Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

Chujnia. Właśnie sprawdziłem i pierwszej części dałem 8/10. Pewnie lekko zawyżone ze względu na świeżość.
W tym przypadku nie będzie tak kolorowo. Gdzies tak do połowy filmu, może nieco wcześniej, miałem wrażenie że coś z tego może być. Myliłem się. Powtarzalność i brak pomysłu na drugą część.
3/10 Nie polecam

Jak nie przepadam za światem HP to jednak dałbym im z 1 Oscara choćby za muzykę i fajny klimat pierwszych 2-3 filmów, bo resztę uważam za przeciętną.

Nie zgodzę się, przeszli w mocno mroczną stronę, a np. Czara Ognia ma sama w sobie klimat mocno przejściowy przez prawie cały film/książkę, tak jak Więzień Azkabanu (to akurat dojebany film, chyba najbardziej udany z całej sagi poza finałem) Za same efekty specjalne im się należało. Szczególnie że Marvelowskie gówna mają cztery Oscary.

Lecz rozumiem do czego pijesz z fajnym klimatem 2-3 filmów, bo dwa pierwsze to takie kino familijne, sam mam mega sentyment i co święta wracam do tych filmów.

Ale w sumie Oscary to też gówno teraz, więc w sumie.. nie obchodzi mnie to xD

Niezbyt często oglądam komedie a w tym przypadku pozytywnie się zaskoczyłem. Playdate to głupkowata komedia i oglądając ja zaśmiałem się więcej niż kilka razy. Początek jak dla mnie lekko drętwy ale dość szybko się rozkręca

15838658895750.jpg

Delikatnie naciągane 7/10

Sequelioza podobno też dotknęła filmu Godziny Szczytu.
Jestem ciekawy jak 71 letni Jakie Chan sprosta temu wyzwaniu. To chyba będzie jakiś rekord jeśli będzie wykonywał jakieś sceny akcji, bo Arnold,Stallone,Ford grywają już w takim wieku, ale dużo scen pojedynków tam nie ma. Za to Chan będzie musiał co 20 minut kopać 3 kolesi naraz.

Sequelioza podobno też dotknęła filmu Godziny Szczytu.
Jestem ciekawy jak 71 letni Jakie Chan sprosta temu wyzwaniu. To chyba będzie jakiś rekord jeśli będzie wykonywał jakieś sceny akcji, bo Arnold,Stallone,Ford grywają już w takim wieku, ale dużo scen pojedynków tam nie ma. Za to Chan będzie musiał co 20 minut kopać 3 kolesi naraz.
@ZELAZNAREKA gdzie byłeś, jak cię nie było? Co tam słychać?

Na zabicie nudy moge polecic 30 dni mroku. Stary film, bo z 2007 roku ale chyba jeden z lepszych jesli nie najlepszy o wampirach. Fajny klimat - śnieg, ponuro itp.
Byl kiedys na Netflix i widze, ze jest teraz na HBO MAX

Na zabicie nudy moge polecic 30 dni mroku. Stary film, bo z 2007 roku ale chyba jeden z lepszych jesli nie najlepszy o wampirach. Fajny klimat - śnieg, ponuro itp.
Byl kiedys na Netflix i widze, ze jest teraz na HBO MAX

Mi jakoś nie siadł, a nawet wręcz przeciwnie, kawał gówna.. oglądałem niedawno bo w tym roku.

Mogę wymienić kilka lepszych bez specjalnego szukania..

Wywiad z wampirem
Nosferatu
Od zmierzchu do świtu
Blade

:tiphatb:

Mi jakoś nie siadł, a nawet wręcz przeciwnie, kawał gówna.. oglądałem niedawno bo w tym roku.

Mogę wymienić kilka lepszych bez specjalnego szukania..

Wywiad z wampirem
Nosferatu
Od zmierzchu do świtu
Blade

:tiphatb:
No Blade to klasyka. Mi sie podobal, fajna charakteryzacja wampirow i klimat. Chociaz Blade to troche inna kategoria, wiecej akcji, bijatyk.
Od zmierzchu do switu gorszy klimat moim zdaniem, ale co kto lubi.

No Blade to klasyka. Mi sie podobal, fajna charakteryzacja wampirow i klimat. Chociaz Blade to troche inna kategoria, wiecej akcji, bijatyk.

No zgadza się, dlatego wymieniłem na końcu, jednak główna fabuła i wątek filmu jest o wampirach.

Jeżeli chodzi o 30 dni mroku, to nie wiem no jakoś mi strasznie nie siadł, w trakcie filmu nawet zastanawiałem się czy go nie przewinąć albo nie wyłączyć.
Zamysł fajny, niektóre sceny też spoko, ale wydaje mi się że aktorzy tam nie siedli.

No zgadza się, dlatego wymieniłem na końcu, jednak główna fabuła i wątek filmu jest o wampirach.

Jeżeli chodzi o 30 dni mroku, to nie wiem no jakoś mi strasznie nie siadł, w trakcie filmu nawet zastanawiałem się czy go nie przewinąć albo nie wyłączyć.
Zamysł fajny, niektóre sceny też spoko, ale wydaje mi się że aktorzy tam nie siedli.
w 2007 robił wrażenie, oglądałeś o prawie 20 lat za późno
:fjedzia:
potem filmów z podobnym scenariuszem (ale zamień wampiry na coś innego) było trochę
kiedyś zrobił na mnie duże wrażenie, ale oglądałem z 3 lata temu to już tak średnio
edit: i coś mi się kojarzy, że jakiś idiotyzm był na końcu

w 2007 robił wrażenie, oglądałeś o prawie 20 lat za późno
:fjedzia:
potem filmów z podobnym scenariuszem (ale zamień wampiry na coś innego) było trochę
kiedyś zrobił na mnie duże wrażenie, ale oglądałem z 3 lata temu to już tak średnio
edit: i coś mi się kojarzy, że jakiś idiotyzm był na końcu

Może i tak, ale

Wywiad z wampirem (94)
Od zmierzchu do świtu (96)

też nie oglądałem w tamtym czasie, a sporo później i wydają mi się o niebo lepsze. :fjedzia:

Back