Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

takie
OIP.c8bcEjiEDfFysD706_i0FgHaEK

:roberteyeblinking:

poza tym, jebane beciaki co się hihrali a pierwsi polecieli na srolana
:eddieconspiracy:

Dobra, nie pekaj jak kondon

Bezwstydniki bezjajeczne,
@Roshi teraz to już chuj, bierz całą rodzinę.
:beczka:

Śmiałem się z ciebie że miałeś takie ciśnienie i co chwilę od dłuższego czasu wrzucałeś jakieś materiały związane z tym filmem. :DC:
Ja nie czekałem na ten film i nie miałem żadnych oczekiwań wobec tego filmu i miło się zaskoczyłem.
A że miałem okazję to poleciałem tak to pewnie bym obejrzał dopiero jakby wleciało do ściągnięcia.

:travolta:
okazję to Ty miałeś za garażami
:mamed:

:yellowcard2:red card

w takim eposie powinna zagrać lupita bayabongo

Według przekazu starszyzny Luo, dawno temu w regionie dzisiejszego Jeziora Wiktorii żył gigantyczny potwór o imieniu Lolwe. Był tak ogromny, że za każdym razem, gdy wychodził ze swojej lepianki wysikać się, po jego moczu pozostawały jeziora i stawy.Pewnej nocy Lolwe oddawał mocz wyjątkowo długo, a kiedy ludzie obudzili się następnego ranka, zobaczyli ogromne jezioro, którego brzegi ginęły we mgle. W ten sposób powstało Jezioro Wiktorii, z którego wypływa Nil, zwane w języku Luo "Lolwe". Sama nazwa "Lolwe" niesie sens zbiornika moczu bez końca, bez kresu, co podkreśla nieskończoność i obfitość tego akwenu w wyobraźni Luo.To bardzo ciekawa i pouczające opowieść, dużo łatwiejsza do zrozumienia niż Odyseja, więc na pewno pobiłaby wszelkie rekordy kasowe w kinach.

Odpadłem po 5 minutach. Dramat
Nie warto, serio

Sprawdziłem. Kilka razy parsknąłem.
Ciężko powiedzieć, czy to, że film jest słaby jest spowodowane tym, że to już nie jest rok 2000 i jestem starszy.... a może najzwyczajniej w świecie film jest kiepski.
Smutno mi się zrobiło, gdy zobaczyłem tego aktora, który grał glinę (tego z małym pisiorem). Ale chłop się postarzał.... i my też
Daję 5/10

View attachment 154115
Ta małpa ile pisali jest na ekranie?
Minutę, dwie? @Jawor @Michael Angelo ?

Najwyższe zarobki dla małpicy
:beczka:
Nolan zrobił ten film dla Ciebie i specjalnie wsadził tam czarną Helenę i transwojownika.

Odyseusz w swoim końcowym monologu mówi, że cywilizacja ginie od wewnątrz przez pychę, podkreśla, że Troja nie upadła wyłącznie z powodu potęgi greckiego oręża, ale przez własne ślepe poczucie niezniszczalności i pychę. To ostrzeżenie, że każda wielka kultura niszczy się sama.

I podobnie jest z naszą, bogate lewicowe społeczeństwa są tak pyszne, że wydaje im się, że są mądrzejsze od natury, że mogą decydować o płci człowieka, wymazać różnice między rasami, że imigranci przyjmą naszą kulturę bo jest najlepsza. W efekcie doprowadzą do konfrontacji, wzrostu postaw rasistowskich (jak u @ninja), co prowadzi prostą ścieżka do samounicestwienia.

Potwierdzam, byłem i również uważam że bardzo dobry, oprócz według mnie doboru kilku aktorów.
Mimo że film bardzo długi to się nie nudziłem przez cały ten okres, choć kilka scen można było poprowadzić trochę inaczej.

Kilku aktorów był wymienił.

View attachment 154032

Choć sam Odyseusz różni się trochę od Odysei Homera, w spoiler wrzucam info z różnicami i mocne spoliery jeżeli chodzi o film, więc jak ktoś zamierza obejrzeć to lepiej sobie to odpuścić.

