vitas
Bellator Welterweight
Prawda. Konsole od poprzedniej generacji zrobiły się zbyt podobne do PC.Nie ma w ogóle opcji kupić konsoli digital puki sprzedają fizyczne nośniki. Na płytach kupiłem nowe gt7 wersja PS4 za chyba 160 Zeta. Teraz nowe Elden Ring z dlc kupiłem za 268 z ultimy. Na ps store to samo 80 więcej. Niestety czas wyłącznie cyfrowych kopii nadejdzie. Napęd optyczny siegnął max swoich możliwości. Wątpię czy producenci będą montować czytnik zewnętrznych pamięci i na czymś takim wydawać gry. Raczej szykuje się w przyszłości podwyżka cen gier i brak fizycznych nośników. Niby jak masz światłowód to wygodniej wersja cyfrowa ale to już prowadzi do kompletnego uzależnienia od internetu i producenta konsoli. Dawno temu nie taka była idea. Miało być szybko, prosto i wygodnie w przeciwieństwie do pc. Wygląda że historia zatoczyła koło.
Dodatek do Bloodborne na store kosztował jak ostatnio sprawdzałem 89 zł, a pudełko z całością dało się wyrwać za ok 68
Jakość i ilość gier w tej generacji to jakiś żart - początek był spoko bo wydali Returnal, Ratcheta i Demons Souls, ale pózniej to tylko Finale i WokeMan 2 warte uwagi.