Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

Obejrzałem wczoraj ten The RIP... Takie 6.5/10 przeciętny akcyjniak, ale przesłanie jest konkret, bo nikt z nas nie znalazł się w takiej sytuacji. A co ty byś zrobił?

Też spodziewałem się trochę więcej po tym filmie.
Akcyjniak dla dużych chłopców co chcą obejrzeć strzelanki do rekreacyjnego obejrzenia. Od pewnego momentu byłem pewien kto w co gra i się nie pomyliłem, więc intryga nie była wybitna, ale powiedzmy, że takie 7/10 w tej kategorii jednakże jest coś co psuje i musiałbym za to kilka punktów odjąć - kompletny brak logiki i racjonalności w poczynaniach. No kurwa nie, nigdy w życiu takie akcje by nie wyglądały w ten sposób i nikt nigdy w życiu by tak życia nie narażał - kartel by grał inaczej, policja by to rozegrała inaczej a i każdy jeden z policjantów by postępował inaczej. I po co to wszystko? Po to by uczynić zadość procedurom, prywatnemu śledztwu i rozterkom, które targają wnętrze każdego psa.
Grunt to przymknąć oko i nie zagłębiać się w takie pierdoły :)

Sci-fi z delikatnym dodatkiem thrillera. Spotkałem się z opiniami, że ten film równie dobrze mógłby być kolejnym odcinkiem Black Mirror i jest w tym dużo prawdy.
6.5/10

Film oparty na faktach. Jednym z trzech reżyserów jest człowiek, któremu przytrafiła się ta historia. Był potencjał, jednak chwilami film bardzo mnie nudził. 5.5/10

To już drugi film biograficzny jaki oglądam w ostatnim czasie i tak jak pierwszy zaskoczył mnie bardzo na plus. Bardzo fajna, wzruszająca opowieść o determinacji w dążeniu do celu.
Lekko naciągane 10/10

Sci-fi z delikatnym dodatkiem thrillera. Spotkałem się z opiniami, że ten film równie dobrze mógłby być kolejnym odcinkiem Black Mirror i jest w tym dużo prawdy.
6.5/10

Film oparty na faktach. Jednym z trzech reżyserów jest człowiek, któremu przytrafiła się ta historia. Był potencjał, jednak chwilami film bardzo mnie nudził. 5.5/10

To już drugi film biograficzny jaki oglądam w ostatnim czasie i tak jak pierwszy zaskoczył mnie bardzo na plus. Bardzo fajna, wzruszająca opowieść o determinacji w dążeniu do celu.
Lekko naciągane 10/10
Dzięki za polecajki. Warto w poście zawierać tytuły, w przeciwnym wypadku nie będzie dało się znaleźć Twoich recenzji przez wyszukiwarkę.

Avatar 3 strasznie słaby i jeśli podobały Wam się dwie poprzednie części to ta sprawi że ciężko będzie Wam dotrwać do końca filmu. Randomowe dialogi w randomowych sytuacjach bez ładu i składu, wszystko pogmatwane i co chwile jest przerywany wątek dlatego 5/10 bo jednak fajna oprawa graficzna.

Mam zamiar się wybrać na 28 lat później druga część. Uwielbiam horrory ale za tematyką zombie nie przepraszam jednak słyszałem że ponoć jest genialny.

Ktoś pamięta jak nazywał się film dosłownie przed kilku lat który chyba opowiadał o ugrupowaniu Czarnych panter? Miałem go obejrzeć kiedyś i kompletnie zapomniałem o jego istnieniu.

Ktoś pamięta jak nazywał się film dosłownie przed kilku lat który chyba opowiadał o ugrupowaniu Czarnych panter? Miałem go obejrzeć kiedyś i kompletnie zapomniałem o jego istnieniu.
Judas and the Black Messiah?

Zawsze mnie ciekawią te spotkania gwiazd Hollywood z pierwszą żoną która. ma 50- 80 lat i piątą co ma 25 lat i spotkanie ich dzieci np 41 i 7 lat :beczka:

Ostatnio nawet czytałem, że De Niro i Al Pacino mają dzieciaki po 2-3 lata, bo zaciążyli 20 :jjsmile:
W sumie jesteś w podobnym wieku co De Niro czy Pacino, więc pewnie się rozmarzyłeś, jakby to było na ich miejscu ;-)

Po wielu latach obejrzene drugi raz. Pewnie każdy widział. Zajebisty w huj, polecam i kto nie widział niech nadrabia.

https://www.filmweb.pl/film/Misja-1986-1037
dobry film. Polecam.

https://www.filmweb.pl/film/Milczenie-2016-278033
jeszcze lepszy film. Polecam.

https://www.filmweb.pl/film/Zostaw+świat+za+sobą-2023-10037850
A tego nie polecam. Dla mnie szajs ale czego ja się po netfliksie spodziewałem.

Po wielu latach obejrzene drugi raz. Pewnie każdy widział. Zajebisty w huj, polecam i kto nie widział niech nadrabia.

https://www.filmweb.pl/film/Misja-1986-1037
dobry film. Polecam.

https://www.filmweb.pl/film/Milczenie-2016-278033
jeszcze lepszy film. Polecam.

https://www.filmweb.pl/film/Zostaw+świat+za+sobą-2023-10037850
A tego nie polecam. Dla mnie szajs ale czego ja się po netfliksie spodziewałem.
"Milczenie" bardzo niedoceniany i zaskakująco mało znany jak na tak wielkie nazwisko jak Scorsese. Inna sprawa, że film niełatwy w odbiorze -- wcale nie stara się "przypodobać" widzowi -- i tematyka dosyć niszowa. Muszę sobie to przypomnieć, bo bardzo mi się podobał.

decydenci Netfliksa nie ma zbyt dobrego zdania o użytkownikach swojej platformy streamingowej i naciskają twórców, aby w trakcie filmu "trzy albo cztery razy powtórzyć fabułę w dialogach, bo ludzie siedzą z nosami w telefonach, kiedy oglądają".

To cycat z Matta Damona na temat filmu "Łup", ale pewnie ogólnie też pasuje :lesnarhappy:

Screenshot_2026-01-21-11-28-49-428_com.facebook.katana-edit.jpg

decydenci Netfliksa nie ma zbyt dobrego zdania o użytkownikach swojej platformy streamingowej i naciskają twórców, aby w trakcie filmu "trzy albo cztery razy powtórzyć fabułę w dialogach, bo ludzie siedzą z nosami w telefonach, kiedy oglądają".

To cycat z Matta Damona na temat filmu "Łup", ale pewnie ogólnie też pasuje :lesnarhappy:
U Rogana był ten temat poruszany ostatnio? Na gałęzi też się do tego odniósł omawiając właśnie the rip

Gdzieś decydenci sportów walki robią 5 godzinne studia na 6 godzinne gale.

:jjsmile:

Ciekawe czy po transformacji będzie w CGI czy po prostu zmiana stroju.

Niestety wszystko wokół wygląda jak gra komputerowa. Żegnajcie efekty praktyczne :jon:

Back