Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

Helena Trojańska, córka Zeusa i Ledy, była uważana za najpiękniejszą kobietę antycznego świata, której uroda stała się przyczyną wojny trojańskiej. Choć w sztuce przedstawiana różnie, często przypisuje się jej egzotyczne piękno, takie jak długie, kręcone włosy (blond lub rude) oraz jasną karnację, co kontrastowało z ciemnowłosymi
View attachment 139564
A chuj damy jakieś czarnidło :DC:
Nie pierwszy i nie ostatni taki zabieg w kinie :fjedzia: Na sto procent nie odważą się zamienić białego na murzyna tylko w adaptacji Tarzana :jarolaugh:

Ciekawostka okołofilmowa.

Wywiad sprzed 5 lat, ciągle czekam na tom 2. Z córką czasem sobie losowo otwieramy stronę w tym leksykonie i dyskutujemy czy obejrzymy kiedyś dany film czy nie...

Chyba zły link się wkleił :wtf2:
To jest wywiad z Adamem Horowskim, autorem Leksykonu Filmów Postapokaliptycznych, zakładam że to ciekawsze niż sam link do leksykonu.

Link do ksiązki:

To jest wywiad z Adamem Horowskim, autorem Leksykonu Filmów Postapokaliptycznych, zakładam że to ciekawsze niż sam link do leksykonu.

Link do ksiązki:
Uuu, panie.. To jakiś biały kruk chyba, ale poczytałbym chętnie :gabi_much_love:

To w sumie jeden z moich ulubionych gatunków filmu, zresztą książek i gier również. Tylko muzyka słabo, poza ścieżką do Falloutów, zwłaszcza jedynki :gabi_much_love:

Goście z napisów końcowych już tłumaczą, że Homer nigdy nie opisał dokładnie wyglądu Heleny i dlatego to może być wolna interpretacja:beczka:

1000034430.jpg

Polecam wszystkim nieszczęśnikom, samobiczującym się codziennie w klimatach "jak mi źle, jakie życie jest do dupy", bo przecież los mógł ich rzucić w lepsze miejsce jeśli chodzi o przyjście na świat ...

Kurła, obejrzałbym coś fajnego.. ma ktoś coś do polecenia z ostatnich 2-3 lat?

Ostatnio siadło F1,

Całkiem spoko, tylko niepotrzebnie pchają wszędzie czarnuchów. :usunto:

Ostatnio siadło F1,

tumblr_n3qzpeawmg1r4gei2o1_400.gifv

Ostatnio siadło F1,

Mi to siadło. Raczej lekkie kino także zależy czego oczekujesz, ale dobrze się ogląda ^^

Mi to siadło. Raczej lekkie kino także zależy czego oczekujesz, ale dobrze się ogląda ^^
Popierdolone srogo ale również polecam, w podobnym pojebanym klimacie jest ekipa wyburzeniowa
:tiphatb:

Spoko, oglądałem. :OK:

Back