nieruchomości w GTA V:
Czy po wykonaniu określonej ich ilości, dajmy na to, w barze "Hookies", owa miejscówka przestaje nam zlecać zadania ? Czy też bar będzie dawał co jakiś czas jakąś misję do wykonania z puli czterech dostępnych rodzajów (1. strzelanina przed barem, 2. kradzież w barze, 3. transport alkoholu, 4.paparazzi) w nieskończoność ?

Po kilku misjach miałem spokój.

aD3BBXd_460s_v2.jpg

AHAHAAHAHAHAH, prosto w cel! Headshot! :lol:

Możliwość latania, budowania swoich osad i rozwijania gospodarki między nimi, modyfikacji broni i pancerzy, pip boy w wersji rzeczywistej lub sterowalnej ze smartphone w trakcie gry. Poziom detali dosłownie przyprawia o opad szczęki, piękne i różnorodne lokacje, charakterystyczne poczucie humoru i premiera 10 listopada. Do pobrania juz w tej chwili gra na koma Fallout Shelter, która wyglada niesamowicie! Ja jestem "kupiony" definitywnie. Żadna zapowiedź nie zrobiła na mnie większego wrażenia, a gram od święta, więc tym bardziej wybredny jestem.

Fallout Shelter:

Last edited:
Doom - Jakoś nie kręcą mnie takie sieki. Wolę głębsze FPSy.

Dishonored 2 - Jedynka, pomijając słabą fabułę, była świetna. Jedna z najlepszych nowych marek ostatnich lat.
Na zapowiedź kolejnej części na konferencji Bethesdy czekałem chyba najbardziej i jakież było moje zdziwienie, kiedy owa jak i towarzyszący jej trailer spłynęły po mnie jak po kaczce. Nie tego się spodziewałem. Przede wszystkim liczyłem, że odetną się od historii pokazanej w jedynce, a Oni niestety, najwyraźniej ją kontynuują. W dodatku, nie przemawia do mnie świat wzorowany na bliskim wschodzie(?), oraz główna bohaterka.

Fallout 4 - Pomijając grafikę, która nie zachwyca, oraz animacje wyglądające jak z ery PS2 - coś wspaniałego. Dbałość o szczegóły i niczym nieskrępowana wolność w większości aspektów gry, naprawdę, robią wrażenie. Byle do listopada.

Dishonored 2 - Jedynka, pomijając słabą fabułę, była świetna. Jedna z najlepszych nowych marek ostatnich lat.
Na zapowiedź kolejnej części na konferencji Bethesdy czekałem chyba najbardziej i jakież było moje zdziwienie, kiedy owa jak i towarzyszący jej trailer spłynęły po mnie jak po kaczce. Nie tego się spodziewałem. Przede wszystkim liczyłem, że odetną się od historii pokazanej w jedynce, a Oni niestety, najwyraźniej ją kontynuują. W dodatku, nie przemawia do mnie świat wzorowany na bliskim wschodzie(?), oraz główna bohaterka.

Wg mnie oczywistym jest wybór głównej bohaterki bo młoda Emily już wtedy zainteresowana była bardziej sprawami wojennymi a nie rolą przyszłej cesarzowej. Fabuła dla wielu, na pierwszy rzut może okazać się łatwa do przewidzenia ale zawarty w niej spisek i odkrywanie jego bohaterów, mogło zachwycić pod warunkiem włożenia trochę wysiłku w poznanie wszystkich niuansów pozostawionych w pamiętnikach czy nagraniach audio. Dużym plusem całej rozgrywki jest realny wpływ właśnie na fabułę i otaczający nas świat poprzez sposób walki czy eliminacji kolejnych przeciwników. Jak dla mnie same plusy i nie mam się do czego doczepić.

btw. jeśli dla Ciebie fabuła w najnowszym GTA i Dishonored jest słaba to jakie gry byś polecił żebym się nie zanudził?

10 listopad? I To mi się podoba, bez żadnego czekania 1,5 roku albo i dłużej, jak to bywa w przypadku wielu innych produkcji.

Wg mnie oczywistym jest wybór głównej bohaterki bo młoda Emily już wtedy zainteresowana była bardziej sprawami wojennymi a nie rolą przyszłej cesarzowej. Fabuła dla wielu, na pierwszy rzut może okazać się łatwa do przewidzenia ale zawarty w niej spisek i odkrywanie jego bohaterów, mogło zachwycić pod warunkiem włożenia trochę wysiłku w poznanie wszystkich niuansów pozostawionych w pamiętnikach czy nagraniach audio. Dużym plusem całej rozgrywki jest realny wpływ właśnie na fabułę i otaczający nas świat poprzez sposób walki czy eliminacji kolejnych przeciwników. Jak dla mnie same plusy i nie mam się do czego doczepić.

btw. jeśli dla Ciebie fabuła w najnowszym GTA i Dishonored jest słaba to jakie gry byś polecił żebym się nie zanudził?

Graj w GTA V, fabuła jest spoko.

