Piszecie do mnie na priv żebym zrecenzował ten film. Spoko.
1. To nie jest horror. To film z kilkoma elementami horroru.
2. Ciekawy koncept przedstawiania historii. Nie będę spojlerował. W sumie nic odkrywczego, ale zdało egzamin.
3. Ścieżka dźwiękowa to nic specjalnego a momentami zupełnie nie pasuje do scen i psuje klimat.
4. Film jest oryginalny i to trzeba mu oddać.
5. Na IMDb w gatunkach jest dark comedy I niestety jest w tym coś prawdy. Brakowało mi napięcia.
Przehajpowany film. Żaden horror. Mógłby być krótszy.
6/10
Ta scena jak staruchę gonią dzieciaki jest tak infantylna, że szkoda gadać
A wg. mnie sztos zwłaszcza że film gra na sentymencie do lat 80-tych lub 90-tych z ukazaniem amerykańskich przedmieść. A scena o której pisałeś w spojlerze mnie mega rozbawiła
2. Ciekawy koncept przedstawiania historii. Nie będę spojlerował. W sumie nic odkrywczego, ale zdało egzamin.
3. Ścieżka dźwiękowa to nic specjalnego a momentami zupełnie nie pasuje do scen i psuje klimat.
5. Na IMDb w gatunkach jest dark comedy I niestety jest w tym coś prawdy. Brakowało mi napięcia.
6/10
6/10
Weapons to jak najbardziej horror, który po prostu bawi się i czerpie też z innych gatunków. To, że ma elementy czarnej komedii czy kryminału nie wyklucza go z bycia horrorem. Dużo współczesnych bardziej oryginalnych horrorów ciężko zaklasyfikować tylko jednym gatunkiem. Swoją drogą jeden z podgatunków wymienionych na imdb Weapons to całkiem duży spoiler według mnie.
Fani polskiego kina osadzonego w epoce nie spodziewali się takiego poniedziałku. Do sieci trafił właśnie oficjalny zwiastun filmu "Dziki" w reżyserii Macieja Kawulskiego –...
Fani polskiego kina osadzonego w epoce nie spodziewali się takiego poniedziałku. Do sieci trafił właśnie oficjalny zwiastun filmu "Dziki" w reżyserii Macieja Kawulskiego –...
Bardzo dobry komediodramat. Prychłem ze śmiechu kilkanaście razy i kilka razy zrobiło mi się smutno. Fenomenalna rola Rayana Goslinga. Zdecydowanie polecam
8/10
Bardzo dobry komediodramat. Prychłem ze śmiechu kilkanaście razy i kilka razy zrobiło mi się smutno. Fenomenalna rola Rayana Goslinga. Zdecydowanie polecam
8/10
Bardziej jak polski Tarzan, tylko nie w dżungli, a w lesie. Jest przegryzanie gardeł i RU-CHA-NIE, czyli kolejny film z cyklu "dajmy kurwie miodu". Chłop nawet nie mówi (jak podano w trailerze), ale RU-CHA hehehe, bo chłop to ma być chłop, a nie pizda w rurkach. Chcesz PO-RU-CHAĆ, to idź kogoś zabij, a potem idź RU-CHAĆ. Prosta matematyka.
Dramat/thriller? Tak.
Horror? Nie
Ciekawy pomysł. Całkiem dobrze się przy tym spędzało czas gdzieś tak do połowy. Później ciężko mi było oglądać z takim samym zainteresowaniem. Szkoda, że nie dopracowali scenariusza.
6/10
Widocznie nie widziałem tych innych z których skopiowali motywy, a Ostatni bastion widziałem ze 20 lat temu późnym wieczorem chyba na TVP2 i może później to z tego filmu kopiowali motywy
Widocznie nie widziałem tych innych z których skopiowali motywy, a Ostatni bastion widziałem ze 20 lat temu późnym wieczorem chyba na TVP2 i może później to z tego filmu kopiowali motywy
W ostatnich latach horrory mają się w kinie bardzo dobrze, ale do tego grona nie dołączy Jestem nim. Nowy film od studia Jordana Peele'a to produkcja, która ani nie bawi ani nie straszy. Co więc robi?
W ostatnich latach horrory mają się w kinie bardzo dobrze, ale do tego grona nie dołączy Jestem nim. Nowy film od studia Jordana Peele'a to produkcja, która ani nie bawi ani nie straszy. Co więc robi?
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.