Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

Jeżeli faktycznie mnie coś interesuje to obejrzę nie patrząc nawet na opinię i oceny, ale jeżeli czegoś szukam do obejrzenie i ocenę ma chujową to zazwyczaj faktycznie jest gniot.

:fjedzia:
No i właśnie dlatego poprosiłem o tamten film bo mnie interesuje i chciałbym go sam ocenić.

Poza tym, oceny są często "polityczne", zwłaszcza przy filmach historycznych więc im nie ufam.

Może ja szukam tylko miłej rozrywki a oceny 1 dają maniaki historyczne albo jakieś mundzioły, których historia boli?

Zwróć uwagę ile tam 1 i ile 10, nikt tak filmów nie ocenia, zawsze są jakoś pomiędzy, a tu ewidentnie wg jakiejś agendy, tym bardziej mnie kusi żeby zobaczyć.

Zwróć uwagę na obsadę, aż tak źle? Chyba nie. :fjedzia:

To właśnie dzięki takim łowcom paździerzy jak ja, udaje się czasami wyciągnąć jakieś perełki z otchłani, gdyby wszyscy tak szli bezrefleksyjnie w kierunku wskazywanym przez innych to w jakim świecie byśmy żyli?!

A, nie czekaj... o nie, o kurwa... :suchykarol:

No i właśnie dlatego poprosiłem o tamten film bo mnie interesuje i chciałbym go sam ocenić.

Poza tym, oceny są często "polityczne", zwłaszcza przy filmach historycznych więc im nie ufam.

Może ja szukam tylko miłej rozrywki a oceny 1 dają maniaki historyczne albo jakieś mundzioły, których historia boli?

Zwróć uwagę ile tam 1 i ile 10, nikt tak filmów nie ocenia, zawsze są jakoś pomiędzy, a tu ewidentnie wg jakiejś agendy, tym bardziej mnie kusi żeby zobaczyć.

To właśnie dzięki takim łowcom paździerzy jak ja, udaje się czasami wyciągnąć jakieś perełki z otchłani, gdyby wszyscy tak szli bezrefleksyjnie w kierunku wskazywanym przez innych to w jakim świecie byśmy żyli?!

Anżejku, daruj sobie, film z 2025,
na filmweb nie ma, nawet na torrentach tego nie widzę

ten film chyba nie istnieje...
:juanlaugh:
Zresztą :
1781781150649.png

przecie on zmarł w 2023 roku
:beczka:

:blebleble:

Anżejku, daruj sobie, film z 2025,
na filmweb nie ma, nawet na torrentach tego nie widzę

ten film chyba nie istnieje...
Zresztą :
View attachment 150064

przecie on zmarł w 2023 roku

Dobra coś znalazłem na filmwebie, ocena jeszcze lepsza.

Niby na zdjęciach z filmu jest wpisany.. ale chuj go wie czy to on. Widać że jakoś specjalnie się nie spieszyli z tą znakomitą produkcją.

Screenshot_2026-06-18-15-05-52-257_com.android.chrome-edit.jpg

Jeszcze wracając do lotu skazańców to jak wczoraj to odpaliłem to aż tak dziwnie się poczułem w tej obecnej dziecinnej wychuchanej obsadzie Hollywood.

Normalnie dawka testosteronu o jakieś +900

Przecież jak to porównać z obecnym światem to filmy typu do publiki maks 6 lat do filmów dla dorosłych.

Obecne Holly przypomina mi trochę świat FF. Widzę podobne rzeczy.

No, teraz nie policzę ale wiem, że było ich niemało :fjedzia:
No to spoko, mi żaden taki przypadek nie przychodzi teraz do głowy. Takie np February Perkinsa, które bardzo lubię i uważam za niedocenione ma tam te 5,9. Ale zazwyczaj jak coś nie jest horrorem i nie ma przynajmniej 6 to nie sprawdzam. Czysto statystycznie, za duże ryzyko, za mało czasu. Z ciekawości jakby Ci się przypomniał jakiś tytuł to daj znać.

No to spoko, mi żaden taki przypadek nie przychodzi teraz do głowy. Takie np February Perkinsa, które bardzo lubię i uważam za niedocenione ma tam te 5,9. Ale zazwyczaj jak coś nie jest horrorem i nie ma przynajmniej 6 to nie sprawdzam. Czysto statystycznie, za duże ryzyko, za mało czasu. Z ciekawości jakby Ci się przypomniał jakiś tytuł to daj znać.
Jakoś mi do głowy przyszło to bo myślałem, że będzie miało bardzo niską ocenę, a tu proszę jaka niespodzianka.

Jak mi się kiedyś coś takiego przypomni to dam znać.

@Miskatonic jeśli znasz język orków węgierski, to jest:

:awesome:

@Miskatonic jeśli znasz język orków węgierski, to jest:

:awesome:
Kierwa, ten ich język :korwinlaugh:

Po tylu latach w końcu obejrzałem Adwokata Diabła. I mam pytanko...

Czy to jest najlepszy film w historii w którym aktorzy wchłonęli cały budżet i nie było ich stać na grafików innych niż statyści? Bo te chujowe tło przez cały film mogę wybaczyć, ale to co się działo z efektami specjalnymi to ogarniałem w WMV jak byłem małolatem. Ale ogólnie aktorstwo genialne, świetny dobór obsady, każdy tam idealnie pasuje. Film 8/10.

Po tylu latach w końcu obejrzałem Adwokata Diabła. I mam pytanko...

Czy to jest najlepszy film w historii w którym aktorzy wchłonęli cały budżet i nie było ich stać na grafików innych niż statyści? Bo te chujowe tło przez cały film mogę wybaczyć, ale to co się działo z efektami specjalnymi to ogarniałem w WMV jak byłem małolatem. Ale ogólnie aktorstwo genialne, świetny dobór obsady, każdy tam idealnie pasuje. Film 8/10.
A teraz sobie książkę przeczytaj (czy tam audiobook, co kto woli).
Też się fajnie czyta, ma klimacik, no i historia się sporo różni od filmu więc nie będzie wtórności :tiphatb:

Back