Mmayhem
UFC Heavyweight
Może go błagaj jeszcze...![]()
Mam mu krewetkę zrobić czy od razu 50 gongów?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Może go błagaj jeszcze...![]()

Mam mu krewetkę zrobić czy od razu 50 gongów?
![]()
Nigdy nie rozumiem tego walenia gruchy do tego władcy pierścieni, czy tam jakiś harrych potterow..
![]()
Walisz serią, a jak się rzuci na ciebie to krewetka, powrót do stójki, zrywasz, seria, seria, seria za serią.Mam mu krewetkę zrobić czy od razu 50 gongów?
![]()

Obowiązkowo.Tego z De Niro faktycznie nie oglądałem. Napewno obejrzę.
Obowiązkowo.Ale tak jak pisałem, pierw przeczytam.
Obowiązkowo. Więc kolejność chyba dobrą obieram że pierw książka.Obowiązkowo.
Obowiązkowo.
Walisz serią, a jak się rzuci na ciebie to krewetka, powrót do stójki, zrywasz, seria, seria, seria za serią.![]()
Oczywiście.Obowiązkowo. Więc kolejność chyba dobrą obieram że pierw książka.
i jeszcze gwiezdne wojny do tegoNigdy nie rozumiem tego walenia gruchy do tego władcy pierścieni, czy tam jakiś harrych potterow..
![]()
i jeszcze gwiezdne wojny do tego
i jeszcze gwiezdne wojny do tego
Miałem dopisać, ale zaraz by mnie powiesili za jaja...
Dobrze że dodałeś, Ciebie nie bujną, nie ma tak mocnej liny na tej planecie.
Gwiezdne Wojny to oczywiście gówno dla dzieci, ale LOTR to inna kategoria, to nie jest "Jakaś tam luźna przygodówka i wiele fajnych scen do powtarzania na YT" kurwaAkurat dla mnie LOTR i Gwiezdne wojny to nie jest jakieś super uniwersum, ale rozumiem co są ludzie, którzy tym żyją. Jakaś tam luźna przygodówka i wiele fajnych scen do powtarzania na YT. Tym bardziej, że oprócz GW, LOTR może jakościowa w historii kina trylogia to jeszcze tylko Matrix i Indiana Jones, więc nie ma tego dużo.
Gwiezdne Wojny to oczywiście gówno dla dzieci, ale LOTR to inna kategoria, to nie jest "Jakaś tam luźna przygodówka i wiele fajnych scen do powtarzania na YT" kurwa
tylko głęboka powieść, opowieść o posiadanych wartościach, dobro vs zło, itp.
To jest napisane przez nadludzia w pięknym, inteligentnym stylu, nie papka dla gojów jak te GW.
To się czyta i interpretuje jak powieści klasyczne, może nawet jak przypowieści biblijne, w sensie, że pod powierzchnią każdej "przygody" jest morał, wartości, które masz dostrzec, takie jak przyjaźń, miłość i poświęcenie w imię dobra, itd.
Ja nie jestem jakimś ultrasem LOTRa, nie to, że go tu jakoś zaciekle bronię tylko wskazuję coś co sam kiedyś zrozumiałem na jego temat, a na początku również myślałem, że to bajka o orkach i elfach.

Przesadziłem czy Gwiezdne Wojny?

Może trochę przesadziłeś ale patrząc na standardy cohones i wypowiedzi. poczułem się, jakbym czytał krytyka filmowego.Przesadziłem czy Gwiezdne Wojny?![]()
ale było to cos innego !Ale to jest fantasy - i w ten sposób całe te wywody o moralności, walce dobra ze złem i bibilijnych motywach przestają mieć znaczenieGwiezdne Wojny to oczywiście gówno dla dzieci, ale LOTR to inna kategoria, to nie jest "Jakaś tam luźna przygodówka i wiele fajnych scen do powtarzania na YT" kurwa
To jest napisane przez nadludzia w pięknym, inteligentnym stylu, nie papka dla gojów jak te GW.
To się czyta i interpretuje jak powieści klasyczne, może nawet jak przypowieści biblijne, w sensie, że pod powierzchnią każdej "przygody" jest morał, wartości, które masz dostrzec, takie jak przyjaźń, miłość i poświęcenie w imię dobra, itd.
Ja nie jestem jakimś ultrasem LOTRa, nie to, że go tu jakoś zaciekle bronię tylko wskazuję coś co sam kiedyś zrozumiałem na jego temat, a na początku również myślałem, że to bajka o orkach i elfach.

No tak, poniekąd takAle to jest fantasy - i w ten sposób całe te wywody o moralności, walce dobra ze złem i bibilijnych motywach przestają mieć znaczenie![]()

Gwiezdne Wojny to oczywiście gówno dla dzieci, ale LOTR to inna kategoria, to nie jest "Jakaś tam luźna przygodówka i wiele fajnych scen do powtarzania na YT" kurwa
Ojciec Chrzestny, Mroczny rycerz, Obcy, Brudny Harry, RockyTym bardziej, że oprócz GW, LOTR może jakościowa w historii kina trylogia to jeszcze tylko Matrix i Indiana Jones, więc nie ma tego dużo.
Ojciec Chrzestny, Mroczny rycerz, Obcy, Brudny Harry, Rocky
gruchę?Bilem do luźnych przygodowek

A kogo obchodzi pod co biłeś?Bilem do luźnych przygodowek
Pomiędzy jednym a drugim jest olbrzymia przepasc.Nigdy nie rozumiem tego walenia gruchy do tego władcy pierścieni, czy tam jakiś harrych potterow..
![]()
Matrix to luźna przygodówka?Bilem do luźnych przygodowek

Matrix to luźna przygodówka?![]()
Napisz, że nie widzisz głębi w Matrixie, a nie że jej tam nie ma.Szczerze? Tak bym ją zakwalifikowal.
Na pewno nie poziom Obcego czy Ojca chrzestnego. Do tego pamiętam jaki miało to olbrzymi peak u dzieci gdy wychodziło. Stroje Neo u dzieci itp.
Dla mnie to takie luźne 3 filmy niczym się nie różniące od jakiegoś Batmana czy Zorro.

Nachodzi mnie pewna refleksja, ale może zacznę od pytania . Ile masz lat młody człowieku ?Ale tu nie chodzi głębia czy nie głębia dla mnie to nie jest jakiś mega ciężki film. Od facet z mocami bijący 100 osób naraz.