Kolejny kaminkałt

Nolan zrobił ten film dla Ciebie i specjalnie wsadził tam czarną Helenę i transwojownika.
Cóż, czuję się mocno wyróżniony. Ale nie dam im zarobić ;)

Jedyna opcja to ze wstrętem na @Roshi tv
:roberteyeblinking:
Odyseusz w swoim końcowym monologu mówi, że cywilizacja ginie od wewnątrz przez pychę, podkreśla, że Troja nie upadła wyłącznie z powodu potęgi greckiego oręża, ale przez własne ślepe poczucie niezniszczalności i pychę. To ostrzeżenie, że każda wielka kultura niszczy się sama.

I podobnie jest z naszą, bogate lewicowe społeczeństwa są tak pyszne, że wydaje im się, że są mądrzejsze od natury, że mogą decydować o płci człowieka, wymazać różnice między rasami, że imigranci przyjmą naszą kulturę bo jest najlepsza.

W efekcie doprowadzą do konfrontacji, wzrostu postaw rasistowskich (jak u @ninja), co prowadzi prostą ścieżka do samounicestwienia.
Konfrontacja jest niestety nieunikniona, ba jest ostatnią szansą na odbudowę zdrowej tkanki społecznej białych narodów.
Inaczej zje nas i wysra 3ci świat. Jak się to dzieje aktualnie w WB czy we Francji.

Last edited:
Konfrontacja jest niestety nieunikniona, ba jest ostatnią szansą na odbudowę zdrowej tkanki społecznej białych narodów.
Inaczej zje nas i wysra 3ci świat. Jak się to dzieje aktualnie w WB czy we Francji.
I to będzie koniec cywilizacji białego człowieka. Jest nas niecałe 15% wśród wszystkich ras na świecie.

Ale to już offtop w wątku o filmach, dlatego jeszcze raz polecam Odyseję Nolana, jako uniwersalną i aktualną opowieść o kruchym bycie cywilizacji.

Sprawdziłem. Kilka razy parsknąłem.
Ciężko powiedzieć, czy to, że film jest słaby jest spowodowane tym, że to już nie jest rok 2000 i jestem starszy.... a może najzwyczajniej w świecie film jest kiepski.
Smutno mi się zrobiło, gdy zobaczyłem tego aktora, który grał glinę (tego z małym pisiorem). Ale chłop się postarzał.... i my też
Daję 5/10
Stare filmy z serii sa nadal zajebiste

I podobnie jest z naszą, bogate lewicowe społeczeństwa są tak pyszne, że wydaje im się, że są mądrzejsze od natury, że mogą decydować o płci człowieka, wymazać różnice między rasami, że imigranci przyjmą naszą kulturę bo jest najlepsza. W efekcie doprowadzą do konfrontacji, wzrostu postaw rasistowskich (jak u @ninja), co prowadzi prostą ścieżka do samounicestwienia.
Tak. Te zjebane lewicowe bogate społoczeństwa jak to ująłeś już do tego doprowadziły. Nie tylko u @ninja , lecz u wielu ludzi. Obecnie wielu ludzi stało się rasistami. Moja osoba również. Zawsze trochę byłem ale trochę i chyba nie aż tak na poważnie. Lubiało się kiedyś niektórych czarnych aktorów, sportowców itd. A obecnie mam tak zjebany dekiel, że nie mogę patrzeć na czarnych normalnie.
Filmów z czarnymi nie oglądam lub w huj niechętnie, w piłce nożnej mnie wkurwiają nawet w moich lubianych drużynach. Ostatnio się naciąłem, że nawet dzieci to tyczy. Jak zobaczyłem brata Jamala jak popierdalał po murawie to czułem wewnętrzną... sam nie wiem co - nienawiść ? Pogardę, odrazę ? Ciężko opisać. W każdym bąź razie nie mogłem na niego patrzeć. A to bajtel tylko. Te lewackie ideologie to spowodowały. Nienawiść do nich całkowitą. Może słusznie bo jako rasa za chwilę wyginiemy jak się nie postawimy w jakiś sposób. I gardzę Polkami co w obecnych czasach urodziły dzieci murzynom, taką jedną widuję, łazi z małym bambusem, oczywiście sama taty nie ma. Szmata.

Dobra odpłynąłem. Przepraszam za offtop. Co złego to nie ja.

Back