Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

Obejrzałem The Wrecking Crew i biorąc pod uwagę że nie miałem zbyt dużych oczekiwań bawiłem się przednio, niezłe sceny akcji i czerstwy humor. Do czipsików jak znalazł. Obejrzałbym kontunuację.
Czerstwy humor i czerstwy film :beczka:

"Knox goes away".

Bardzo ciekawa, skromna sensacja z dosyć interesującym, niebanalnym jak na kino sensacyjne scenariuszem. Debiut reżyserski Michaela Keatona. Gra hitmana, którego zaatakowała agresywna odmiana demencji. Nie ma za dużo czasu, by ogarnać swoje sprawy. W obsadzie też Pacino czy Joanna Kulig w roli dziwki ;-)

Widziałem to już dosyć dawno temu, jest obecnie bodaj na prime.

Ktoś czeka na premiere??:beczka:

Ja nawet nie tyle co czekam co dzisiaj na to cisnę do multikina z kumplami :beczka: Wcześniej lekkie znieczulenie i będzie dobrze

RIP

1770978813420.jpeg

Będą nowe Aniołki Charliego.

Jestem ciekawy obsady głównej trójki w tych czasach :beczka:

Szczerze nigdy nie oglądałem tych 2 części z Cameron Diaz.

28 lat później part 2 od wczoraj na streamingach.

Zaraz zaczynam seans. Obok grzesznikow i Frankesteina mój ulubiony film 25. Ciekawy jestem tej part 2.

28 lat później part 2 od wczoraj na streamingach.

Zaraz zaczynam seans. Obok grzesznikow i Frankesteina mój ulubiony film 25. Ciekawy jestem tej part 2.

Dziwne to było, Spodziewałem się dużo więcej. Szczerze nie wiem o czy miałaby być 3 cześć jeśli powstanie.

Nie ma materiału moim zdaniem.

Beast of war
Kolejny po Dangerous Animals udany thriller o rekinach. Film luźno inspirowany prawdziwymi wydarzeniami o grupie australijskich żołnierzy, którzy podczas II wojny światowej rozbijają się na morzu Timor i próbują przetrwać nękani przez samicę żarłacza białego. Cgi jest bardzo mało, przeważają bardzo udane efekty praktyczne. Szczególnie sam rekin robi wrażenie,bo na podobieństwo Szczęk zbudowano imponującego animatronika. Jak ktoś ma słabość do filmów z rekinami to naprawdę polecam sprawdzić.
Trochę naciągane 7/10
PS
Ciekawostka: taki sam tytuł ma film wojenny z 1988 i też jest bardzo dobry.
I dwie ciekawostki o rekinach:
Są starsze od drzew
Mogą wymieniać zęby bez limitu

Back