Wg mnie oczywistym jest wybór głównej bohaterki bo młoda Emily już wtedy zainteresowana była bardziej sprawami wojennymi a nie rolą przyszłej cesarzowej.
Dla mnie ten wybór jest właśnie zbyt oczywisty. Mordują dziewczynce mamusię, ona szkoli się pod okiem ochroniarza Jej matki i gdy dorasta postanawia pomścić mamusię. Brakuje jeszcze tylko romansu pomiędzy Corvo a jego podopieczną.
Słabe to jak na mój gust i oklepane.
Tak jak wspomniałem w poprzednim poście, wolałbym żeby odcięli się od fabuły pierwszej części i pokazali coś całkiem nowego. Nowego naznaczonego przez Outsidera, nową historię.
Nie ukrywam również, że nie przepadam za kobiecymi protagonistkami wgrach, a jedyną którą akceptuję jest Lara Croft. ;-)
pod warunkiem włożenia trochę wysiłku w poznanie wszystkich niuansów pozostawionych w pamiętnikach czy nagraniach audio.
Otwarcie przyznam, że się tym nie trudziłem. Trochę na początku czytałem, ale szybko mnie to znudziło, dlatego też fabułę oceniam na podstawie tego co twórcy "podsunęli mi pod sam nos". Ale to chyba nic złego ?
Nie napisałem, że fabuła w GTA V jest słaba. Napisałem, że jest średnia.
Trochę się zawiodłem, bo oczekiwałem czegoś odrobinę poważniejszego, a dostałem lekką, przyjemną komedyjkę (czasami nielogiczną, czasami po prostu głupią) z bandziorami i napadami w tle.

Gry z dobrą fabułą, które bym polecił ?
Jestem akurat w trakcie ogrywania pierwszego BioShocka - polecam ze szczerego serca.
Deux Ex: HR - również godny polecenia.
Far Cry 3 - może historyjka nie najwyższych lotów, ale na pewno akceptowalna.
Wiedźmin 3 - wiadomo.
Ponad to, np. Mafia I & II, Mass Effect, Fallout: NV.

@Yagiel Dzięki ale mam ją już ograną na dwóch generacjach także znam ją doskonale:wink: i wg mnie jest to majstersztyk i mistrzostwo świata:D

@Luke romansu raczej tam nie będzie bo młoda Emily to ponoć owoc miłości Corvo i zmarłej cesarzowej także temat kazirodztwa raczej by nie przeszedł :D dobra wiadomość jest taka że prawdopodobnie będziemy mogli dokonać wyboru na początku gry i wcielić się albo w Emily albo wspomnianego Corvo.

Podałeś Deus Ex'a a wg mnie tam fabuła jest dosyć podobna do tej z Dishonored właśnie. Nie chcę tutaj mocno spoilerować ale tam też mamy do czynienia ze spiskiem a przy okazji prowadzimy wendetę. Ten przykład akurat mocno chybiony natomiast obie wysoko oceniam.

W Fallouta i Wieśka jeszcze nie grałem więc nie wiem ale pełna zgoda co do reszty. Wiesz, biorąc pod uwagę TLoU też można by powiedzieć, że jest tam oklepany schemat a jednak ta gra pod względem fabularnym wymiata.
Polecam: Red Dead Redemtion, LA. Noire i serię Uncharted.

Xbox One dostanie kompatybilnosc wsteczna czyl bedzie mozna uruchomic gry z Xboxa360 - plytki i wersje cyfrowe. Usluga darmowa.

Mega bajer! Teraz przy wyborze konsoli na prawde bym sie zastanawial miedzy PS4 a X1.

Xbox One dostanie kompatybilnosc wsteczna czyl bedzie mozna uruchomic gry z Xboxa360 - plytki i wersje cyfrowe. Usluga darmowa.
Wow mogliby na PS4 takie coś zrobić, bo jest wiele tytułów z ps3, w które bym pograł.
Dobre posunięcie ze strony Microsofta

Wow mogliby na PS4 takie coś zrobić, bo jest wiele tytułów z ps3, w które bym pograł.
Dobre posunięcie ze strony Microsofta

Popieram, ja bym z chęcią ograł kilka tytułów nawet z PS2, np. The Warriors lub seria God of War

Dla mnie Microsoft wygrał to E3 i nie wiem co musiałoby zrobić Sony, żeby go przebić. Sam, jeżeli będę nabywał konsolę tej generacji, to pewnie w takim razie szarpnę się na Xpudło dla Gearsów, Lost Odyssey czy Dragon Dogmy.

Dishonored 2 kupuję w dniu premiery, o ile oczywiście wtedy będę miał na czym w to grać, ale coś mi się Emily nie zgadza z uzyskanym przeze mnie zakończeniem, które to chyba było kanoniczne (to na low chaos).

Mega klimatyczna zapowiedz Dark Souls 3 na X1:

Popieram, ja bym z chęcią ograł kilka tytułów nawet z PS2, np. The Warriors lub seria God of War

Bardzo mozliwe, ze Sony odpowie i tez odpali wsteczna kompatybilnosc. Dla nas klientow taka walka na ficzery jest bardzo na reke.

Mi tez nie :) Nie wiem skad ten szal, szczegolnie ze gra technicznie wyglada jak gry na poprzednia generacje.

dobra wiadomość jest taka że prawdopodobnie będziemy mogli dokonać wyboru na początku gry i wcielić się albo w Emily albo wspomnianego Corvo.
To miło, że dadzą nam wybór odnośnie protagonisty, którym pokierujemy, ale nadal uważam, że lepszym pomysłem byłby całkiem nowy bohater i Tyvia - jako miejsce akcji (o której swego czasu plotkowano).
Polecam: Red Dead Redemtion, LA. Noire i serię Uncharted.
W L.A. Noire jeszcze nie grałem, ale na pewno to zrobię, bo akurat posiadam. Z kolei, RDR i Uncharted są tytułami konsolowymi... a ja jestem pecetowcem. :-(

Back